ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (3.11.2011 16:09:59)
|
IZVORNA PORUKA: palachinken IZVORNA PORUKA: Emica_sa Evo nasla sam carine se sve posiljke koje prelaze iznos 50KM sa postarinom,a posto se najvise kupuje odjeca iznos carine je ovo kopiram "Pojednostaviću ovaj odgovor: na obuću, stopa carine je 15% na carinsku osnovicu, na odjevne predmete takođe 15%, na bižuteriju i sl. 10%." Osim u slucaju kada je nesto malo i stane u pismo,ali paketi i to,sve se otvara i carini,cula sam od raje da se zna desiti da fulaju,ali 90 posto carine sve sto prelazi 50 KM sa postarinom,tako je sada[sm=smiley1.gif] Pazi jos, masa prodavaca ne salje racun, tako da carinici nemaju pojma koliko to kosta, pa otvore (to je 3KM) i onda procjenjuju vrijednost. Ako oni ocijene da treba carinit'' - carine. Muzu su neke komponente za racunar od 19eura carinili, dok meni neke stvari od 19funti nisu. ja sam naručila tene koje su koštale 99$, račun je bio unutra, otvorili su paket i nije ocarinjeno. ja uvijek naručujem garderobu i nju mi nikada nisu carinili a uvijek su sve otvarali. elektroniku će uvijek ocariniti čak i ako na paketu stoji da je poklon.
|
|
|
|