jasmin -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (17.8.2010 12:14:37)
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca Imam jedno pitanje, nadam se da će mi sestre dati odgovor.[sm=smiley1.gif] Naime, moja mama posti, ali zbog zdravstvenih problema (problemi sa kičmom) mora na banjsko liječilište. Termin ne može da odloži zbog posla, ima sad od 16. do 26. ovog mjeseca. Zanima me da li će pokvariti post ukoliko koristi banju, radi se o bazenu i podvodnoj masaži? Mila moja,mozda je bolje da o tome pitate nekoga ko se bavi striktno fikhskim pitanjima.Ja bih rekla da ce pokvariti post ako se napije vode iz bazena.Ukoliko bude pazila da ne kvasi glavu za vrijeme trajanja posta(iz sigurnosti da voda ne udje u organizam),ne vidim zasto bi pokvarila post.Skidanje u kostim samo po sebi ne kvari post.Danas imaju kostimi koji pokrivaju podrucje izmedju pupka i koljena,pa je time lakse ispuniti nuzno pokrivanje pred zenama. Uh hanumice moje,prekrasne su vam slike i nabrojani meni uopce.:) Ali, kada odeš u banju ne možeš tražiti da ti žena bude tarapeut, a tih kostima o kojima ti govoriš ja kod nas nisam vidjela, Ne poznajem dobro sistem lijecenja koji se koristi u banjama,stoga sam rekla da se potrazi strucno fikhsko misljenje.Znaci,kada se pred fakiha iznese svaka neophodna cinjenica npr.koliko je zena bolesna,je li takva vrsta lijeka neophodna,moze li se naci zenski terapeut i sl.onda ce covjek dati svoje misljenje na osnovu datih podataka. Sto se tice kostima,u najmanju ruku mogu se potraziti kapri hlacice od poliestera ili nesto sl.Ili pak da se nadje kompletan kostim u nekoj od radnji za pokrivene,Tekbir i sl?!Ne znam...zato isticem da se potrazi strucno misljenje.
|
|
|
|