makana -> RE: Anorexia (30.11.2007 11:16:01)
|
velikaaaaaaaa pusa maloj loreni Å¡to je mami svojoj vratila život nisam imala ni sliÄnih problema, deÅ¡avalo mi se tek da u silnoj želji da svima udovoljim i bebi i mužu, da u ono malo vremena kada spava pozavrÅ¡avam tonu obaveza, jednostavno zaboravim da jedem ili ne naÄ‘em vremena za to, pa kada zadrhtim na nogama onda obiÄno popijem neÅ¡to mlijeko ili sok, pa jedem neÅ¡to lagano probleme sa ishranom imala sam kada sam bila mlaÄ‘a, ali ne zbog želje da budem mrÅ¡avica ili da dostignem neku zamiÅ¡ljenu sliku već jednostavno se nisma mogla natjerati da jedem, jelo mi je bila obaveza i bolje sam se osjećala kada ne jedem, bilo mi je mrsko i razmiÅ¡ljati o hrani, sestra me je zvala "rendgenski snimak", tek jednom sam uspjela da se vidim i tuÄ‘im oÄima i sama sam se prestraÅ¡ila svoje figure meÄ‘utim, sunÄice to nije ni blizu onoga Å¡to si ti proÅ¡la niti je isti povod, nažalost poroÄ‘aj je za tebe baÅ¡ imao grozne posljedice i divim ti se Å¡to si pored svega mislila na lolinu potrebu za majÄinim mlijekom poslije poroda krvarila sam gotovo 40 dana i Å¡to ti kažeÅ¡ to je mijenjanje uložaka svakih 10, najviÅ¡e 20 minuta i zato mogu predstaviti sebi ono Å¡to si iskusila za pola godine natjerati se da jedeÅ¡ za moj pojam mnogo je teže nego skidati kile i samo žene koje su to proÅ¡le mogu da shvate zato bravo za tebe, bravo za lolu i tvoga muža, svaka mu Äast ima sve predispozicije za titulu muÅ¡karac godine i ja svakog dana poželim da svom mužu uradim neku sitnicu jer da nam nije bilo njega i njegovih svakodnevnih pripremanja obroka ne bismo niÅ¡ta jeli, uzeo je mjesec dana da bude sa mnom poslije poroda, a kada je ubrzo operisao nogu opet je viÅ¡e brinuo on o nama dvjema nego Å¡to sam mogla ja o njemu
|
|
|
|