Amrino -> RE: vrijeme za dodavanje (25.4.2009 19:46:08)
|
IZVORNA PORUKA: mamuška zdravo drage moje "mame". znam da je pitanje slično mom postavljeno mnogo puta, ali ja n isam našla ono što me zanima. Dakle, molim Vas za informaciju kada početi sa davanjem prve zamjenske hrane (mislim na sokove i sl.) ako moja beba ima tri i pol mjeseca i hrani se hipp-ovom dohranom. hvala mnogo IZVORNA PORUKA: hanabanana http://www.ringeraja.ba/forum/tm.asp?m=10972 http://www.ringeraja.ba/forum/tm.asp?m=2003 Ovdje imaš kada se uvodi dohrana. Moja starija kćer je bila na adaptiranom mlijeku i svejedno joj nisam počela davati nadohranu prije nego je navršila puna 4 mjeseca. Počeli smo sa žitaricama. IZVORNA PORUKA: semi83 Zar se nepocinje sa mrkvicom ili slicnim??? IZVORNA PORUKA: MumaMaja Pretpostavljam da ce mnogi reci kako niko nije odgojio djecu po knjigama, ali knjiga " Djecja hrana - iz mamine kuhinje ( i tatine)" autora Marthe i Davida Kimmela i Suzanne Goldenson nama je bas pomogla. Kao i ti cula sam oprecna misljena o tome sta i kada uvesti, cak i od pedijatara, tako da smo odlucili slijediti ovaj izvor . Svi savjeti i recepti su mi dosta bliski i logicni. Sada vec imamo deset mjeseci i uvodjenje svake namirnice proslo je bez ikakvih problema. Potrazi knjigu. Mislim da ce ti mnogo pomoci. Sretno! IZVORNA PORUKA: camm mislim da je jos rano za uvodjenje hrane,mi smo poceli od 6mj. i koliko se sjecam prvo sto je probala bila je mrkvica i jabuka pa sve ostalo polako redom. jer treba 7 dana da se djete navikne na jednu vrstu hrane pa se uvodi onda druga.mi smo tako radili i biloje sve ok. IZVORNA PORUKA: Nedzmy draga mamuška mislim da svojoj bebi ne bi trebala ništa početi davati prije navršenih 4 mjeseca,a kad to bude najbolje je da ti praviš kašice i sokiće od voća i povrća ja sam svojoj bebi prvo dala mrkvu i jabuku,a onda u dogovoru sa njegovom doktoricom davala i drugo voće izbjegaji voće tipa jagoda i malina jer se zna desiti da je beba alergična, a sve ostalo pokušaj. nemoj se razočarati ako se bebi na prvo probanje neko voće ne svidi i ako bude pljuvala hranu, najvažnije je da budeš strpljiva i spremna na sve puno pozdrava IZVORNA PORUKA: ebru Pozdrav Moja bebica je isto na hipp-u i bila sam pocela sa navrsena 4 mjeseca uvodit gustu hranu,po 2-3 kasikice dnevno,medjutim od toga je imala strasne grceve,tako da ni tebi ne bi preporucila uvodjenje prije navrsenih 6 mjeseci.Na tebi je izbor,mozda tvoja beba i prihvati ali moja nije et...Mona sad papa uveliko,ja sam pocela sa mrkvicom,krompirom i onda sljivom koju je odlicno prihvatila. IZVORNA PORUKA: lejlašh Sačekaj da napuni 4 mjeseca, pa pokušaj, sve zavisi od same bebe. Neke odmah prihvate hranu bez problema, dok se druge dugo navikavaju na nju. IZVORNA PORUKA: anitaMO ja danas bila sa Laurom u savjetovalistu jer sutra puni 6 mj.DR me pitala dajem li joj ista slano.reko nisam jos nista pocela.da sam trbala vec.a drugi mi rekao nista prije 6 mj.pa sad vi vidite.opet treci bi mi rekao svoje misljenje. IZVORNA PORUKA: Visnja RR korisni savjeti: http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=238&Show=1468 IZVORNA PORUKA: anitaMO hvala Visnja evo nadjoh svasta. IZVORNA PORUKA: zvijezda moja bebica ima 9 mjeseci kada joj mogu početi davati meso i koje IZVORNA PORUKA: nikka Možeš već početi,ja sam sa 7mj.piletina,riba malo kad se privikne uvjeriš se da dobro podnosi i da je stolica ok. onda crveno meso,teletina ,junetina i zadnja svijetina pošto je najmasnija ali sve postepeno da se trbuščić privikava. IZVORNA PORUKA: zvijezda hvala nikka ide li samo ili mogu dodati krompirića IZVORNA PORUKA: nikka To je samo što se tiče mesa a povrće naravno da možeš sve kombinirati,ja sam svaki dan svome sinu kuhala u maloj šerpici posebno obrok do godine,postepeno smo uveli sol i onda je jeo sa nama zajedno ali opet bez prženog i pečenog. Imaš negdje na forumu tablice dohrane kojim se redoslijedom koje namiernice otprilike uvode,mislim ishrana bebe do godine ili tako nešto,nisam sigurna pošto se dosta toga nemože otvoriti,pokušaj. IZVORNA PORUKA: Lulu_ i ja imam knjigu hrana iz mamine kuhinje i tatine i mogu je svima toplo preporuciti i to prije nego sto pocnete sa dohranom IZVORNA PORUKA: moni Lulu možešli reći gdje mogu kupiti tu knjigu. Hvala unaprijed
|
|
|
|