Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sma sada sa 4 mj isla sama, bilo me strah al eto probile smo led
P.S. sTA mislite, wrap ili mei tai?
Mei tai ide tek od 6. mjeseca kad dijete "može da sjedi", koliko ja znam. Ne može se u mei taiu postići krakteristični C položaj kičme koji je potreban malim bebama.
Malo da se i ja javim,cure me okupirale pravo nemam kad da prostite ni u halu otići heheh(ispuca sve smajlije na Ajnura)
Malo su mi prehlađene ali ništa strašno-Bili smo u petak u Sa,vodila Asju na uz mozga i sve je hvala Bogu dobro što sam ja i znala jer je pravo živahna i postala mi je nemirnija od Zare. Nadam se da su ostale bebe ok a usput da čestitam sve propuštene rođendanee.
Šta vi koristite za pelenski osip??? Kod mojih se pojavilo pa mi je pedijatrica davala hrpu ideja šta da koristim a ništa mi nešto posebno nije pomoglo.Sada samo stavljam bademovu kremu i krpicu u pelenu.
Da slučajno nemate gljivice u ustima? Od njih zna biti pelenski osip kojem ne pomažu standardne kreme. Nama je za pelenski najbolja bila Bephanten mast.
28.10.2008.,jedna ptičica:( 07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:) 'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.
Pozz od mene i mojih momaka koji trenutno gledaju baby einsien da mama malo dahne. Vidim da bebare lijepo napreduju, palacinko masala za Mahdija kako je porastao a i animagical i tvoja bebara fino dobija na tezini
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Lejla nemaju gljivice,znam samo da su imale doste bijelog pranja(mojih hormona)pa je vjerovtno od toga ili je baš klasični pelenski osip.
Probaj sa Bephantenom, ali treba baš mast da bude gusto i masno. I ako ti nije hladno u kući ostavi malo guze da se prozrače nakon pranja i sušenja. I ljubi male guzare
enči - mi smo imali neku vrstu pelenskog osipa na ćuni, koji se nije povukao ni od mustele, ni od bepathena, niti od pavlovićeve i ino krema i kremica...na kraju nam je dr. dala recept da nam u apotakama Sarajevo naprave...k'o ima i gotova da se kupi, al' je dr. rekla da insistiramo da nam naprave svježu...osip se povukao nakon 2 dana i nema ga više...u kremu ide: acidi borici, cink oksid, ad kapi, vazelin i još neka čuda koja ne mogu da pročitam (doktorski rukopis )...helem, vjerujem da u apoteci znaju sastav, te će ti reći da li je smiješ koristiti ili ne (s tim da je nama dr. rekla da se krema može staviti gdje god) animagical - palachinken - M. napreduje li napreduje :))
Hvala i hoću i nisu više male,imamo 4800gr Pusa i za zebe od mojih cura.
Mei tai ide tek od 6. mjeseca kad dijete "može da sjedi", koliko ja znam. Ne može se u mei taiu postići krakteristični C položaj kičme koji je potreban malim bebama.
Ja je nekad stavim u kengura, tj mm jer meni odvali ledja i nekako mi je velik. A onda cu wrap, moze on i kasnije koristiti i ima dosta varijacija (mislim na polozaje).
Hvala Super bebo,ako nam ne pomogne ova krema probat ću i to vidjeti u apoteci.
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Ja sma sada sa 4 mj isla sama, bilo me strah al eto probile smo led
P.S. sTA mislite, wrap ili mei tai?
Ja je nekad stavim u kengura, tj mm jer meni odvali ledja i nekako mi je velik. A onda cu wrap, moze on i kasnije koristiti i ima dosta varijacija (mislim na polozaje).
Meni dodje nekad da bacim komp hahaa, umjesto da uradim nesto ja nadjem neku zanimaciju na netu, dal wrap, mei tai, recepte za kasnije, il e bay il ovo il ono, a do 2008. sam zivjela bez kompa, kako to zacas, sve se promijeni. No ovdje uvijek nadjem dobrih savjeta pa eto tu sam A trebala bih malo po stanu
lijep pozdrav od nas dvije ta je mast odlicna,mojoj se curi jedan dan pojavilo lagano crvenilo,nije se skroz osulo,nego samo malo crvenkasta koza na nekim dijelovima,i ja je dobro oprala posusila namazala bepantenom ali mast ne krema,i pustila malo da susi na zraku,da bi vec kod slijedeceg presvlacenja sve se povuklo i vise se nije ni javljalo da li ima veze ono sto ja pojedem sa tim crvenilom
enci ljubni cure sto se ne javi da ces dolaziti, mogli ste nam na kafu?
Drugi put aBd,a vjeruj da smo pola dana proveli na pedijatriji Prvo uz termin nam pomjeriliu pa onda dr,koja nam je trebala očitati uz nije bila tu...helem mislila sam da su u nas najgori dok.ali izgleda da je to svugdje isto.
Lejla, moja beba je imala gljivice na usnama i stavljala sam joj po preporuci ped. nistatin kapi, to se povuklo, ali sad joj se opet pojavilo crveno po rubovima usana i pelenski osip i kakve to dvoje veze ima
Lejla, moja beba je imala gljivice na usnama i stavljala sam joj po preporuci ped. nistatin kapi, to se povuklo, ali sad joj se opet pojavilo crveno po rubovima usana i pelenski osip i kakve to dvoje veze ima
pa mislim da beba pojede te gljivice iz usta i onda ih izbaci na kaku i guza se ojede?
gljivice se sire svuda, a nekome nistatin ne pompogne, ali zato ima daktanol gel...u svakom slucaju bas zbog vracanja terapiju (bilo koju) treba nastaviti 7-15 dana nakon povlacenja simptoma...od gljivica moze biti pelenski osip i explozivne stolice... terapiju treba provoditi i mama ako doji, znaci mazati bradavice i luftirati
Evo ovako kako je objasnila animagical. Gljivična infekcija se proširi kroz cijeli probavni trakt i izaziva peleski osip i ojed. Gljivice se jako često znaju vratiti, no ovo kod vas Almaa ne mora biti to.
pusa i od nas ma u danasnji vakat kad razne hrane i dohrane vire iza svakog coska, kad je normalno pitanje jel imas mlijeka i jel ti jako mlijeko, jako je tesko ubijediti sebe da je bebi samo potrebna mama...iskreno, strepila sam od prvog vaganja, sreca dobro je proslo doktorica bas zadovoljna bebijem, iako je popiskio
ja se više ne peglam ni sa čim i ne eksperimentišem. namažem joj guzu Nistatinom kada se ojede i vozra. sklona je proljevima kada joj rastu zubi pa joj se svaki put guza ojede. za pelenski osip ove Mustele, bepantreni itd. pomažu ali kod ovih ojeda uzrokovanim proljevima, nema te kreme koja će to lako riješiti. i onda ja nadođem na Nistatin i namažem je. i preko noći se sve povuče.
pusa i od nas ma u danasnji vakat kad razne hrane i dohrane vire iza svakog coska, kad je normalno pitanje jel imas mlijeka i jel ti jako mlijeko, jako je tesko ubijediti sebe da je bebi samo potrebna mama...iskreno, strepila sam od prvog vaganja, sreca dobro je proslo doktorica bas zadovoljna bebijem, iako je popiskio
neka je popiškio! bravo za momka koji lijepo napreduje!
Evo i nas od dr. Oboje djece primilo vakcinu, Luka masala za 16 dana dobio 900grama . ANa sad mirna sa vakcinama do 4,5 godine, bar sam po tom pitanju rahat. Uzeli uputnice za briseve, Ani za vrtić, a meni za ovu beštiju. Jeste vratila se tako da sutra idem da vadim bris pa cemo vidjeti sta dalje.
hvala lady ej da te pitam, jel curici bude proljev od zubica? moj sestric ima takve stalno i guza bude upaljeno crvena da kazem sestri da proba nistatin?
hvala lady ej da te pitam, jel curici bude proljev od zubica? moj sestric ima takve stalno i guza bude upaljeno crvena da kazem sestri da proba nistatin?
samo i isključivo od zuba. ja sam ludila i od proljeva i od guzice ojedene. proljev sam riješila homeopatijom a guzu Nistatinom. sjetih se da imam Nistatin u kući , pa rekoh da probam. kad može meni, može i njoj . i nećeš vjerovati ali preko noći se sve povuče a baš joj bude gadno. više se u rane pretvori iako ja nju čim skontam da se ukakila, odmah presvlačim.