Blue rose RR -> RE: DALI POVESTI SVEKRA I SVEKRVU NA MORE (29.4.2009 15:23:25)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa Chuchi pa kako ti deveraš???? mislim tako dugo? ja imam neke svoje nekretnine al ih izdajem inače nekad razmisljam da preselim onako tiho bez objašnjenja... al opet mi žao roditelja od mm, sve kontam grehota je, oni bi se sekirali, napravili mu extra sprat, kuća ko zgrada, stan nam ima 100 m2 i sad mi da iselimo, neznam fakat E veeseelaa, ne znam šta da ti kažem u nastavku. Ako su roditelji mm sposobni za samostalan život, odnosno nisu bolesni, a tvoj muž ako se slaže, ne znam zašto ste uopšte (ako ste već imali uslove) počeli i živjeti svoj život u zajednici?! Moje mišljenje i moj stav i prije braka, a sada još više jeste: da zajednica malo kome je donijela dobra. Možda će nekome glupo zvučati, ali moja dva uslova prije braka su bila: ne zajednica i ne pravljenje kuće. Ako ništa veeseelaa, tvoja zajednica neka je nauk tebi kada ti postaneš ili punica ili svekrva - da ne budeš prema svojoj djeci (snahi, zetovima) na način kako se tebi u ovim godinama ne sviđa od roditelja tvog muža.
|
|
|
|