Golubica
|
Evo malo i za djecu zabave: KAKO ŽIVI ANTUNTUN U desetom selu Živi Antuntun. U njega je malko Neobičan um. On posao svaki Na svoj način radi: Jaja za leženje On u vrtu sadi. Kad se jako smrači, On mrak grabi loncem. Razlupano jaje On zašiva koncem. Da l' je jelo slano, On to uhom sluša. A ribu da pjeva Naučiti kuša. Na livadu tjera Bicikl da pase. Da mu miše lovi, On zatvori prase. Guske sijenom hrani, Snijegom soli ovce. A nasadi kvočku Da mu leže novce. Kad kroz žito ide On sjeda u čun. Sasvim na svoj način Živi Antutun. MALI KROKODIL Bila mama Kukunka, Kukunka Bio tata Taranta, Taranta Imali su maloga Juju Jednom su se šetali, šetali Kraj duboke rijeke Nil, rijeke Nil Gdje je bio velik krokodil Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Skočio je krokodil, krokodil Zgrabio je maloga Juju Plače mama Kukunka, Kukunka Plače tata Taranta, Taranta Vrati nama našega Juju Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Progovara krokodil, krokodil Dones'te mi vola pečenog Trči mama Kukunka, Kukunka Trči tata Taranta, Taranta Donesoše vola pečenog Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Progovara krokodil, krokodil Evo vama vašega Juju FARMA To je farma ujka Džima ija ija o na toj farmi svačeg ima ija ija o Krava muuu muuu mu mu mu To je farma ujka Džima ija ija o na toj farmi svačeg ima ija ija o Krava mu Ovca beee beee be be be To je farma ujka Džima ija ija o na toj farmi svačeg ima ija ija o Krava mu Ovca be Pas vauu vauu vau vau vau To je farma ujka Džima ija ija o na toj farmi svačeg ima ija ija o Krava mu Ovca be Pas vau Maca mijauuu mijauuu mijau mijau mijau To je farma ujka Džima ija ija o Na toj farmi svačeg ima ija ija o Krava mu Ovca be Pas vau Maca mijau Gica groook groook grok grok grok To je farma ujka Džima ija ija o Na toj farmi svačeg ima ija ija o Krava mu Ovca be Pas vau Maca mijau Gica grok Mis ciuuu ciuuu ciu ciu ciu To je farma ujka Džima ija ija o Na toj farmi svačeg ima ija ija o Krava muuu muuu mu mu mu Ovca beee beee be be be Pas vauuu vauuu vau vau vau Maca mijauuu mijauuu mijau mijau mijau Gica groook groook grok grok grok Mis cijuuu ciuuu ciu ciu ciu BOC BOC IGLICAMA Boc,boc iglicama ne diraj ga ručicama bode,bode jež bit će suza bjež! KAUBOJ I INDIJANAC U školu je pošo Darko jupi ,jupi, jupi jee al je pritom fino promašio put do škole jupi ,jupi, jupi jee pa stigo u kino. Kauboj lovi Indijanca jupi, jupi, jupi jee, Darko zanijet borbom kao lasom iznad glave , jupi, jupi, jupi, jee mahao je torbom . Al kod kuće, te večeri u posljednjem činu bješe burno još burnije nego li u kinu. Nastala je strašna gužva jupi ,jupi, jupi jee žestoki krkljanac kauboj je bio tata jupi, jupi, jupi jee Darko Indijanac . BUBAMARA Jedne noći bubamara jako tužna bila netko joj je sakrio točkice sa krila. Plakala je u samoći na mirisnom cvijetu nitko od nje nije bio tužniji na svijetu. U zoru je došlo sunce presretna je bila vratilo joj ono opet točkice na krila. ZEKO Trci zeka izdaleka obljeva ga ZNOJ.. Trci jadan, zedan, gladan i uzvice JOJ.. Prepao se jer je netko poviknuo STOJ.. Pa ce trkom da se skloni u kucerak SVOJ. Poslije trke zekanove smirio se GAJ.. Zaspao je mali zeko aja aja AJ.. Pa sad sanja divne snove da je mjesec MAJ.. Od salate sve zeleno pravi zecji RAJ !!!! NAJLJEPSA MAMA NA SVIJETU NAJLJEPSA MAMA NA SVIJETU-MOJA MAMA NAJLJEPSA MAMA NA SVIJETU-MOJA MAMA Odakle nam oci rodila ih majka odakle nam usi rodila ih majka odakle nam ruke rodila ih majka sve na svijetu rodila je majka Leti pjesma oko svijeta lijepa, ljepsa nego bajka nema djeteta ni cvijeta nema dok ne rodi majka U svom zivotu ja sam srela mnoge, mnoge dobre zene al je samo jedna majka HTJELA DA RODI BAS MENE Dobra mama lijepa mama samo jedna nasa mama blago vama blago nama blago svima sa mamama TATA KUPI MI AUTO Moja mala djevojcica puna je velikih zelja bas kao sipak pun kostica ona je puna veselja moja mala djevojcica voli i setnje i price ali u gradu pred izlogom taticu gnavi i vice tata kupi mi auto bicikl i romobil kupi mi medu i zeku kolica jugovinil tata kupi kolaca bombone i narance dvije bar jednu malenu bebu kazem ti da je to sve USPAVANKA Prste ima ruka svaka (treperite prstima ) kad ih stisneš to je šaka (stisnete šaku ) bum bum (lupkajte šakom u šaku ) ta je pjesma laka igrale se ruke dvije (izvodite pokrete rukama) tko će prije bum bum ta je pjsme laka. BROJALICA Ide ide bubamara Ne zna, ne zna gdje bi stala Sletjela je na tvoj dlan "Hajde bubamaro van!" PEKAR Ruke mijem,brašno sijem kapica na glavi. Mijesim tijesto tako vješto ja sam pekar pravi. Peć se žari u nju stavim kruščiće po redu. Kora glatka bit će slatka kad je djeca jedu. MEDO Došo medo u dućan nije reko dobar dan ajde medo van nisi reko dobar dan Došo medo drugi dan u dućan pa je reko dobar dan evo medo šećera da ti bude večera. MOLITVA Anđele čuvaru mili Svojom snagom me zakrili Prema Božjem obećanju Čuvaj mene noću danju Osobito pak me brani Da mi dušu grijeh ne rani A kad s ovog svijeta pođem Sretno da u nebo dođem Da se tamo s tobom mogu Vjekom klanjat Dragom Bogu MACA Trči maca oko tebe pazi da te ne ogrebe čuvaj mio rep nemoj biti slijep ako budeš slijep odgrist će ti rep!!! PREDI, PREDI MACO MALA Pokraj peći maca prela, do nje dobra djeca sjela, pa joj tiho šaptat stala, predi, predi maco mala. I mi ćemo platno tkati, platno našoj mami dati, mama će nam dobra biti, novo ruho nam sašiti. A kad tata dođe kući, lijepo ćemo se obući, tata će nam dobar biti, sve nas redom zagrliti TIŠINA Tiho kos u grmu spava, A još tiše raste trava. Tiho tamni bor žumori, A još tiše trešnja zori. Tih je zeko ispod granja A još tiše bilje sanja. Raznobojne snove sniva Cvijeće, šuma, polja, njiva. Svud su snovi razasuti: Jaglac sanja san svoj žuti, Modro sanja šumarica, Ljubičasto ljubičica, Nebo plavo-potočnica, Bijelu iskru tratinčica, A duboko sanja noć Ti još dublje... Laku noć ŽABLJI ZBOR Rega rega, bit će svega Pjesmu pjeva žablji zbor Tamo usred bare naše Imale su dogovor Rega rega, bit će svega Jedna žaba uze riječ Sad ni usred bare naše Nema pravog mira već Rega rega, bit će svega Eto rode u taj ćas Zgrabi žabu, a sve druge Pobjegoše tad u šaš MOLIM, HVALA, IZVOLI, OPROSTI Četiri najvažnije male riječi Lako je od srca, iskreno reći. One su samo zato male Da bi u dječja uha stale. Svakog su srca dragi gosti Molim, hvala, izvoli, oprosti. BROJALICA I Jedan, dva - mjesec na dnu rijeke sja. Tri, četri - zaspali su svi leptiri. Pet, šest - zec donio važnu vijest Sedam, osam - nek se svlači ko je pospan. Devet - hej pospanci svi u krevet. Devet - zvijezda crvenkastih, Devet - zvijezda zelenkastih, Devet - zvijezda bjeličastih, Devet - zvijezda ljubičastih. Samo jedna plava, Al' i njoj se spava. Klonula joj glava. Na plav jastuk neba, Jer-spavati treba. NAJTOPLIJE OKO Sunce ima žuto oko - visoko, visoko. More ima plavo oko- duboko, duboko. mlja ima smeđe oko- široko, široko. Svako ima svoje oko- široko, duboko... Sa njim gleda, s njim se smije. Al´od svih je NAJTOPLIJE : Oko što ko vatra grije, oko što se meni smije, oko što se brine za me... To je OKO MOJE MAME! STVARNO NE ZNAM Ja stvarno ne znam što se to s mojom mamom zbiva. Iz dana u dan raste joj trbuh, a ne govori mi ništa. Osjećam da nešto skriva. Jedne je večeri upitah: - Zašto si mama debela tako ? Ona se na to nasmije jako i šapne mi nježno: - Dobit ćeš na dar bracu il' seku, svejedno. U naš dom će doći kad stigne zima. Šutim i razmišljam: Kakve to veze s debelim trbuhom ima ? Mojoj MAMI (za 8. mart) Ja nisam više mala da darujem ti cvijet, niti sam sasvim stasala da poklonim ti svijet. Za tvoj dan mila MAMA kazem ti veliko HVALA, za svaku riječ, osmjeh i dodir koji si meni dala. Svu nježnost tvoju, snagu i ljubav želim da ti vratim. Jednoga dana kada odrastem moći ću sve da shvatim. Besane noći, zubiće prve... Cjeniću tad i sama. Znaću da ništa teže i ljepše nema već biti MAMA. LAKU NOĆ Laku noć, vam svu noć Sada snovi će doć I lagani san jer Nestat će dan Laku noć snivaj sne Slušaj pjesmice te Snivaj san, Laku noć, sada sanje će doć Snivaj spavaj, daj spi Dok majka ti bdi Čuj ptičice poj Ti dječaće moj Laku noć snivaj sne Slušaj pjesmice te Snivaj san laku noć Sada sanje će doć. U ŠUMICI U šumici na grančici ptičica se ljulja, ona jadna ni ne sluti da se mačak šulja. Šic macane oblizane ne idi blizu k njoj čisti kuću od miševa to je posao tvoj. **** ovo je mala kucica(napravi se krug po licu sa prstom) ovo su mali prozor (oci) ovo su vrata(usta) a ovo je malo zvonce(nos)cincin MASLAČAK hej maslačku uz poljski put a gdje ti je dukat žut ...radio sam trampu...dao ga za lampu ..a kome li ćeš sjati može li se znati... ...djeci kad me pušu obasjat ću dušu