M kao Mama
|
Istina, znam ljude koji tako sve provjeravaju, od datuma na robi, cijene, da li su podložni alergiji ili ne, koji su za moj pojam preoprezni, a ja koja ne pratim to za njihov pojam sam neozbiljna. Nije mi se jednom desilo da kupim neku kremu ili slično donesem kući, propam, ne odgovara, proslijedim dalje kome odgovara, pa Bože moj. Ali, najveći šamar mi je spucala jedna mala šizla prodavačica u jednom poznatom objektu, ja bila kod dr. i sva nikakva nalaz onako, dijagnoza još gora, i svratim da sebi nešto kupim, i kažem joj imam presuhu kožu, treba mi puder, nije bitno koliko košta, veli ona evo ovaj ali je 72 KM, ja onako od dr. (kasnije ću dobiti info da je dr. u problemima, da je u klimaksu i da joj se kćer razvodi pa je malo pogriješila), velim ma daj taj puder. I platim ja 72 kerma. Dođem kući, ujutro naposao, pa jel možete vjerovati da su me kolege pitale šta mi je bilo sa licem, znači sve lišajevi, lišajevi. Ja kući, puder namjenjen za masnu kožu. Hoću kazati ni nakon ovoga se nisam bogzna šta opametila, mada bih trebala, ali svaka čast ljudima koji vode računa o svemu, pa i o tome.
|