nata86 -> Noćno mokrenje :(( (28.6.2010 16:17:19)
|
Ćao.Otvorila sam novu temu jer nisam nigdje našla da se o ovom pisalo. Evo da iznesem svoj problem.Kao što sam naslov kaže,dešava mi se da se noći pomokrim u snu,nesvjesno naravno.S tim imam iz djetinjstva problema,imala sam oko 5god i sjećam se da mama jednom vodila doktoru zbog toga,tada sam mokrila svaku noć u krevet,pregledao me,pritiskao po stomaku i dao neki čaj i trebalo je biti bolje,ali nije,ništa se nije promjenilo,ne znam zašto je mama odustala,uglavnom me nije dalje vodila doktorima i na tome je ostalo.Jedno vrijeme mi kupovala pelene,a onda mi stavljala najlon i deku,Sve je mislila proći će to s vremenom,a ja se evo i dandanas patim s tim. sa 10-11 godina sam počela sebi navijati sat noću svakih 2-3 sata da bih išla na wc i to je nekako i pomoglo,počela sam se buditi suha,ali problem nikada nije pravo riješen. Evo dvije zadnje noći mi se opet desilo,ne znam zašto,pila nisam previše,niti sam nahlađena[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Toliko sam time opterećena,sinoć do 3h nisam mogla zaspati,stalno ustajala još jednom u wc ,nadajući se da ću ustati normalna ali eto.Ubija me to psihički,i primjetila sam ako mi se jednu noć desi,obavezno bude i idućih par noći,valjda što sam psihički puno s tim opterećena.Par mjeseci bude sve ok,budim se kada moram u wc,i onda odjednom se desi.Zanima me šta je razlog tome.,na netu nisam puno našla o tome,uglavnom za razlog navode stresno djetinjstvo,a i moje je takvo bilo.Doktoru me sramota ići,par puta u trudnoći sam htjela spomenuti dr jer je tad postalo nepodnošljivo,po 15 noći zaredom,ali nisam mogla. Zanima me da li iko ima takav problem,molim da se javi anonimno ako hoće,jer razumijem da ne želi javno.ili da mi pošalje pp,jer ni s kim o tome ne razgovaram,znate kakav je narod,da mi se smiju,neka hvala,a i vas molim da na ovoj temi ne bude "šprdancije" izvinite na izrazu,ali meni to predstavlja velik problem pa mi nije do zeze. Nadam se da će mi neko moći pomoći,bar neki savjet kakav čaj piti,ili bilo šta,uvin i brusnicu sam pila,i pokušala sa onim urosal kapsulama,ali i dalje isto.
|
|
|
|