Niobe -> RE: Bebe od 1 - 2 godine (21.11.2010 14:13:11)
|
IZVORNA PORUKA: Hurma IZVORNA PORUKA: Niobe IZVORNA PORUKA: Hurma IZVORNA PORUKA: Niobe cao generacijo! Adrian vec jede kao i ja, ima 14 i pol mjeseci, visok je 88cm i ima 12 kg. Sinoc je plakao satima, dva nova kutnjaka i donja dvica krenuli [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Jadnicak, toliko se pati. Stavila sam mu calgel i smirio se..ali i danas oprezno jede, ni ne place, koliko ja mislim da boli. Dusa moja N je laksi za pola kilograma, ali mi fizicki izgleda ok... taman nekako... haj mi plz opisi jedan dan hranjena... da uporedim :) hvala! ujutro doji jos u krevetu, za pola sata jede bananu s medom i cijelim zitaricama. Za rucak obavezno telecu/pilecu supicu, povrće(grasak, mrkva, krompir) i meso..sve sto i mi jedemo, eventualno manje zacinjeno, iako ne zacinjavamo previse, negdje izmedju rucka i vecere pojede voćku, oko 7 je vecera, zna pojest dva jajeta sa mladim sirom i pavlakom(kao omlet) i bananu poslije toga, kad legnemo, doji i spava po cijelu noc. znaci dva slana obroka... ja i sto bih htjela nemam gdje ubaciti treci... daj voce, daj hapice, mlijeko... pa jadnik jede po cijeli dan i pije.... plus sto ja radim pa kontinuitet nije isti jer ga vozim svekrvi... ali eto kod nje uvijek pojede jedan ili dva slana obroka... ostalo kod mene... vec 3 mj radim, pa nije "ofalio" znaci valjda da mu godi sve zajedno... Ma iskreno, ja ne vodim racuna dal su slani ili slatki..rucak je obavezno slani obrok, ali desi se da za veceru ima griz sa cokoladom, npr. Nije da striktno vodim racuna o tome. Naravno, pazim da jede raznovrsnu hranu, ali ako mu nesto ne stignem ubaciti danas, ubacim sutra i tako. Mi imamo bastu, pa moja mama njemu sve domace daje. Kao i jaja. Kasice pravimo i slane i slatke. Sokove ne pije, nego mu kuham kompot, ili skuham jabuke pa u tu vodu stavim par cvjetica kamilice i to pije cijeli dan ( a jabuke blendam u kasicu) Od slatkisa jede kolače, sutliju, pudinge i voćne jogurte. (kao međuobrok)
|
|
|
|