radost82
|
selam drage moje, rasplakaste vi mene svojim prelijepim pricama, nek vas Allah nagradi za sav trud i to sto Ramazan cinite posebnim svojim porodicama... moji ramazani kod roditelja bili su posebni, nas tri sestre takmicile se koja ce prva ocu dodat vodu da se omrsi, jer koja doda njoj je sevap za tu noc, pa smo slozno dijelile te sevape, pa moj prvi post, jedva docekala aksam od iscrpljenosti, sestre(obje starije) plakale i molile me da se napijem vode, al ja magare ko magare , nema sanse, sve dok nije ezan zaucio, ma ljepota... e sad sam u svojoj kuci, ja domacica, prosli ramazan mi je bio prvi ramazan sa muzem , i tad sam hvala Allahu i okrenula nesto, i od tad ni jedan namaz nisam propustila, a prije je bilo drugacije, al Allah upucuje koga On hoce i kad On hoce,tako da ce mi ovaj ramazan insAllah bit jos posebniji, jest da ne mogu postit, tad cu ako Bog da bit u 7-om mjesecu, al se mogu potrudit da se u mojoj kuci osjeti sva ljepota ovog svetog mjeseca, iftari za one koji ne mogu, nemaju, sadake, ibadeti a posto beba sad vec cuje u stomaku , i Kur¨an sto na cd-u, sto u dzamiji, mm i ja jos ucimo, pa do godine ako Bog da, da ga ucimo nasoj Nek Allah svima podari milost, hajr i blagostanje, oprosti grijehe, i ucini da budemo bolji ljudi, bolji vjernici, i najbolji Njegovi robovi, amin ja Rabi
|