Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sweet,ma E je isto tako to njima dodje,opet nemozemo generalizovati bebe,E isto tako budi se samo da doji,ja zadovoljna kako ima beba koje se probude usred noci i hoce da se igraju . I moj guzi je gledao za hranom,pa bi moja sveki reci"podaj mu bona,vidi sto gleda" a ja njemu cucu,a ona "eto sine dadose ti to ti vuci prazno" ,a sad kad treba da jede on nece i dalje on gleda za hranom ali kad mu ponudis nece da otvori usta,pogotovo na slanu hranu.
Sweet,ma E je isto tako to njima dodje,opet nemozemo generalizovati bebe,E isto tako budi se samo da doji,ja zadovoljna kako ima beba koje se probude usred noci i hoce da se igraju . I moj guzi je gledao za hranom,pa bi moja sveki reci"podaj mu bona,vidi sto gleda" a ja njemu cucu,a ona "eto sine dadose ti to ti vuci prazno" ,a sad kad treba da jede on nece i dalje on gleda za hranom ali kad mu ponudis nece da otvori usta,pogotovo na slanu hranu.
Ja cu cekat da makar napunimo 5 i udjemo u 6. pa mozda joj ponudim da sta lizne A ona se budila i da se igra po 2 puta nocu al sad hapi i nastavi tako da je i to napredak
mi konacno uspjeli otici na kontrolu zbog znojenja dlanova i u biti ovaj put je dr. prihvatila to da ako se kod mene znoje dlanovi i kod S je to vjerovatno nasljedno...sto se tice prehlade kaze da dok god iz nosica ne izlazi zeleno i nema turu da se ne moramo sekirati ...e sto se tice prohodavanja, S kad je stavimo da stoji penje se na prste i to je vjerovatno zbog hodalice koju cemo sada potpuno izbaciti iz upotrebe i idemo na pridrzavanje ispod pazuha i stimulaciju hodanja ne bi li naucila da fino gazi...skidamo pape i hodamo u carapicama za pocetak cisto da stekne osjecaj...sto se tice hrane ne smijemo vise mjesati vocke i baby rizu (jer je to previse kalorija) a jutarnju hapu malo pojacati nekim muslijem ili zitaricama pa sam kupila onu aventovu dudu s otvorom koji se moze regulisati...ako jede voce, voce se jede samo...nisam uspjela saznati koliko kila ima jer vaga u DZ ne pokazuje vise od 10.200 tako da smo to presli ali ne znamo koliko smo...eto hajd me sad utjesite da ce sve biti ok
rose naravno da ce biti uredu znam masu djece koji su hodali na prsticima zbog visine hodalice...super si rekla, u carapice pa nek se sama snalazi...a nije ni zurzba za prohodati...ja sam bila bumbar i prohodala tek s punih 14 mjeseci, do tada nisam mogla sama ni ustati..sto kaze moja mama pretezala me guza nije ti to za brige kad vec cura fino jede sopaj je vocem i povrcem, ionako ce se kad poraste garant buniti protiv zdrave hrane...
Animagical kao da si opisala Anu. Prohodala sa 14, jela sve zivo, sad dosla faza da nece nista da jede i ima sada manje kg nego sa punih godinu dana, rose draga samo se opusti, sve smo to prosli, cak moja Ana nije u hodalicu pet puta usla po par minuta, nije htjela pa se na prste oslanjala, jer kad bi na cijelo stopalo stala prevagnula bi je guza nazad, tako da je na prstima stajala i drzala tako ravnotezu.
ja ovo malo konacno uspavala, evo ga kraj mene na kaucu, koliko ce vidjecemo...moram da se pozalim,on samo jede i kaki, da se ruznije ne izrazim....ma nije meni sto je cesto, nego kolicina..pa velikom bi bilo puno...bukvalno napuni pelenu tako da je moram pazljivo baciti, zamotati je ne smijem, jer ce biti belaj po kuci...pih.. izvinite na opisu
Rose, bebača je preslatka gledam sliku, jest vrijeme proletilo, kao da smo jučer pričale o stomaku, trudnoći i pantalonama za trudnic.. hehheh pozdrav svim mamama
Danas smo opet imali fazu Aninog vristanja kad sam Luku uzela da hranim, ali sam ga onda uspavala srecom, pa sam se posvetila njoj, maloprije se on probudio, a ja nju u krevet ubacila ne bi li zaspala, eno je malo kenka, malo prica, malo se igra u krevetcu, a ja luku ljuljuskam da ne zaplace, jer ako ga ona cuje nista od spavanja njenog . Danas sam pod misijom " ne dozvoli da se djeca sretnu"
sve ce to biti super kad krene u vrtic...nego, kako te bar to malo slusa? ja pored A ne mogu da zamislim da bih mogla jos jedno cuvati, hraniti, kupati...on zahtjeva punu i nepodijeljenju paznju...cak nece navece ni bilo ko da ga nosa, cak ni mm, samo mama dolazi u obzir...to je vriska, stid me komsiluka, razdere se dok u wc odem, a cim ga uzmem tisina.. ledja mi otpadaju, kontam da mi ko hoce na babine cosmodisk donijeti
ja ovo malo konacno uspavala, evo ga kraj mene na kaucu, koliko ce vidjecemo...moram da se pozalim,on samo jede i kaki, da se ruznije ne izrazim....ma nije meni sto je cesto, nego kolicina..pa velikom bi bilo puno...bukvalno napuni pelenu tako da je moram pazljivo baciti, zamotati je ne smijem, jer ce biti belaj po kuci...pih.. izvinite na opisu
I, vrijeme je za veću pelenu!
Kod mene je kči punila da je sve kipilo uz leđa. Kad smo nabasali na pelene sa gumicom u struku na leđima preporodili se. Sin je bio škrt na tome
lejla vec smo na onima 4-9kg ma ovo je jedan, pardon na izrazu, sero... iza njegovog belaja slijedi kupanje, kod nas maramice ne pomazu... taman htjela sam te pitati, nije vise onako zuto kao sto je bilo, onog zrnastog sada ima puuno vise, cijela masa, i nekako je narandzasto znam da vam svima ogadih rucak,pardon!
I kod mene Mia kad je počela tek da pomalo hoda, samo na prstima, a sada već uveliko gazi, čak se sama ohrabri pa krene od stola do kauča sve će doći na svoje. samo polako Rose Dok je bila manja, nisam ni ja mogla do wc-a otići jer se derala iz sveg glasa, kasnije će se to promijeniti. Sada se otima iz mog naručja kad je hoću zagrliti, hoće da hoda, da se igra- to je tako
A šta ti misliš kako se nabacuje kila za mjesec dana?
Ma stolica će se mijenjati kako beba raste, to ti onda zavisi šta si ti jela i pila, pa kojeg je beba više mlijeka popila (onog prvog ili masnijeg). Svašta ti nešta utiče na to. Čak su našli da i boje u industrijskim sokovima (najčešće gaziranim) znaju bebama obijiti stolicu. Nek on puni, to znači da se izbacije višak.
Rose- ja sam nju već dva puta šišala i to baš šiške, njoj kosa nije otpadala samo je rasla i rasla, i baš volim što ima kosicu pa se ja mogu zabavljati sa njom. Moja lutkica Dugo nisam bila na RR, nisam imala vremena, ali vidim da ste sve tu, ali sada bebe velike i brige se mijenjaju iz dana u dan. još jednom vas sve pozdravljam. Na rr sam puuuno savjeta "pokupila" od sadržaja torbe za bolnicu pa do opreme za bebu, ovo je baš extra forum.
A šta ti misliš kako se nabacuje kila za mjesec dana?
Ma stolica će se mijenjati kako beba raste, to ti onda zavisi šta si ti jela i pila, pa kojeg je beba više mlijeka popila (onog prvog ili masnijeg). Svašta ti nešta utiče na to. Čak su našli da i boje u industrijskim sokovima (najčešće gaziranim) znaju bebama obijiti stolicu. Nek on puni, to znači da se izbacije višak.
ovo je iskreno vise bila kila za malo jace od dvije sedmice, jer je prvu sedmicu izgubio pa onda dok je vratio porodjajnu...zutica nam je bila problematicna... hvala na odgovoru, bez veze brinem, a ne mogu da prestanem...
Rose- ja sam nju već dva puta šišala i to baš šiške, njoj kosa nije otpadala samo je rasla i rasla, i baš volim što ima kosicu pa se ja mogu zabavljati sa njom. Moja lutkica Dugo nisam bila na RR, nisam imala vremena, ali vidim da ste sve tu, ali sada bebe velike i brige se mijenjaju iz dana u dan. još jednom vas sve pozdravljam. Na rr sam puuuno savjeta "pokupila" od sadržaja torbe za bolnicu pa do opreme za bebu, ovo je baš extra forum.
mi nismo jos nista shishali a kosica je opadala samo na potiljku dok je bila mala i nije se znala okretati...ostalo je nastavilo rasti i sad smo bas chupavi
ovo je slicica od prije mjesec i po
Mersiha hB mi cunicu sredismo (sad je prava), ma mi smo i otisli u Sarajevo najvise zbog toga (i eto za 7 dana smo uspjeli sve zavrsiti). Napadi nervoze su grozni, on pocne toliko da "skici" da je bas nepodnosljivo, jos ima nekakav dubok glas (pa nacisto da poludis), i ja mu namazem onaj Calgel (kupia sam ga u Sa) i dam mu neki peskiric da glodje pa ga to kao malo smiri. Cesto ga u tim trenutcima i raspremim, jer je sav sretan kad je "guza gola"... Helem nekako ga popusti, pa za nekoliko sati opet sve ispocetka ... Joj a za grebanje da ne pricam, hodam sva za oziljcima, a noktice sijecem svaka 3-4 dana
Amam hB prodje i ovo, ja sam Boga mi mislila da oporavak traje duze, ali oni to nekako jako brzo zaborave