Blue rose RR -> RE: DALI POVESTI SVEKRA I SVEKRVU NA MORE (29.4.2009 15:23:25)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa Chuchi pa kako ti deveraÅ¡???? mislim tako dugo? ja imam neke svoje nekretnine al ih izdajem inaÄe nekad razmisljam da preselim onako tiho bez objaÅ¡njenja... al opet mi žao roditelja od mm, sve kontam grehota je, oni bi se sekirali, napravili mu extra sprat, kuća ko zgrada, stan nam ima 100 m2 i sad mi da iselimo, neznam fakat E veeseelaa, ne znam Å¡ta da ti kažem u nastavku. Ako su roditelji mm sposobni za samostalan život, odnosno nisu bolesni, a tvoj muž ako se slaže, ne znam zaÅ¡to ste uopÅ¡te (ako ste već imali uslove) poÄeli i živjeti svoj život u zajednici?! Moje miÅ¡ljenje i moj stav i prije braka, a sada joÅ¡ viÅ¡e jeste: da zajednica malo kome je donijela dobra. Možda će nekome glupo zvuÄati, ali moja dva uslova prije braka su bila: ne zajednica i ne pravljenje kuće. Ako niÅ¡ta veeseelaa, tvoja zajednica neka je nauk tebi kada ti postaneÅ¡ ili punica ili svekrva - da ne budeÅ¡ prema svojoj djeci (snahi, zetovima) na naÄin kako se tebi u ovim godinama ne sviÄ‘a od roditelja tvog muža.
|
|
|
|