A Iman -> RE: Vantjelesna oplodnja (13.5.2009 9:07:02)
|
EMA80, broj jc zavisi od stimulacije, ili koliko invazivnu metoda primas. kod mehmedabsica obicno se primi 5. ampula Menopura puta dva, i jedna tabla klomifena. naravno, postoje rezultati uspjeha za klinike kod nas i klinike vani, ali isto tako bez ozbira na svu strucnost, vise-manje sve se svodi na isto, a ishod postupka ne zavisi od ljekara i njihove strucnosti, vec od Bozijeg odredjenja, ili sta nam je sudjeno. osim toga, kod nekoga uspije ovdje iz 3. puta, ili vec treci put ode negdje vani, pa pomisli kako je to uspjelo zato sto su radili postupak vani. mislim, da se treba pokusavati na sve strane, i iskoristiti sve mogucnosti. mi smo isto tako mislili ici u svicarsku, ili neku drugu zemlju (prag, maribor, zagreb....preskacemo odmah u startu, iako su to top destinacije u nasoj regiji) samo sam htjela reci da svaki ljekar moze jakom stimulacijom dobiti puno vecu ponudu od jedne jc cuvam ti fige, i nadam se da ce test 25.05. biti pozitivan, jednako kao i tvoje iskustvo sa ivf u pragu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|