Nedi -> Zgode i nezgode na godišnjem odmoru (2.8.2010 14:09:04)
|
Ako sam postavila temu na pogrešno mjesto ili već postoji neka slična unaprijed se izvinjavam i molim moderatore da je postave tamo gdje pripada. Ove godine nam prvih nekoliko dana ljetovanja i nije bilo baš za pamćenje pa ću pisati svoje iskusto ako se neko nađe u sličnoj situaciji. Par dana prije polazka na more primjetila sam da je N jedno oko blago crveno. Ipak odemo kod dr i dobijemo kapi i kremu da mažemo okice. Nikakvih drugih promjena na njemu nismo primjetili i dr je rekla da slobodno idemo na odmor kako smo planirali a i nama je ovo 3. put da idemo sa njim na more i kontali smo on je sad već dječačić (2 god 7 mjeseci). Međutim, krema (antibiotik) je uticala i na sinuse i u konbinaciji sa morskim zrakom dječiji organizam je počeo izbacivati šlajm u količinama koje su strašne i da se radi o odrasloj osobi. Stalno je plakao, povraćao (ne hranu samo šlajm), ako bih ga spustila i na 1 minutu odmah bi ga počelo gušiti i nije mogao da diše. Nikako nije spavao, bio je meni na rukama i prve 2 noći ja sam hodala oko kuće i njega nosila i bili smo u iskušenju da se vratimo. Nazovemo nasu dr i ona nas savjetuje da ne vracamo i da je jako dobro sto organizam to izbacuje. Mislim da je izbacio 5 kg šlajma ( bez pretjerivanja mislim da je bilo i više) Gdje je to sve bilo? U plućima? Bronhijima? Sinusima? Treći dan je N postao onaj stari vesleli dječak, samo mu je nosić curio naredna 3 dana ali je pajkio spokojno kao nikad do tad i nije se budio u toku noći nikako. Ostatak odmora proveli smo u kupanju, sunčanju, igranju i šetanju bez ikakvih problema.
|
|
|
|