Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
eh evo nas isli smo doktoru imamo gnojnu anginu dobili sirup Ospen i voltaren čepice
temp je spala Noa trci ko sa lanca pustena naisli smo na groznu doktoricu koju smo prekinuli u ispijanju kave marijana i ivancica ce znati tko je doticna da znate da me napala zbog tusiranja na 39 temp i rekla da je cudo pa nije dobila konvulzije,napala me ko pašče za sirup itd..ja sa ovolikom jezicinom sutila jer me mm molio da joj ne hebem sve po spisku.
draga moja noa, bojim se da je ta dr. bila u pravu sto se tice tusiranja... ne preporucuje se tusiranje kod temperature koja prelazi 38,5 jer je to vec temperatura za cepica i za pracenje i jako reagovanje... pisem ti ovo i iz iskustva... da nisam tusirala Sabiinu pri temperaturi 39,5 nego da sam odmah stavila cepic nista se ne bi desilo sto se desilo... uglavnom, slobodno mozes kombinovati paracetamol sa voltarenom tako sto ces npr. voltaren dati u 22 sata, ako ne bude spala ispod 37,5 slobodno vec oko 2 sata mozes dati paracetamol sirup, a slijedeci cepic u 4 sata kako i ide svakih 6 sati... nadam se da ce vam noc biti mirna i da ce tura ostaviti drugaricu na miru... i samo da napomenem, voltaren cepici idu na svakih 6 sati a ne 8...
sele i sve ostale zenice
moj S,je u nekakvoj gadnoj fazi...ko priljepak mali. u zadnje vrijeme nece sam ni da se igra sa drugovima ako ja nisam kraj njega. kad hoce da spava obavezno me drzi za ruku dok ne zaspi i vise puta na dan moram sve da ostavim i da ga drzim u krilu ,nosam i mazim. a u njemu 20 kg ...jadna moja ledja....et vidis dadada da ipak nije reuma .. aaa sto mi ta zena nesto pade na pamet mozda je i "prizovem"
ma oce ba nebrigaj na vrijeme si je odvela sto se kaze .I sama sam takva jer poznam svoje djete cim tura prelazi 37 ja ga vodim istih stopa dok dok neko ne ceka bori se sa djetom konta zubi itd ... pa opet na kraju zavrse na lekovima uzalud se mucli par dana recimo da tutu skine a ustavi ako je upala upitanju tura nece lako otici. Bar ja poznam svog anela i ne igram se stim odma ga vodim pa dzaba dzaba panicar sam a tek mm gori od mene sto puta .....(A NAZALOST NIKAD NISMO DZABA OSLI,UVJEK JE NEKA UPALA BILA UPITANJU) .
Dobra vecer...kako kome....meni los dan pa i vecer.... NOa nadam se da se tura nece vracati vise,zao mi je curice,zadnji put kad je Antonio bio bolestan imao je gnojnu anginu i jaku upalu grla ospen mu je super pomogao,drugi dan je prosao bez temp a stavila sam mu 3 cepica prije na dan imao je 39,5 hb ospen odradio svoje...bit ce i kod Noice tako Jelena t Anuska,kako nam je ,ima li turu,da nisu zubi,kako si ti mamice Mala 1994 brzo ozdravljenje Tajra kako bi na svadbi Hanady vi ste malo hodale,bravo za curicu i njen nastup Teacherko tebe te mucnine smorise,znam kako je jesi probala rupurut mozda ili donat mg Bambina pusica za vas maksuz Koko kako uho kako tuta... Kod Antonia se bradavice upalile i pomalo se suse ,ne znam sta cu Dan mi je grozan jer sam se posvađala sa seficom,dosta sam ja sutila za ove 4 godine,napala me sto tel dođe vise 10 km odkako samn se vratila s porodiljnog,tad sam se ja izvratila i rekla ne bi dolazio da mi na vrijeme platis platu ,ni za 5 mj jos nisam dobila,rekla mi je ako mi se ne sviđa da uzmem knjizicu i idem,kao razocarala se u mene,mogla se zakleti u mene a ja tako bezobrazna,mora da me tko nafilovao svekrva ili mm,ja nisam ista osoba kako sam se vratila s porodiljnog I nisam sta je mislila da cu sutiti i trpiti uvijek,zato sam joj i valjala....i naravno ona zrtva ispada u svemu tome,a i druga djelatnica me zazocarala samo suti a i ona isto misli,pita ona mene kao koliko sam puta vama prije uplatila nego sebi reko nisi ,pita nju je li ona suti....kao jeste to obje sad protiv mene...Mrzim laz laze mi u oci...Oprostite ja se izjadah i pretjerah brtate ali n e mogu vise,izjeda me nepravda
Anuska danas kako je imala temperaturu sama od sebe joj je spala i nije se vise pojavljivala, veceras nema. Nemam pojma od cega je, niti sam je tusirala, niti davala sta od lijekova sama spala. Kenkava je nesto i previse osjetljiva, samo meni oko nogu, samo se mazi. u devet je stavila u krevet kao i obicno, ona tek u jedanaest zaspala, malo se igrala, malo pricala, malo kenkala i samo ponavlja "budi pepi" . Danas je milion puta stala pred balkonska vrata i kenka da joj otvorim, ja otvorim ona izadje na balkon, pogleda u cuka u dvoriste, kaze mu budi pepi i udje u kucu. Svima govori da budemo lijepi
sad vidim da se radi o gnojnoj angini a nju prati bas visoka tura,neznam kad si joj dala cepic ali u nuzdi mozes dati sirup pslije cetiri sata od cepica
voltaren na 6 sati, al kombinuj sa paracetamolom.. sad je prati dobro... malo joj vlažnom krpom noge izmasiraj, pa ruka, pa vratne žile...a kad bude vrijeme volternu daj ga ...jer fakat ja nisma 3 noći spavala...doduše vama je sirup na 8 sati kako skontah a nama je bio na 24 sata slomila sma s ečekajući 3 dozu
Ndams ebiće dobro beba draga
teacher sad vidim apotekarka je potrefila te tablete za žvakanje ja sma ih u prvoj trudnoći uzimala jer mi je id r. mehmedbašić i dr. mašić rekao za site...al kad nisma mogla imena da s ejset_im prije... čak sma pomislila svatiti u neku apoteku d ami kažu koje su
< Poruku je uredio Hanady RR -- 2.8.2011 0:30:02 >
Jelena jesi jos uvijek 2u1
Apotekarko
felix ljubi mi Anelka... tebe ne volim
sele joj kad mi poprave lentafon, kad ti se pristavim
zaha, ljubi mi djecu zlatnu
Amani, kako mi je druskan? Kako ti je tetka, jel se oporavila?
Lady, ti mene ignoriras, ali nema veze... ja tebe opet jojim... cmoka posebna za principesu
mama2009, kako mi je drugarica, sta ima kod tebe?
teacher, kako deveras?
sve ostale da ne nabrajam dalje gdje bi mi kraj bio
Ola drage moje. Noa ibuprofen je odlican za temperaturu, meni su preporucili kod jako visoke temp dati zajedno dozu ibuprofena i tylenola(acetaminophen) kod vas paracetamol neznam ni ja posavjetuj se s nasom apotekarkom , uglavnom pomagalo je. Ja padam s nogu a Ramazan tek poceo, nemogu od stresa zaspat a valja ustat na sehur hehe. Pusa veeeeeelika svoj djecici cuvajte se. A. je dobar deckic pajki i lomi mami kicmu svakodnevno. koko hem ja imam 20 kg viska hem i njemu toliko nema kicma odeeeeee reuma il ne reeeuma hehe.
uh noa vi se sinoc bas napatiste ...nadam se da ce curetak danas biti bolje i da ce terapija biti djelotvorna
Mi smo sinoc isto imali burnu noc, V. je tri puta ustajao i vristao po 10 minuta, izbezumio me je ...s obzirom da je svaki put nakon vristanja imao gasove, vjerujem da je od stomaka/ jeo je grasak, mada je on svo vrijeme tvrdio da ga nista ne boli i da samo hoce da mazi sisi ..dam mu 5ml paracetamol i nije se vise budio...jutros hB sve ok
mala gdje siiiiii...jesi bolje...sta mi rade momci
Jelena, jos 10 dana i eto nam RR princa ...ostale mahanje, odoh djetetu dati dorucak