Sensia -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (14.11.2011 17:01:56)
|
IZVORNA PORUKA: lepetetka Vodolija meden ti je dječak... Sensia ne brini se draga, tvoje maleno je promijenilo okolinu i treba vremena da se malo privikne na sve,...ti si joj sada najpotrebnija, proći će sve to aBd... Samo da kažem da nisu sva djeca ista, neka spavaju po cijelu noć dok se neka bude stalno... Ja sam majka dvoje djece i samo mogu reći da su jako različiti, počevši od samog dojenja kada sin nema šanse da je htio prihvatiti dojku, prosto dijete uhvati sisu i počne plakati i tako stalno, i meni se upalile i laktacija se nije uspostavila, dok je kćerkica odmah počela sisati,bez problema...Sin se budio svakih sat sat i po a ona jednom ili dva puta u toku noći..Sa njim sam mogla samo maštati o prospavanoj noći dok sa Eminom je skroz druga pjesma,....On je mogao u kolicima biti satima i mogla sam sa njim kafenisati do mile volje i šopingovati dok se ona buni čim se kolica zaustave,moram je bar cimati tamo vamo, budem sama sebi smješna.. Ona ima bolju motoriku od njega već do sada se uspjela okrenuti na stomak dva puta dok je on to radio sa 5 mjeseci,on je imao grčeve užasne dok ona ništa...Ranije je počela da se smije i guguče..On je bljuckao hranu nemilice dok ona ponekad i jaaako malo... Eto jako su različiti, vjeruj da mi je sada lakše sa njih dvoje nego kada sam tek dobila njega i bila majka jednoga djeteta .....Sorry na dugom postu ali želim da ti kažem da se ne ravnaš ni prema čijem djetetu,svako je na svoju ruku [sm=jezicek.gif] i drugačije na neki način..Na tebi je da uočiš cake kako da je sniriš i lakše provedete zajedničko vrijeme, pokušavaj sve i slušaj sebe, nećeš ti ni na što navići tu mrvicu, a teška vremena će polako iščezavati [sm=smiley1.gif] hvala ti draga puno, znam da moram imati strpljenja i smirenosti......
|
|
|
|