Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Taj osip jeste nekada davno, čak išli i doc zbog toga.....ostalo nam nedefinisano-doc kaže da je uzrok vjkerovatno isti kao i za temp-pa od toga....meni su doc davno razočarali tako da najviše vjerujem svom instiktu
Taj osip jeste nekada davno, čak išli i doc zbog toga.....ostalo nam nedefinisano-doc kaže da je uzrok vjkerovatno isti kao i za temp-pa od toga....meni su doc davno razočarali tako da najviše vjerujem svom instiktu
zeno draga da sam juce bila bez mm bilo bi ili ja ili doktorica taj monstrum me toliko nabalecio samo zato sto sam joj se usr....u ćeif jer upado u vrijeme kave al nece na tome zavrsiti ja cu ici do direktora DZ..nisam ja njoj od dragosti dosla mamu joj
doublemum pa sta su vama reki od cega je ta temperatura
Prva dijagnoza upala grla i sumamed...nakon vraćanja temp i kontrolnih nalaz ni oni nisu znali na čemu smo(bris grla i nosa uredan i koprokultura isto) a nalaz krvi katastrofa-uakzivao je na upalu-a koju nije ostalo razjašnjeno-ponovni nalaz krvi opet pokazuje na upalu-crp manji, sed. manja i doc kaže da je to neki normalni tok nakon onolikih vrijednosti(sed 35/70) i kod nas temp ponovo... Odemo privatno doc i nakon pregleda(detaljnog-a ne ono s vrata-upala grla) ustanovi upalu grla i jako povećane krajnike8osjeti se da je to i na nj priči i na gutanju) radili smo bris grla i nosa ponovo(za svaki slučaj) i radimo urinokulturu-da vidimo da nije i to! Dobili augmentin sirup(kao polje djelovanja i sastav us mu dobri za mnoge upale-uputstvo mi ostalo kod doc) ako urinokultura bude u redu idemo raditi daljnje nalaze.... on ne jed normalno(ako i jedan obrok pojede-.ja presretna) Od svega toga krvna slioka otišla do vraga-pijemo i sirup za željezo, pikovit omegu, antibiotik.....trebam ukkjučiti i probiotik-jutrošnji prliv me na to podsjetio..... Polako ali sigurno ludim! sreća mi je jedino što je mm na goišnjem.....
zeno draga da sam juce bila bez mm bilo bi ili ja ili doktorica taj monstrum me toliko nabalecio samo zato sto sam joj se usr....u ćeif jer upado u vrijeme kave al nece na tome zavrsiti ja cu ici do direktora DZ..nisam ja njoj od dragosti dosla mamu joj
Vjeruj mi da ne znam od kud mi onoliki sabur da se ne izderem na sve u lab. neki dan Fino obavještenje stoji-djeci se uzorci uzimaju u 9 sati(kad sam jednom starijeg odvela ranije-dobila jezikovu juhu..) i odvedemo ga mi u 9 sati(tačno) i kaže ona meni-znate vi morate doći ponovo sutra ranije, jer su nam uzorci oišli već na analizu-šalju ih u grad-ne rade ih tu... Pa kako ti kad djecu primate tek od 9 sat-đaba eto te uzorke šalju ranije... i sad ja zovem svekrvu i tražim broj tel direktora Doma zdravlja8ona radi u istom) i kaže sad ću ja provjeriti-kiaže rekli joj uzorci se šalju u pola 10! Kako u pola 10 kad ste ih jutros poslali u pola 9-pitala ih i rekli joj-pa ispao nam prevoz! I zamisli mrvu moju koja na samoj raskrsnici plače jer idemo prema ambulanti i dijete traumu preživljava i mora ponovo drugi dan....Joj zlo mi je od njih U ovom mjesecu smo 13X posjetili doc-dobro sam ikako"pri pameti"!
Noa i doublemum zelimo brzo ozdravljenje djecici . Ja se kunem u augmentin, to je ustvari isto kao xiclav, samo drugi proizvodjac, sto se tice ospena ja bih ga zabranila proizvoditi, dva puta su joj dali ospen, kao on je blag da se dijete ne truje i dijete ispije antibiotik upala se povecala, pa opet ukljucuj drugi i sve tako redom. Doublemum ne znam jeste li te briseve i urinokulture davali dok ste pod antibioticima, ako jeste ne mora znaciti da ce pokazati cinjenicno stanje tacno, dok god je dijete pod antibioticima, cak i do pet dana posle uzimanja istom nalazi se ne smatraju validnim.
Mala drago mi je da si bolje... ljubi djecake
Ja jutros isla vaditi nalaze za CR, pa posle sa curom u Pionirsku i sva sam bljak, da li je do vremena ili do mojih trudnicki sedmica, ali ja jedva na nogama stojim koliko me nesto osamutilo.
Prošli brisevi(prije 15-tak dana ) su bili prije antibiotika, a sad smo dali jednu dozu-tako da i ja ne znam šta i čemu da vjerujem?! a za urinokulturu doc kaže da će biti validan nalaz-jer ako ima upale-ima, ne može je jedna doza prikriti..... Šta misliš o tome! Pored svega toga doc mu pregleda ćunu(ovaj privatno) kaže ovaj desni testis mu lijeta Našao ga u preponi i rukom ga pogurao u mošnjice-napominjem da je osunećen sa 2 i pol mj i da su tada bili OK! I zbog toga mi se nikada ije dalo da pogledam i provjeravam! rekao je da tslno provjeravamo i nadziremo i na kontorlu za 3 mjeseca! Ne znam da li da uradimo UZ8 to mi je sinoć palo na pamet) i da provjerimo đšta je stim kanalićem-je li ostao otvoren ili je neš drugo... a ovi naši pedijatri se nisu ni jednom udostojili da pogledajo i to djetetu8osim na prvoj kontroli po rođenju)-da ne bi slučajno ruke kmoarli oprati Davno0 sam rekla-da su samo oko fakulteta hodali-više bi naučili!!!!
< Poruku je uredio doublemum -- 2.8.2011 13:22:50 >
dan i od mene.. noa jos sutra moguca tura i gotovo ...ne bi bilo lose da joj jos dva dana poslije dajes paracetamol redovno tj.tri puta dnevno...tako je meni moja pedica rekla kad su moja djeca imala gnojnu anginu i ne panici molim te.ti ko mm.ja sam nekako u takvim momentima dosta pribranija od njega. doublemum...ne znam sta da ti kazem ,,,mozda bi bilo dobro da se posavjetujes sa jos kojim doktorom. mala...drago mi je da si bolje. . apotekarko ne pitaj vise za uho i tutu ima i drugih stvari lady...ta tvoja teta neki opasan igrac amani i ostale koje ne spomenuh
mislila sam na testise. a jeste li ikada djetetu snimili pluca? ako je sedimentacija visoka a upala grla sanirana mozda i da detaljnije pregledate pluca. snimak pluca je validniji od samog slusanja stetoskopom kojim se cesto i nemoze upala da otkrije...... naglasavam.......mozda da i to probate a ne mora nista da bude
A to za testise-naravno da ćemo otićo kod još nekog doc-i ovaj je rekao da se to mora kontrolistai i nakon dužeg posmatranja uspostaviti dijagnozu i odlučiti se za operaciju možda.... Ja sam lično sumnjala na upalu pluča-jer mi je jedino još to padalo na pamet od mogućih upala, ali mi svi koju su ga pregledali kažu da nije moguće da ima upalu pluća ako ne kašljei da se kao ništa ne osjeti na slušalicama. Opet pitam -je li moguće imati upalu pluća ako se ne kašlje!? Doc kažu da nije( i ovo uzima s rezervom9 i mislim ovaj snimak svakako uraditi!
a sto se tice antibiotika i prikrivanja infekcije kod nas nakon dva dana terapije eserhije nije bilo u urinu da bi se onda ponovo pojavila nakon 7 dana.nasa pedijatrica radi nalaz pod terapijom samo kao kontrolni da vidi po antibiogramu da antibiottik stvarno odgovara.
A to za testise-naravno da ćemo otićo kod još nekog doc-i ovaj je rekao da se to mora kontrolistai i nakon dužeg posmatranja uspostaviti dijagnozu i odlučiti se za operaciju možda.... Ja sam lično sumnjala na upalu pluča-jer mi je jedino još to padalo na pamet od mogućih upala, ali mi svi koju su ga pregledali kažu da nije moguće da ima upalu pluća ako ne kašljei da se kao ništa ne osjeti na slušalicama. Opet pitam -je li moguće imati upalu pluća ako se ne kašlje!? Doc kažu da nije( i ovo uzima s rezervom9 i mislim ovaj snimak svakako uraditi!
ja sam imala pocetak upale pluca i nisam kasljala.moj susjed je imao upalu pluca i nije kasljao samo je imao temperaturu i visoku sedimentaciju.a moja pedica mi je licno potvrdila ovo sto sam ja tebi napisala. opet naglasavam...ovo u vezi tvog djeteta su samo moja nagadjanja.
Je li mislite da bi mogla biti temp i zbog ovog problema sa testisom? doc je jedino rekao da nj ne odgovara temp. stomaka gdje ga je on našao, zapravo u preponi(zato je valjda Bog i dao mošnjice joj o čemu lupam)..... Mislim svi znamo šta se može desiti sa istim ako je izložen većoj temp.
Ma kakva nagađanja koko draga-ja ovo primam kao svajet, i ja sam na istu pomišljala, a tješila se time što ne kašlje! Prva urinokultura je možda sutra, sigurno perkosutra, tako da ću vjerovatno tražiti uputnicu da snimimo i pluća!
doublemum zao mi je sto ste bolesni i sto vam se nesto neda Sto se tice nalaza ja sam A.vadila pod lekovima terapijom i samo da znas da su Validni nal. znaci meni je ped.objasnila da se nal .vade i kad trosis terapiju i neki drugi kad se ukine terapija valjda znaju sta rade nama nikad hb nije pogresila imamo jako dobru ped. Znas i sama kako sam ja sa A. belajila mjesecima kad je ga nesto svasta safatavalo al prodje , abd . Nebrini , sigurno jest tesko vjerujem ti al s bozijom pomoci ozdravit ce on Noa, ista sam takva kad je A.bolovao bronhitis pun slajma place bez prestanka i od muke povrati mm ga drzi nad sudoperom tu se nasao snjim a ja na solji sebi povracam on se dere gdje si otisla dodji vamo ,ja glave nemogu dici mesecini dusa mi izlazi .... Jako sam osjetljiva , nemogu si dokazat da si bog al et proce abd .
Ma kakva nagađanja koko draga-ja ovo primam kao svajet, i ja sam na istu pomišljala, a tješila se time što ne kašlje! Prva urinokultura je možda sutra, sigurno perkosutra, tako da ću vjerovatno tražiti uputnicu da snimimo i pluća!
Cudo ti odma nisu to dali nama je odma povadila sve brisove , urin ur kult. snimanje pluca, snimanje stomaka .....
Felix prvo si mi ti na um pala kad smo davali bris(a već bili uzeli 1 dozu antibiotika) čak i ja sam ti govorila da nalazi nisu validni pod antibiotikom sve u želji i nadi da nije to što jeste!
Je li mislite da bi mogla biti temp i zbog ovog problema sa testisom? doc je jedino rekao da nj ne odgovara temp. stomaka gdje ga je on našao, zapravo u preponi(zato je valjda Bog i dao mošnjice joj o čemu lupam)..... Mislim svi znamo šta se može desiti sa istim ako je izložen većoj temp.
po meni ne, jedino ako ima neka upala, ali da bi ti bila sigurna i mirna odvedi ga na uzv pa ce ti biti lakse. a snimak pluca ti je najbolje uraditi na pedijatriji jer se najkrace ceka, samo trazi uputnicu
Cudo ti odma nisu to dali nama je odma povadila sve brisove , urin ur kult. snimanje pluca, snimanje stomaka .....
Odmah smo uradili briseve i nalaz krvi i koprokulturu na naeš insistiranje-jer je imao i proliv....a to za pluća me 3 ped ubjeđuju da je nemoguće
JESU VAZECI VJERUJ MI nazalost jer mi smo vadili a lekove trosili BOGAMI i znas i sama da smo se rijesili tako uz pomoc terapija .Svaki put smo nosili urin na analizu i svaki put bila sve druga baja 2 razlicite svaki put nam prema antib davala lekove ako je uz prvi antibiogram , vazio lek na drugom recimo antib ako je isti onda nam samo produzivala lek. Tako da je vec treci urin bio uredu I opet kad smo sve ispili i ako je nal bio ured onda smo ponovili nal. Bilo je borbe al hb rijesili se slusaj dokt ako mu vjerujes i znas da je dobar odluci se na jedog nemoj hodat tam-vam skoro svaki vodi svoju politiku . Tako sam bar ja , pa sam cak da pomogne ubrza znala dat na kafu (sto inace ne dajem) . I hb ozdravio je . Nesekiraj se
Nisam ja takva...i hvala Bogu na tome Lana kad povracala, znala je i po meni, meni u ruku...recimo moja mama bi se na to ispovracala ali ja ne... Od mog je djeteta pa sta god...ali recimo kad sve to prodje, meni se pocnu ruke tresti, srce lupati i sl...u tom trenutku sam svjesna i razumna, poslije me savlada...