smarija -> RE: Trebam vaše mišljenje (13.7.2010 11:44:26)
|
evo da vam se i ja pridruzim,i da dodam svoje misljenje o neplodnosi i lijecenju steriliteta naime kao sto se vidi ja sam iz Banja Luke i lijecim se kod dr.Sanje Sibincic i ona je jedini doktror kod nas specijalizovana za sterilitet (drugih nema)ali sam dosta godina potrosila uzalud trckarajuci od doktora do doktora,bila sam kod cetiri doktora koji su me godinama ispitivali ali nikakvih pomaka,tek se jedan od njih smilovao i uputio me dr.Sanji jer je sam rekao da mi moze pomoci neko ko je strucan za sterilitet.U braku sam 7,5 godina a kod dr.Sanje nekih 3 godine i tad krece prava borba. Sto se tice postupaka koje sam do sad prosla bile su to samo inseminacije i to cetiri,druga je bila uspjesna ali je nazalost zavrsila spontanim pobacajem,zadnja je bas juce odradjena.Sto se tice cijena postupak inseminacije sa svim lijekovima kosta otprilike do 1000 KM,sve sama placam nista se ne moze refundirati, dzaba sto mm i ja imamo socijalno osiguranje.Kod nas je jedan postupak vantjelesne besplatan,moje licno misljenje je da bi se trebalo vise poraditi na tome da se ima bar 2-3 postupka besplatna jer jako je puno parova koji imaju ovaj problem a nemaju sredstava za nove pokusaje u koliko im ne uspije prvi. Cak postoji uslov kad se mogu predati papiri za vantjelesnu oplodnju,a to je minimum odradjene 3 inseminacije,ili jako los nalaz od muza ili zene do tad nista se ne moze predati odnosno nece odobriti taj postupak dok se ne ispune ti uslovi. Dr.Sanja zaista je divna doktorica i ja sam sa njom prezadovoljna,nije materijalista sve sto se moze odraditi u drzavnoj bolnici sve nalaze prihvaca ne trazi samo da se kod nje rade nalazi sto je kod drugih doktora inace praksa,ali naravno mi smo samo njima dobar izvor zarade i nista druga.To je zalosno ali i istinito. A sto se tice javnosti i da li je upoznata sa problemom zvani sterilitet mslim da je jako dobro upoznata, ali samo je to tema o kojoj niko ne prica, drzava ako je mozemo tako nazvati bi se trebala puno vise pobrinuti oko toga jer kod nas svaki drugi par ima taj problem a imamo samo jednu doktoricu za sterilitet.Ali to nije problem samo u Banja Luci vec i Sarajevu i ostalim gradovima. E tako je to u Banja Luci.
|
|
|
|