malena27 RR -> RE: Pretrage antitijela (24.6.2010 21:00:21)
|
evo nadjoh nesto: anti nuklearna antitijela napadaju jezgre ostalih stanica u vasem tijelu. Tipicno, vase tijelo kreira antitijela da pomogne u borbi protiv bakterija i virusa koje napadaju, i tako se bori protiv infekcija, prehlada i drugih bolesti; no ponekad tijelo greskom vase normalne stanice smatra napadacima. Anti nuklearna antitijela napadaju nukleus (jezgru) tih normalnih stanica i kao rezultat pojavljuju se upale ili bolesti. - oko 5% zdravih ljudi ima ta antitijela, no povisena su kod ljudi s SLE, reumatoidnim artritisom i diabetesom; - normalne razine su tipicno ispod 1:20, do 1:40 je takodjer prihvatljivo. Razine iznad 1:40 indiciraju povisenu pristunost antitijela u vasem tijelu. (za usporedbu na prvom linku spominju omjer 1:320 da znaci visoko) To moze doprinijeti neplodnosti - moguci problemi koje uzrokuju su: autoimune bolesti, upale, pobacaji, neobjasnjena neplodnost (vjeruje se da uzrokuju upalu u uterusu i placenti, doprinose pobacaju i ometaju implantaciju) - tipicna terapija:prednisone Kad sam procitala za terapiju, sjetila sam se da sam koristila ovaj lijek prednisone odmah od dana kad je izvrsen embrio-transfer. Prema tome, trebas se javiti imunologu i dace ti odgovarajucu terapiju...Bitno je da znas sta je uzrok pobacaja...
|
|
|
|