Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (27.6.2014 10:21:02)
|
IZVORNA PORUKA: Bambi09 Evo na vratima kuca nam dragi gost. Ja ove godine ne mogu postiti, sto me rastuzuje, ali s druge strane zahvaljujem Uzvisenom jer mi je dao najveci poklon koji covjek/zena moze dobiti, dijete. Zato je moja cura rekla da zeli ona postiti. Ima 10 godina i znam da je vec vrijeme da ona to pocne, ali vidjet cu za pocetak da posti samo vikendom kad sam ja kod kuce da bih je mogla pratiti, u slucaju ako bi joj bilo lose. Nekako bojim se da bi cova mogao propustiti nesto, pa neka, ja cu je pratiti. Dan jeste dug, ali jos bolje, jer ovo je najidealnije vrijeme da se isklese njen karakter i vjera. Tuga mi je u dusi jer mi je ovo prvi Ramazan bez najvoljenije mame, ali molit cu Boga dragog da joj podari najljepse mjesto u Dzennetu. Zahvaliti Mu sto mi je dao da me rodi Majka kakva je moja bila. Da je nagradi za nas odgoj i sve sto je ucinila za nas. Vama koje cete postiti da vam dragi Allah dz.s. olaksa i podari sve najbolje. Naravno i svima onima koji iz bilo kojeg razloga nece postiti, jer Allah zna najbolje. Draga znam kako ti je, meni je drugi ramazan koji ne mogu postiti, i ovaj kao i onaj prosli put je trudnoca u pitanju al aBd naposticemo mi to ;) Moja Lamija je prosle godine jedan dan postila, kao sto ti kazes lakse je kad si kuci pa mozes da pratis kako se ponasa i ako bude lose. Ponosna sam prvo sto je imala zelju a drugo sto je izdrzala jer ovdje post svake godine duzi i duzi tako da ne znam dali cu je pustati ove godine, rekla sam joj da cemo joj nasivati ;) Zao mi je sto ti mama ove godine nece biti tu da zajedno iftarite. Da joj dragi Allah podari lijepi dzennet. Svim postacima zelim lahak post, da vam dragi Allah ukabuli. :)
|
|
|
|