Pravnica -> RE: Upala mokraćnih kanala (10.12.2014 12:35:51)
|
Ovo je moje iskustvo sa upalom mokracnih kanala. Na pocetku trudnoce radila nalaz urina, sve super, osim nesto okruglih bakterija (koje inace nisu opasne) tako da nisam dobila nikakvu terapiju, osim savjet za uzimanjem vise tecnosti. Sljedeci nalaz urina u 26 tt - los, pozitivne bjelancevine, eritrociti u tragu, bakterije, leukociti 15-20 ... Odem doktoru i dobijem antibiotik Pancef (10 dana) kao i vaginalete polyginax (12 dana). Nakon te terapije, urin cist... nalaz super. Samo dva dana nakon terapije, sok - krv u urinu, boja soka od brusnice a miris po mrkvi. Dr je sumnjao na kamen/pijesak u bubregu koji se pokrenuo od mnogo tecnosti... pa sam dobila uputnicu za urologa. Urolog uopste nije bio zabrinut, kao normalno je da su bubrezi optereceni u trudnoci. Na UZ bubrega nista neobicno, ponovo terapija antibiotika 7 dana, ovaj put Cefabos. Nakon terapije, nalaz uredan. Stvar je da sam se bila prehladila, stoga se infekcija tako povratila. Od sada samo strogo utopljavanjen i nikakvo izlaganje hladnoci...
|
|
|
|