Mona Mohamed
|
IZVORNA PORUKA: Taha0608 hvala puno na podršci..mona muhamed,ja mislim da sam pročitala da si klinički psiholog-sorry ako sam pogriješila ali čini mi se...nisam ja to shvatila kao cinizam,to je tvoje mišljenje i ok!jeste isključivo muško društvo,znam uvijek skim je,čak šts više boli me koliko je iskren i ma koliko mi smetale neke stvari-ono,bolje da neke stvari neznam-ali on to meni opet priča..to je plus!!nekocka,nepije itd...samo je oštar "ne jeziku",ters svoje vrste ako razumiješ. mislim nemogu vas baš decidno uputiti o čemu je riječ-to bi bilo baš bezveze,ali borham se..samo sam tražila iskustva,to je to!!i uspjela sam dosta,dosta stvari promijeniti NEZAINTERESOVANOŠĆU-vjerujte..pustila da vidim dokle će itd.dokle sam god siktala,plakala,aman ludila-dobila sam veliko ništa,a čim sam se okrenula nekim svojim pravcem,svom životu-posvetila se sebi-i kako sam pisala na temi bračnih nesuglasica-da sam postala toliko happy,zadovoljna samom sobom-uvukla sam i njega u taj fazon i postalo je ok!ja sam postala autosugestijom jedna velika maza ,ma neću da se tokliko sikiram..nebrinem da će me prevariti-jer ima sve pored mene,ali i da hoće kao svaki drugi muškarac-šta ga može spriječiti??? znači samo je bila riječ može li se sem sihri toliko uticati na nj..evo neznam ni kako ovo napisah,baš sam s jedne na drugu stvar prelazila i nadam se da ćete shvatiti šta je pisac htio reći? a jeste,većnom je stvar u anamnezama,ali OBAVEZA je soc.radnik saslušati i posavjetovati stranku..pa brate neuzimam samo osnovne informacije,što li postojimo pored psihologa i pravnika?? Ovo me vec raduje. Hvala ti sto si napisala i podijelila sa nama. Da, jesam. Uredu..musko drustvo, nema kockanja, alkohola, droga, ne maltretira te, udara..Tamam. *Problem* je ta njegova strana licnosti gdje ti kazes da je on samo ostar na jeziku..Ters je prava rijec. I kod nas se koristi. Pronasla si svoj mehanizam odbrane koji bi reklo bi se *pali* kod njega. Takve osobe boli nekomunikacija, nemogucnost da budu u centru paznje..Bravo za autosugestiju! Zene su bas specificne sa njom. Mudro igraj sa svojim dragim i pametno. Ti to mozes. I ja ti zelim da uspijes. Vjerujem da hoces uz Boziju pomoc, a ne uz pomoc sihira. Nisam zeljela biti cinicna i drago mi je da me nisi tako razumjela iz mog prijasnjeg posta. Odrzavam par kontakata sa socijalnim radnicima iz Bosne pa otprilike znam kako to izgleda. Slicno je i kod nas. Sretno, Taha.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
|