|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1167 1168 [1169] 1170 1171   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
22.10.2011 23:05:15   
entinte
Noc zenice, mi danas isli malo u goste pa poslije kod mojih, K kao da nije osunecen prije 3 dana user posted image Jos su svi konci na broju. Dobio je dosta stvari za poklon za sunet tako da sam i to prebrunula, jos mozda neke stramplice da mu nađem i rijesila sam zimu. Danas sam mu prvi put dala blitvu i sviđa mu se njam njam. user posted image
Sljedece sedmice imamo rođendancic, sin jedne forumasice koja nije bas aktivna u pisanju ali redovno nas cita puni godinu aBd pa smo sretni sto cemo zajedno sa njima svi proslaviti prvi rođendancic, ona mi je ujedno i najbolja prijateljica.
Izgleda da cemo uskoro dobiti zubic... jedva cekam user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 29201
22.10.2011 23:26:47   
lepetetka
Ćao svima!!! Dobrodošlicu želim novim ženicama na temi!
Evo da se i ja požalim da me moja krezuba ujeda, kako će mi biti kada narastu zubi ptice znajuuser posted image Još ja često dojim sa silikonskim bradavicama jer mi se brzo upale od njenog silnog sisanja preko dana ali opet kada stisne oči mi ispadaju.... A vidim dosta ima beba ujedalica user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 29202
22.10.2011 23:32:44   
sweet insanity
Hi! Da vam mahnem.

N tek sada zaspala pa cu i ja. Danas sam cini mi se prvi puta bez N izasla, pila kafućino sa Ladyblue, bas smo se ispricaleuser posted image
Sada odoh i ja u krpe. LN

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 29203
22.10.2011 23:50:07   
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: lejla80

Esmina znaci Salko i grize ajoj..pa kako se boris sa tim? Koliko zuba sad ima?

On grize oduvijek ali sad ima 5 zuba ovaj 5-ti mu je nikao juce user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 29204
23.10.2011 7:30:28   
Super Beba
Dobro jutro...
evo jedna kafica i od mene za ovo nimalo vedro jutro...ovdje baš pala magla svuda oko nas...
user posted image

helem, dobrodošle nove mame...odoh probat malog uspavat...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 29205
23.10.2011 7:35:55   
enči80
Dobro jutrouser posted image
Opet sam prvauser posted image pa evo kaficauser posted image

Moje cure još spavaju,Z se budila svaka 3 sata dok je A 2x jer sam ih sinoć kupala pa se A komirala.Ne znam šta mi se dešava sa Z sada kada doji,haman svaki dan doji oko pola sata do sat i to sa prekidima a ako je skinem kada mislim da je gotova ljuti se.ne vjerujem da je skok jer duže traje...ili je samo lopov.

Sve zaboravim reći Iman da mi je drago što ti je sa user posted image sve ok.

Ima li nam Jele žive tj.jel' joj muž ostao živ od njeuser posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 29206
23.10.2011 7:50:33   
Super Beba
enči - šta je s dudom? Pomaže li išta?
rose - kako ste je kupali? Kontam da se S. možda boji tuša ako je direktno iz njega kvasite...možda da je polijevate (ako već to ne radite)...kod mene mali, iako fakat voli vodu, nikako ne voli da ga direktno iz tuša polijevamo (tad sjedi u tuš kabini)....krene u plač...e sad, da li mu smeta voda kad mu uđe voda u oči ili sl, ne znam (mada smo ga uranjali u more, pa tako da ni ulazak vode u oči  ne vidim kao razlog)..al kad ga polijevam i kupam u banjici, onda fakat uživa....il' jbg, možda trebate samo sačekat da dođe vakat kad će ponovo zavoljeti vodu..
mala_sa - ti upita za grožđe...ja sam malom dala da proba kad je krenuo sa dohranom, a to je nekad 6, 6 i po mjeseci...isto domaće...sad mu ga dajem bez problema ili napravim sok od njega...ne znam, možda da daš grozd, dva i vidiš kako će reagovati..

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 29207
23.10.2011 7:56:28   
enči80
Super bebo prvo da pohvalim avataruser posted image ,presladak je mašaAllah.

Slabo hoće dudu,jedino ako im ''utrpam''dok zijevaju hehh ili kad spavaju pa se promeškolje nekako im ubacim ali opet brzo izbace.Sad sam uzela avent-ove pa njih kao bolje prihvataju nego nuk-ove.

pih ipak sam druga...user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio enči80 -- 23.10.2011 7:58:30 >

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 29208
23.10.2011 8:18:50   
Private
Ima li koja beba da se nevoli kupati ko moja,ona vristi ko da joj kozu gule,a cim je umotam u peskir usuti,a strasno voli da je mazem uljem-uziva u masiranju.Nece vise da doji,sisu kad joj stavim u usta ko da je govno-samo pljune.Ona je samo prvi mj.na kilazi dobila 1100,drugi 600,a kasnije za mjesec i po samo 400 gr.to je gore nego da u Bijafri zivimo.

Ja se ne bojim ljudi, već onog neljudskog u njima.

Ivo Andrić

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 29209
23.10.2011 8:22:59   
Super Beba
enči - hvala :)) Ma meni je duda spas u tim trenucima - pred i tokom spavanja...kad je budan i kad fino utvrdi san, duda mu je totalni višak :)
lejla80 - sad pročitah tvoj post o dojenju i u potpunosti se slažem s tim..mada sam ja srećom okružena ljudima koji dojenje prihvataju kao prirodan proces, te nikad nisam bila opterećena pitanjima i ibretima tipa "je li gladan, možda nemaš dovoljno mlijeka, p'h, ti dojiš i sl."...al eto, imam prijateljicu koja od prvog dana, ničim izazvanim, pored dojenja i dohranjuje malca, jer joj je neka XY pedijatrica rekla da mali ne napreduje user posted image (naši hiper super doktori to mogu otkriti i nakon 2. dana rođenja)...helem, ona je nakon toga otkrila čari AD mlijeka i dojenje se svelo na eventualne noćne podoje...iskreno, mislim da se ona nikad nije ni potrudila pretjerano u vezi dojenje, jer realno, kad beba nije samo na (.), ima tu i koja prednost (mislim u kontekstu da mama nije vezana za dijete 24h)...ja sam te čari otkrila tek sada kad mali jede i drugu klopu..al vala, na samim počecima, ne bih mijenjala svoju prikolicu ni za milion kafa :)))

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 29210
23.10.2011 9:03:50   
ladyblue RR
žene, koje sutra za kafu sa Cickolini? meni je svejedno u koje vrijeme ćemo pa vi javite kada vam odgovara.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 29211
23.10.2011 9:23:26   
mishkica
Jutro svima..Ovo sto je lejla o dojenju pisala u potpunosti je tako...ja sa dojenjem nisam uspjela zbog lijeve bradavice koja je stalno pucala, jer je moja ljenguza nije lijepo uzimala, i uz sav trud, mazanje, luftanje, ona je uvijek krvarila a iz desne mlijeko jako tesko ide, nije bilo dobrog let down-a, pa i iz jos nekih razloga ponajvise jer sam bila sama poslije poroda, muz radio, mama daleko svekrva bolesna, i nisam mogla stizati ni jesti ni nista,samo dojila, ali uvijek plac i krvarenje bradavice i strah u mene usao  i tako da sam presla na izdajanje...ma meni to izdajanje nije problem, ali mi i sada lijeva bradavica zna puknuti, jel se to ikome desavalo? aventova krema pomogne, i uvijek prije izdajanja malo moram namazati, inace moram prosuti mlijeko.....

Neposredna veza do poruke: 29212
23.10.2011 9:23:29   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: ladyblue

žene, koje sutra za kafu sa Cickolini? meni je svejedno u koje vrijeme ćemo pa vi javite kada vam odgovara.

:))) kafa - uvijek user posted image
jel'' s djecom ili bez heheh

npr. oko 13h? Mjesto bi pretpostavljam trebalo da bude neki TC...

< Poruku je uredio Super Beba -- 23.10.2011 9:33:50 >

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 29213
23.10.2011 11:00:04   
rose
IZVORNA PORUKA: Super Beba

enči - šta je s dudom? Pomaže li išta?
rose - kako ste je kupali? Kontam da se S. možda boji tuša ako je direktno iz njega kvasite...možda da je polijevate (ako već to ne radite)...kod mene mali, iako fakat voli vodu, nikako ne voli da ga direktno iz tuša polijevamo (tad sjedi u tuš kabini)....krene u plač...e sad, da li mu smeta voda kad mu uđe voda u oči ili sl, ne znam (mada smo ga uranjali u more, pa tako da ni ulazak vode u oči  ne vidim kao razlog)..al kad ga polijevam i kupam u banjici, onda fakat uživa....il' jbg, možda trebate samo sačekat da dođe vakat kad će ponovo zavoljeti vodu..
mala_sa - ti upita za grožđe...ja sam malom dala da proba kad je krenuo sa dohranom, a to je nekad 6, 6 i po mjeseci...isto domaće...sad mu ga dajem bez problema ili napravim sok od njega...ne znam, možda da daš grozd, dva i vidiš kako će reagovati..

ma boji se sjesti u kadu...jer je sjedila u kadici, izmicala se od vode i spustila se do povrsine vode u kadici i valjda udahnula i zagrcnula se valjda se dijete prepalo da se ne ugusi...eto mm i ja smo je kupali poljevajuci je iz bokala i opet je dramila dok je nisam podigla u stojeci polozaj

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 29214
23.10.2011 11:15:29   
animagical
jutro i od meneuser posted image ja tek pijem kafu, A spava i vrti se na kaucu kraj mene...nisam vidjela bebu da nemirnije spava...
enci moram ti reci da si me nasmijala onim da ne smijes zatrudniti 3 godineuser posted image pa zar bi ti palo na pamet pored njih dvije?? user posted image
ja kontam da zovem dr da se narucim za kontrolu, nisam jos otisla a vrijeme je...sutra je cuvenih 40 dana....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 29215
23.10.2011 11:32:09   
sweet insanity
jutro, ja sam ko zombi! N sinoc jedva u pomoc zaspala i budila se svkih 15 min do 1h i u jedan je opet nahranim i  mm joj u 2 da flasicu spavajuci (izdojeno mlijeko) i prihvatila je u snu i opet kroz sat i pol, znam da nije bila gladna al se nije smirila dok joj nisam dala da jede i sve tako. Moji su sreca tu pa sam im je predala jutros rano, i evo je mirna. Jucer nije spavala ni po danu kako treba (dva put po 15 min) sinoc skroz slabo za 6 sati je sastavila3-4 sata. Ne znam kaj joj biuser posted image

Neposredna veza do poruke: 29216
23.10.2011 11:38:39   
animagical
sweet promjena je vremena neke su bebe osjetljive n ato...moj A jeste... ako te sta tjesi svi isto deveramouser posted image , ja sam A preksinoc drzala da siki od 8 navece do 2 ujutru...tek je tad zaspaouser posted image i to spavao sat vremena..i sve tako...ja ga odmaknem  da ga ljuljkam on vristi, mm ga uzme on vristi, dam mu da doji, miran...ma slomio me...jos je on beba koja nece da doji lezeci tj kad ja lezim... iskrivila sam se ko upitnik...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 29217
23.10.2011 11:43:41   
sweet insanity
animagical, haman da jeste do neceg, reko da nije pun mjesec user posted image Hajde valjda veceras bude bolje. Ona je mirna i sve samo se budila cijelu noc, a eto vidjela sam da se najela kad je mm nahranio i opet....dolazilo mi je da joj uvalim AD prije spavanja al sma skontala da to nema veze sa gladju ,a sinoc se to i potvrdilo........nesto se desava.....

Neposredna veza do poruke: 29218
23.10.2011 12:02:07   
animagical
ne doji ona vazda sto je gladna neka samo trazi mamu...sta ce ti ad...nece vazda biti beba, proci ce i to...ionak si besposlena ko i ja, sta ces drugo raditi...zavali se i doji...

Neposredna veza do poruke: 29219
23.10.2011 12:04:11   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: animagical

ne doji ona vazda sto je gladna neka samo trazi mamu...sta ce ti ad...nece vazda biti beba, proci ce i to...ionak si besposlena ko i ja, sta ces drugo raditi...zavali se i doji...

to i radimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 29220
23.10.2011 12:11:49   
enči80
Animagical samo se ti smiješiuser posted image
Mi smo dobili dozvolu za keks ali meni nonstop iznad glave doktor i govori ''...ne smiješ zatrudniti ,ne smiješ zatrudniti''user posted image user posted image

P.S upravo mi je iskipjelo mlijeko za kapućinouser posted image

< Poruku je uredio enči80 -- 23.10.2011 12:12:30 >

Neposredna veza do poruke: 29221
23.10.2011 12:31:39   
sweet insanity
joj N zapi i sam yto zaspi pocne plakatuser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 29222
23.10.2011 12:34:10   
dubravka01
Mi samo da vam mahnemo,ako nas se još neko sjeća uopće user posted image

Odoh sad malo "skakati" po forumu da sta pohvatam user posted image vam.

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

Neposredna veza do poruke: 29223
23.10.2011 12:36:52   
enči80

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

joj N zapi i sam yto zaspi pocne plakatuser posted image

Daješ li joj dudu???

Neposredna veza do poruke: 29224
23.10.2011 12:40:30   
bambi7
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

animagical, haman da jeste do neceg, reko da nije pun mjesec user posted image Hajde valjda veceras bude bolje. Ona je mirna i sve samo se budila cijelu noc, a eto vidjela sam da se najela kad je mm nahranio i opet....dolazilo mi je da joj uvalim AD prije spavanja al sma skontala da to nema veze sa gladju ,a sinoc se to i potvrdilo........nesto se desava.....

Isti slicaj i kos nas. Nocas je bilo momenata kad ne znam jesam li budna ili spavam. cini mi se da se budila svaki sat, a uz to i starija kasljala pa je i to budilouser posted image I nije gladna sigurno jer je spucala kasicu onu nocnu vise od pola staklenke pored dojenja!
Sad sam ih poslala malo sa mm u setnju da bar nesto po kuci uradim(a sjedim na RRuser posted image user posted image )

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 29225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1167 1168 [1169] 1170 1171   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1167 1168 [1169] 1170 1171   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *