leona81 -> RE: Bebe od 1 - 2 godine (6.9.2011 22:23:54)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: leona81 kad je beba jako mala i kada doji non stop, spavanje sa djetetom je po meni normalna stvar. pogotovo nakon carskog, nemas snage non stop da vracas dijete u krevetac. navika nije jer je moja M najnormalnije presla u krevetic kad se to regulisalo i mi smo spavali sami. i danas se zna desiti da dodje kod nas u krevet weekendom kad malo duze spavamo. i to mi je preslatko. ja sam je drzala pored kreveta u nosiljci nocu a danju je bila u svom kreveticu, srecom uglavnom nisam bila sama u tom pocetnom periodu pa su mi je donosili (moja mama ili mm), iako nije bio u pitanju carski rez, imala sam gadnu epiziotomiju, pa je i meni bilo tesko ustajati, nakon prva 3 mjeseca, spavala je u drugoj sobi u svom kreveticu a ja sam po nekoliko puta tokom noci ustajala da je podojim (nekada bi je mm donio al ne uvijek), nekako sam bila navikla na to i nije mi bilo tesko, sto se kasnije pokazalo kao pametna stvar, jer hb nemamo problema sa spavanjem da ali je tvoje dijete spavalo po noci a moje nije, budila se u toku noci 15 puta... nije ni meni bilo mrsko ali nisam vise mogla, padala sam od umora i znala sam zaspati usred dojenja...nikad mi nije smetala, a ni mm. mi takodjer nemamo problema sa spavanjem, sad zaspi u 9, 9 30 i spava do ujutru u svom kreveticu. djeca su drugacija i nemaju sva iste potrebe.
|
|
|
|