mojbebac -> RE: Bebe od 1 - 2 godine (4.11.2010 13:56:09)
|
IZVORNA PORUKA: mamin curetak mojbebac, ja sam prosle sedmice napravila pravi problem svom djetetu, naime u knjizi Rudolfa Brojsa sam procitala da lijek za srcanu i bronhijalnu astmu i bronhitis je dnevno 1 l caja od luka tri nedjelje (1 litar vode, 2 glavice crvenog luka u kori velicine jajeta i 100 grama smedjeg secera, ukuhati i hladno piti gutljaj po gutljaj u vise navrata citav dan i to hladno) Ja nisam bas puno razmisljala i djetetu sam napravila litar i ona je popila 600 ml, istina da je povracala i imala vise tecnih stolica narednog dana, ali je naredna 3 dana disala kao tek rodjena. Pedijatrica tvrdi da joj proliv nije od caja, ali da je povracala svaki put kad se zakaslje i da je to dobro. Nekoliko dana nismo koristile caj i jutros sam joj ponovo napravila, ali samo casu od 2 dl. za citav dan. Imam namjeru to raditi 3 nedjelje, pa ako bude uspjesno javim svima! Prosto sam vise sludjena njenim kasljanjem, a i odjednom joj raste 6 zuba, pa bali kao nikad do sada, pa se i to valjda nakuplja u grlu. ista stvar i kod nas, zubi krenuli, sve joj se sastavilo, bali nevjerovatno, bez siperka ne mozemo ni sekunde .....samo je kasalj u lezecem polozaju, i to po noci!!!! dr kaze da je to odbrambeni mehanizam, da ne ide u pluca, i da je to jedini nacin da izbaci, pa moram mu vjeroavti, jer je dosad uvijek bio upravu .... on nije bas za tu alternativnu medicinu koju ja primjenjujem ali tu ga ne slausam[sm=smiley1.gif] .... valjda ce nase bebice brzo ozdraviti .....
|
|
|
|