nikka -> RE: vjezbanje bebe za razumijevanje (3.6.2008 11:43:33)
|
Draga Ines,možda nije nikakav problem u pitanju i točno je da netreba forsirati dijete,ali ga treba poticati na neke osnovne radnje,ipak ima 16mjeseci ,moj je sin u toj dobi naučio iz slikovnice,10 vrsta voća pa povrće pa životinjice i razne stvari nekažem da je neki genije,ali u dobi od jedne do dvije godine obično dijete progovori i to se desi odjednom,može sa 13 a može sa 20 mjeseci, nebitno. Evo kako smo mi radli,dok jede u hranilici dam mu slikovnice sa tvrdim koricama,prigodne njegovu uzrastu ponavljam mu kako se što zove stim da je on koncentriran na to,on zatim ponavlja riječi zamnom,a za slijedećim obrokom ga pitam što je to on već zna sam,vidjećeš i sama kako te iznenadi dijete svojom pameću,mi samo mislimo da oni ponekad ništa nerazumiju a možda im se u tome trenutku jednostavno neda. Šta god da radim u kući ili vani sve mu pričam,npr.idemo prati veš,mama stavi deterdžent omekšivač,uključi struju,sve u detalje ili ujutro srememo krevet, gdje tko spava,sad se idemo umiti,prati zubiće,doručkovati,jer djeca oponašaju roditelje,bitno ih je zainteresirati,eto ako želiš pokušaj nešto od ovoga ,nadam se da će ti pomoći,jer ja sam ove savjete primila i nama je pomoglo,sretno!
|
|
|
|