regi
|
ja sam iz ZE-DO kantona i mislim da bi mi tesko dali saglasnost da to vadim ,jer ja nemam pismeno uputu niti jednog dr.-a da radim te nalaze(imam odgovor Radončića,imam usmene upute vise dr.-a ,ali ne iz BiH),nemam nalaze kao prilog koji bi potvrdili potrebu za tim. medutim,sad,ovaj treci put(nakon 1 ICSI i FET-a) kad sam dozivjela biohemijsku(jos uvijek imam spotting i lagane menstrualne bolove,kao posljedicu prirodnog ciscenja maternice nakon sto jje doslo do trudnoce koja se nije odrzala) pila sam 5 mg prednisona od 1dc + 75 mg aspirina. dakle,ako bi se islo nekom logikom,ili je moj imuni sistem problem(pa djelovao prednison),ili koagulacija(pa pomogao aspirin).ako se jos tome doda i ucinak gluformina,kojeg prije nisam pila,tj nisam ga pila u ranijim postupcima. uglavnom,ocito je to dobitna kombinacija. ja se brinem zbog trombofilije ,jer imamo porodicnu anamnezu,nekako sam ubijedena da imam sklonost, neki dan citam kako ljudi koji imaju O kr grupu imaju jak imuni sistem,toliko jak da su skloni autoimunim bolestima(i ja sam vec pocela sumnjat u imunologiju,jer imam odlicne stanice svaki put,a do sad ovog postupka,ako se doda i mojih 27 godina,nije dolazilo do implantacije). nadam se da ce onih par analiza IgG,IgM i igA (imunoglobulini) pokazati ako nesto nije ok sa mojim imunim sistemom. medutim,mene brine sto ne daju te nalaze za raditi dok ne dozivis 3 spontana( pitanje je da l bi kod nas i tad trazili, a s druge strane ajde ti cekaj tri spontana kad ides na vantjelesnu i svaki postupak placas 5-7 000 KM) zato cure,uzmite stvar u svoje ruke,, meni mama veli da sam hipohondar:) medutim,ja ne mogu sjedit skrstenih ruku,moram se boriti,godine neumoljivo idu, finansijski je vrlo tesko sve ovo izdrzati,trujem tijelo hormonima, debljam se, i jos trebam cekati 3 spontana uz porodicnu anamnezu.