iv@ncica -> RE: Skidanje temperature, kada i čime (6.12.2010 22:10:08)
|
draga lady uzroka moze biti sto...viroza, zubi, grlo... uglavnom cure su ti gore pisale razloge..uglavnom, ako tura potraje i bude isla visoko idi na pregled. Ako ti pocne odbijati hranu, moze biti upala grla. Mi smo u zadnje vrijeme bili na ovoj temi jaku puno puta..s temp. i do 40 ...od koje umal ja fraz nisam dozivila.... evo naseg iskustva u savjetu s pedijatrima vezano za temp. ; u kuci imamo sad uvijek : panadol baby sa spricom- svako 4-6 h po potrebi, ja sam opet gledala da idem bar na 5 h dalsy- se moze kombinirati s panadolom...znaci kod visokih temp. iznad 39 i vise, u nas je bila 40 se oze dati 5 ml dalsya , a ispod 39 preporucena doza od 2,5 ml na nasu kilazu od 13-14 kg. dakle visokim temperaturama slabo sta moze 2,5 ml..i oni u bonici pojacaju dozu lupocet cepic- cijel na nasu kilazu..u slucaj da bas nicim ne ide...ali isti efekat mi kao cepic ima i veca doza dalsya...a cepic mi zna pokakit pa onda ne znam sto smijem dati opet.. uglavnom vremenski intervali ti ne smiju biti mnajni od 4 h..nama je bilo gadno pa smo isli panadol svaka 4-4,5 h..pa kad visim da ide na 40 presjecem dalsyem...znaci umjesto doze panadola dam dalsy..i sve tako...noc je obavezna uz dalsy ili cepic.... masiranje i buckanje u kadici s toplom vodom te masiranje toplim rucnikom, masiranje i grijanje nogica te onda oblozi na njih su nam vise pomagali od tusiranja..i cak oblozi topli na podpazuhe i nadkoljenice su imali efekta... sretno draga..i nadam se da sam barem necim ti pomogla ili nekome....jer ovo za dalsy se nebih usudila dati vecu dozu bez savjeta vise pedijatara..na upustvu je uvije neka oprezna doza
|
|
|
|