makana -> RE: Anorexia (30.11.2007 11:16:01)
|
velikaaaaaaaa pusa maloj loreni što je mami svojoj vratila život nisam imala ni sličnih problema, dešavalo mi se tek da u silnoj želji da svima udovoljim i bebi i mužu, da u ono malo vremena kada spava pozavršavam tonu obaveza, jednostavno zaboravim da jedem ili ne nađem vremena za to, pa kada zadrhtim na nogama onda obično popijem nešto mlijeko ili sok, pa jedem nešto lagano probleme sa ishranom imala sam kada sam bila mlađa, ali ne zbog želje da budem mršavica ili da dostignem neku zamišljenu sliku već jednostavno se nisma mogla natjerati da jedem, jelo mi je bila obaveza i bolje sam se osjećala kada ne jedem, bilo mi je mrsko i razmišljati o hrani, sestra me je zvala "rendgenski snimak", tek jednom sam uspjela da se vidim i tuđim očima i sama sam se prestrašila svoje figure međutim, sunčice to nije ni blizu onoga što si ti prošla niti je isti povod, nažalost porođaj je za tebe baš imao grozne posljedice i divim ti se što si pored svega mislila na lolinu potrebu za majčinim mlijekom poslije poroda krvarila sam gotovo 40 dana i što ti kažeš to je mijenjanje uložaka svakih 10, najviše 20 minuta i zato mogu predstaviti sebi ono što si iskusila za pola godine natjerati se da jedeš za moj pojam mnogo je teže nego skidati kile i samo žene koje su to prošle mogu da shvate zato bravo za tebe, bravo za lolu i tvoga muža, svaka mu čast ima sve predispozicije za titulu muškarac godine i ja svakog dana poželim da svom mužu uradim neku sitnicu jer da nam nije bilo njega i njegovih svakodnevnih pripremanja obroka ne bismo ništa jeli, uzeo je mjesec dana da bude sa mnom poslije poroda, a kada je ubrzo operisao nogu opet je više brinuo on o nama dvjema nego što sam mogla ja o njemu
|
|
|
|