Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Noc zenice, mi danas isli malo u goste pa poslije kod mojih, K kao da nije osunecen prije 3 dana Jos su svi konci na broju. Dobio je dosta stvari za poklon za sunet tako da sam i to prebrunula, jos mozda neke stramplice da mu nađem i rijesila sam zimu. Danas sam mu prvi put dala blitvu i sviđa mu se njam njam. Sljedece sedmice imamo rođendancic, sin jedne forumasice koja nije bas aktivna u pisanju ali redovno nas cita puni godinu aBd pa smo sretni sto cemo zajedno sa njima svi proslaviti prvi rođendancic, ona mi je ujedno i najbolja prijateljica. Izgleda da cemo uskoro dobiti zubic... jedva cekam
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Ćao svima!!! Dobrodošlicu želim novim ženicama na temi! Evo da se i ja požalim da me moja krezuba ujeda, kako će mi biti kada narastu zubi ptice znaju Još ja često dojim sa silikonskim bradavicama jer mi se brzo upale od njenog silnog sisanja preko dana ali opet kada stisne oči mi ispadaju.... A vidim dosta ima beba ujedalica
Moje cure još spavaju,Z se budila svaka 3 sata dok je A 2x jer sam ih sinoć kupala pa se A komirala.Ne znam šta mi se dešava sa Z sada kada doji,haman svaki dan doji oko pola sata do sat i to sa prekidima a ako je skinem kada mislim da je gotova ljuti se.ne vjerujem da je skok jer duže traje...ili je samo lopov.
Sve zaboravim reći Iman da mi je drago što ti je sa sve ok.
Ima li nam Jele žive tj.jel' joj muž ostao živ od nje
enči - šta je s dudom? Pomaže li išta? rose - kako ste je kupali? Kontam da se S. možda boji tuša ako je direktno iz njega kvasite...možda da je polijevate (ako već to ne radite)...kod mene mali, iako fakat voli vodu, nikako ne voli da ga direktno iz tuša polijevamo (tad sjedi u tuš kabini)....krene u plač...e sad, da li mu smeta voda kad mu uđe voda u oči ili sl, ne znam (mada smo ga uranjali u more, pa tako da ni ulazak vode u oči ne vidim kao razlog)..al kad ga polijevam i kupam u banjici, onda fakat uživa....il' jbg, možda trebate samo sačekat da dođe vakat kad će ponovo zavoljeti vodu.. mala_sa - ti upita za grožđe...ja sam malom dala da proba kad je krenuo sa dohranom, a to je nekad 6, 6 i po mjeseci...isto domaće...sad mu ga dajem bez problema ili napravim sok od njega...ne znam, možda da daš grozd, dva i vidiš kako će reagovati..
pih ipak sam druga...
< Poruku je uredio enči80 -- 23.10.2011 7:58:30 >
Ima li koja beba da se nevoli kupati ko moja,ona vristi ko da joj kozu gule,a cim je umotam u peskir usuti,a strasno voli da je mazem uljem-uziva u masiranju.Nece vise da doji,sisu kad joj stavim u usta ko da je govno-samo pljune.Ona je samo prvi mj.na kilazi dobila 1100,drugi 600,a kasnije za mjesec i po samo 400 gr.to je gore nego da u Bijafri zivimo.
enči - hvala :)) Ma meni je duda spas u tim trenucima - pred i tokom spavanja...kad je budan i kad fino utvrdi san, duda mu je totalni višak :) lejla80 - sad pročitah tvoj post o dojenju i u potpunosti se slažem s tim..mada sam ja srećom okružena ljudima koji dojenje prihvataju kao prirodan proces, te nikad nisam bila opterećena pitanjima i ibretima tipa "je li gladan, možda nemaš dovoljno mlijeka, p'h, ti dojiš i sl."...al eto, imam prijateljicu koja od prvog dana, ničim izazvanim, pored dojenja i dohranjuje malca, jer joj je neka XY pedijatrica rekla da mali ne napreduje (naši hiper super doktori to mogu otkriti i nakon 2. dana rođenja)...helem, ona je nakon toga otkrila čari AD mlijeka i dojenje se svelo na eventualne noćne podoje...iskreno, mislim da se ona nikad nije ni potrudila pretjerano u vezi dojenje, jer realno, kad beba nije samo na (.), ima tu i koja prednost (mislim u kontekstu da mama nije vezana za dijete 24h)...ja sam te čari otkrila tek sada kad mali jede i drugu klopu..al vala, na samim počecima, ne bih mijenjala svoju prikolicu ni za milion kafa :)))
Jutro svima..Ovo sto je lejla o dojenju pisala u potpunosti je tako...ja sa dojenjem nisam uspjela zbog lijeve bradavice koja je stalno pucala, jer je moja ljenguza nije lijepo uzimala, i uz sav trud, mazanje, luftanje, ona je uvijek krvarila a iz desne mlijeko jako tesko ide, nije bilo dobrog let down-a, pa i iz jos nekih razloga ponajvise jer sam bila sama poslije poroda, muz radio, mama daleko svekrva bolesna, i nisam mogla stizati ni jesti ni nista,samo dojila, ali uvijek plac i krvarenje bradavice i strah u mene usao i tako da sam presla na izdajanje...ma meni to izdajanje nije problem, ali mi i sada lijeva bradavica zna puknuti, jel se to ikome desavalo? aventova krema pomogne, i uvijek prije izdajanja malo moram namazati, inace moram prosuti mlijeko.....
enči - šta je s dudom? Pomaže li išta? rose - kako ste je kupali? Kontam da se S. možda boji tuša ako je direktno iz njega kvasite...možda da je polijevate (ako već to ne radite)...kod mene mali, iako fakat voli vodu, nikako ne voli da ga direktno iz tuša polijevamo (tad sjedi u tuš kabini)....krene u plač...e sad, da li mu smeta voda kad mu uđe voda u oči ili sl, ne znam (mada smo ga uranjali u more, pa tako da ni ulazak vode u oči ne vidim kao razlog)..al kad ga polijevam i kupam u banjici, onda fakat uživa....il' jbg, možda trebate samo sačekat da dođe vakat kad će ponovo zavoljeti vodu.. mala_sa - ti upita za grožđe...ja sam malom dala da proba kad je krenuo sa dohranom, a to je nekad 6, 6 i po mjeseci...isto domaće...sad mu ga dajem bez problema ili napravim sok od njega...ne znam, možda da daš grozd, dva i vidiš kako će reagovati..
ma boji se sjesti u kadu...jer je sjedila u kadici, izmicala se od vode i spustila se do povrsine vode u kadici i valjda udahnula i zagrcnula se valjda se dijete prepalo da se ne ugusi...eto mm i ja smo je kupali poljevajuci je iz bokala i opet je dramila dok je nisam podigla u stojeci polozaj
jutro i od mene ja tek pijem kafu, A spava i vrti se na kaucu kraj mene...nisam vidjela bebu da nemirnije spava... enci moram ti reci da si me nasmijala onim da ne smijes zatrudniti 3 godine pa zar bi ti palo na pamet pored njih dvije?? ja kontam da zovem dr da se narucim za kontrolu, nisam jos otisla a vrijeme je...sutra je cuvenih 40 dana....
jutro, ja sam ko zombi! N sinoc jedva u pomoc zaspala i budila se svkih 15 min do 1h i u jedan je opet nahranim i mm joj u 2 da flasicu spavajuci (izdojeno mlijeko) i prihvatila je u snu i opet kroz sat i pol, znam da nije bila gladna al se nije smirila dok joj nisam dala da jede i sve tako. Moji su sreca tu pa sam im je predala jutros rano, i evo je mirna. Jucer nije spavala ni po danu kako treba (dva put po 15 min) sinoc skroz slabo za 6 sati je sastavila3-4 sata. Ne znam kaj joj bi
sweet promjena je vremena neke su bebe osjetljive n ato...moj A jeste... ako te sta tjesi svi isto deveramo , ja sam A preksinoc drzala da siki od 8 navece do 2 ujutru...tek je tad zaspao i to spavao sat vremena..i sve tako...ja ga odmaknem da ga ljuljkam on vristi, mm ga uzme on vristi, dam mu da doji, miran...ma slomio me...jos je on beba koja nece da doji lezeci tj kad ja lezim... iskrivila sam se ko upitnik...
animagical, haman da jeste do neceg, reko da nije pun mjesec Hajde valjda veceras bude bolje. Ona je mirna i sve samo se budila cijelu noc, a eto vidjela sam da se najela kad je mm nahranio i opet....dolazilo mi je da joj uvalim AD prije spavanja al sma skontala da to nema veze sa gladju ,a sinoc se to i potvrdilo........nesto se desava.....
ne doji ona vazda sto je gladna neka samo trazi mamu...sta ce ti ad...nece vazda biti beba, proci ce i to...ionak si besposlena ko i ja, sta ces drugo raditi...zavali se i doji...
ne doji ona vazda sto je gladna neka samo trazi mamu...sta ce ti ad...nece vazda biti beba, proci ce i to...ionak si besposlena ko i ja, sta ces drugo raditi...zavali se i doji...
Animagical samo se ti smiješi Mi smo dobili dozvolu za keks ali meni nonstop iznad glave doktor i govori ''...ne smiješ zatrudniti ,ne smiješ zatrudniti''
P.S upravo mi je iskipjelo mlijeko za kapućino
< Poruku je uredio enči80 -- 23.10.2011 12:12:30 >
animagical, haman da jeste do neceg, reko da nije pun mjesec Hajde valjda veceras bude bolje. Ona je mirna i sve samo se budila cijelu noc, a eto vidjela sam da se najela kad je mm nahranio i opet....dolazilo mi je da joj uvalim AD prije spavanja al sma skontala da to nema veze sa gladju ,a sinoc se to i potvrdilo........nesto se desava.....
Isti slicaj i kos nas. Nocas je bilo momenata kad ne znam jesam li budna ili spavam. cini mi se da se budila svaki sat, a uz to i starija kasljala pa je i to budilo I nije gladna sigurno jer je spucala kasicu onu nocnu vise od pola staklenke pored dojenja! Sad sam ih poslala malo sa mm u setnju da bar nesto po kuci uradim(a sjedim na RR )