RE: Najdrazi gost-Ramazan (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica



Poruka


Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:02:57)

Hvala mila =) ako Bog da vidimo se kad dodjem dole =)




Lejla Ka -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:06:46)

Pečene krompiriće na sunce Ilhana!!!!! Ili kupiš one smrznute pa ih samo ispečeš u rerni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:08:43)


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Pečene krompiriće na sunce Ilhana!!!!! Ili kupiš one smrznute pa ih samo ispečeš u rerni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]


procitaj na prosloj stranici bona ima vec kako ja to radim :P




Lejla Ka -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:13:58)

Šjoooo, ništa mi nisi novo rekla, ali meni ne ispadaju ovako [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:15:26)

hehe... neznam onda... koju vrstu krompira koristis?

ja koristim ove sto oni zovu cvrste... imaju i oni sto oni zovu brasnasti... kad se skuhaju unutra suhi pravo budu :/




Lejla Ka -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:22:31)

Ma vamo ima samo podjela na bijeli i crveni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A trgovci nemaju pojma jeli čvrst ili brašnast, dok sam ne probaš. Stalno se kanim da napravim domaće njoke, ali nema šanse da nabavim "brašnasti" krompir kad niko nema pojma koji je brašnast [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:24:41)

Kod nas to pise na cijeni ;)

Haj pogledam razliku izmedju brasnastog i cvrstog kad budem kasnije u prodavnici pa vam javim ;)




breskvicaa -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:35:38)

Evo jedan recept koji je lagan a sit  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
      Jedna kesa makaona,300gr edamera 400gr pileci fileta,vrhnje za kuhanje crveni i bijeli luk i vegeta
Makarone skuhate i otavite da stoji u vodi dok pripremite saft
Fileta pileca isjeckate na kocke dodate naribani crveni i bijeli luk i sve preprzite zajedno i kad se to ispece dodate vegetu i vrhnje za kuhanje makarone procijedite i sastavite sa saftom i naribate edamera
Eto nadam se da ce vam se svidjeti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:36:49)

breskvice moja mama ovo redovno pravi...

dodaj jos paprike i pavlake i pavlake i da vidis kako je dobro ;)




breskvicaa -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:39:12)

Ja sam ovaj recept pisala na pinku i pravili su ga voditeljica kaze da ima dosta zeljeza i bijelncevina a probacu to dodati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:41:20)


IZVORNA PORUKA: breskvicaa

Ja sam ovaj recept pisala na pinku i pravili su ga voditeljica kaze da ima dosta zeljeza i bijelncevina a probacu to dodati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


cool nisam znala da se mogu slati recepti =)




breskvicaa -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 11:44:07)

Neznam da li si pratila jesenas je bila emisija u 19 i 05  zvala se Gusto TV  dat cu ti mail ako ga nisam izbrisala pa vidi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 12:09:39)

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

e što su ti muškarci. samo kad ih navikneš za Iftar i sehur da im ugađaš.

nakon toliko jela večeras na stolu koje se naravno nije pojelo sve...on lijepo odluči šta će jesti do sehura i za sehur odvoji a ostalo kaže zaledi sve...
ja kažem ma nemoram ja i ti sutra sami na Iftaru poješće se...
a on mrtav hladana kaže...

Joj ja mislio jogut tavu DA NAM NAPRAVIŠ[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

on mislio šta ću ja radit i smislio taman fino.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]






joj ja ne znam šta je to, može li recept pliz

i imam još pitanja u vezi monte kolača
može li puter umjesto margarina, kolika tepsija od prilike za ovu količinu i da li je dovoljno samo jedan red keksa kao podloga i onda režem komade velčičine keksa -jesam dobro skontala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

E PRVO ZA MONTE....

može puter.....
dovoljno jedna red keksa
a tepsija...ja pravim u obliku pravougaonika...dublja tepsija ...duga kao dužina standarne prećnice a široka na pola ćenice...ako si skontala koja je to tepsija...mislim većina nas ima tu....

a ako ti je lakše skontati može i okrugla kao toretn pleg obim 28 čak....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

a jogurt tava recept kasnije...evo mi gosti na vrata[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
jednostavno a super ukusno




sara.at -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 12:28:26)

IZVORNA PORUKA: breskvicaa

Evo jedan recept koji je lagan a sit  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
     Jedna kesa makaona,300gr edamera 400gr pileci fileta,vrhnje za kuhanje crveni i bijeli luk i vegeta
Makarone skuhate i otavite da stoji u vodi dok pripremite saft
Fileta pileca isjeckate na kocke dodate naribani crveni i bijeli luk i sve preprzite zajedno i kad se to ispece dodate vegetu i vrhnje za kuhanje makarone procijedite i sastavite sa saftom i naribate edamera
Eto nadam se da ce vam se svidjeti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


ovo je cesto pravim, nekad dodam i gljive uz to i mljaccc [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] samo jedan savjet neostavljaj makarone u vodi i kad ih kuhas neka budu aldente tj malo tvrdje jer kad ih raskuhas u vodi onda se one pretvore u pravi secer i samo se gojis od njih....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ena0002 -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 12:35:33)

IZVORNA PORUKA: amanullah

 

[image]http://www4.slikomat.com/10/0818/oxk-15rzlt.jpg[/image] 

Moze li receptic za ovo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ena0002 -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 12:38:55)

Ja sam sad napravila kompot (brusnice, borovnice, visnje, jabuke, stavila sam i par suhih sljiva, malo secera i pred kraj umutila malo pudinga) i jos plus napravila puding od cokolade, od viska glava ne boli [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....a za iftar ide supa i razno povrce (tikvice, patlidzan, paprika, krompir, gljive....moze i karfiol i brokula, sve u manjim kolicinama jer na kraju opet ispadne dosta) zapeceno sa batacima...to bude za prste polizat [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lejla Ka -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 13:04:04)

Evo jedna doooooobra čorba, ime dobila prema članu moje porodice zbog kojeg ju je nana sastavila:

Affanova čorba (za 4 osobe)

1 kašika putera
1 šoljica ispasiranog paradajza (ja koristim pasterizovani u tetrapaku, ako imate domaći samo narendajte na sitno rende)
1 l vode
1 č. kašičica soli
biber, peršun
8-10 mesnih kolačića (okruglica) sa rižom
1 šoljica oprane riže

Na malo putera se poprži ispasirani paradajz. Ulije se voda, začini i pusti da prokuha. U prokuhanu vodu se ubace kolačići i riža (može se dodati i sitno narendana mrkva) i kuhaju oko 30 minuta. Pred kraj kuhanja se razmuti jedna kašika gustina sa malo hladne vode pa se čorba "prenese" da bude gušća ("prenese" = doda joj se razmućen gustin i pusti se da još malo kuha).

Mesni kolačići sa rižom:

250g mljevene junetine
1 manja glavica luka
1 šoljca oprane riže
malo mlake vode
so, biber

Sastojci se dobro izmješaju i izrade. Onda se od mase prave malene loptice. Mogu se super zamrznuti, pa kao gotov dodatak čorbi koristiti. A mogu se napraviti i kao glavno jelo, tako da se kolačići kuhaju u malo paradajz-safta. Ovo se kod mene zove "vareni kolačići".
Kao što će naše odlične domaćice primjetiti, sastav kolačića je jednak onom za mješavinu za filovanje (paprika, sarme, sogandolme), tako da kad vam pretekne mesa od filovanja, napravite kolačiće, zamrznete i eto ih gotovi za kasniju upotrebu.




salmy -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 13:29:41)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

evo stola... joj ljuta sam na mm sto nije poslusao kako da slika....

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs360.snc4/44365_419706481794_678296794_4943235_5316829_n.jpg[/image]

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs384.snc4/44755_419706511794_678296794_4943236_1183292_n.jpg[/image]

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs384.snc4/44755_419706516794_678296794_4943237_7762082_n.jpg[/image]

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs317.snc4/41208_419706596794_678296794_4943239_6209337_n.jpg[/image]

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs389.snc4/45212_419706706794_678296794_4943240_548134_n.jpg[/image]

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs149.ash2/40799_419706761794_678296794_4943243_2527102_n.jpg[/image]

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs374.snc4/45725_419706771794_678296794_4943244_4140369_n.jpg[/image]

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs194.ash2/45725_419706781794_678296794_4943246_6216053_n.jpg[/image]

[image]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs394.snc4/45725_419706786794_678296794_4943247_6243873_n.jpg[/image]


[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]  jos detalja Molim te Ilhanaaaaaaaaa jako su mi potrebni!!! npr,salate i voce! pisala sam vec na ocoj temi a garant nisi procitala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]svaki detalj je dobro dosao[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] 




amanullah -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 13:35:52)

IZVORNA PORUKA: ena0002

IZVORNA PORUKA: amanullah

 

[image]http://www4.slikomat.com/10/0818/oxk-15rzlt.jpg[/image]  

Moze li receptic za ovo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Moze [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jedno pakovanje carske mjesavne (ledove)
1/2 kg pilećih filea
1 pakovanje umak la parmezan (dukat)
začini po želji
maslinovo ulje

Način PRIPREME

Piletinu lagano preprzis na ulju, zacinis, a carsku mjesavinu potopis u vrelu vodu sačekas par minuta, a potom sve sjedinis u tepsiju, prekrijes umakom i zapeces nekih 10-15 minuta na 250 C.

Prijatno !




Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 13:40:10)

Salmy ja ti vecinom takvu salatu pravim i ko god je proba uvijek kazu da je predobra... neces sigurno se pokajati za ovu ;) i dodaj kazem ti jos onog bijelog luka u ulju, pomogucnostu u crvenom ;) malo ulja isto naspi iz tegle... a mozes dodati i kockice fete ;)

a sto se tice voca ja kad ga pravim napravim uvijek jedan oval...

cek da vidim ima li kakva slicna slika na netu

[img]http://www.maxiadmin.se/ica_maxi_content/catering/raa/exotiskt_fat.jpg[/img]

samo bez ove piletine ;)
a umjesto piletine stavim ono sitno voce, jagode, brusnicu i tako to na stapice pa bude kao sis cevap od voca... prelijepo izgleda ;)




Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 13:44:48)

evo i ovdje ima par dobri detalja

[img]http://www.lilistallrik.com/files/buffe_hardeberga_004.jpg[/img]

[img]http://www.coldcutcatering.se/images/buffe4.jpg[/img]

oj ja jos u krevetu lezim (ustajala sam ranije al ponovo legla hahaha) a trebala sam poceti planirati sta vecerass za Iftar =)




remzy -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 13:46:53)

ilhana svaka cast...ti si zena zmaj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ja ogladni gledajuci tvoje slike ...
sve pomno pratim ali nisam se jos ovdje ukljucila nekako sam sva u nekakvom usporenom svijetu...daj ovo daj ono i kad sjednem da nesto napisem ,jedno pace zove iz kupatila ,jedno iz kuhinje ,jedno nesto nervozno i ja odustanem od svega 




remzy -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 13:48:56)

zaboravih da pohvalim sve hanume ,sve ste izvrsne kuharice ...ima dosta zanimljivih recepata...
bravo za sve nase "majarice"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




salmy -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 13:56:14)

Kako da rubove lubenice  izrezem, da bi polsuzila kao zdjela? nemam onaj noz pa kontam obicnim? 




Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (18.8.2010 14:01:44)

ides cik cak nozom obicnim.... tko ja radim....




Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>