malena27 RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (20.4.2010 9:46:15)
|
prenos postova sa duple teme: IZVORNA PORUKA: mala85 Molim vas ako mi mozete opsirnije napisati kako je prosla vasa umjetna oplodnja i dali jako boli? IZVORNA PORUKA: Amelaa RR Ja koliko god sam cula prica oko IVF-a niko nije uspio od prvog puta....uvijek je to bio 2 il 3 put...a cula sam da ne boli... IZVORNA PORUKA: jadranka Bok. Neznam koliko si upućena u sam postupak. On se sastoi od dva dijela. Nakon uzimanja ljekova prvo ide punkcija koja je bolna i nikako ugobna, ali brzo prođe, a u međuvremenu i suprug mora malo sudijelovati u doniranju svojih plivača.Ako sve to prođe ok nakon par dana dolazi transfer koji je potpuno bezbolan .Poslje toga slijedi ono najteže, a to je mirovanje bez nervoze i velikog razmišljanja o tome što će biti nakon 15 dana, jer bit će to što mora biti . Nadam se da sam ti makar malo pomogla. SRETNO. IZVORNA PORUKA: vaga Da se nadovežem na ove odgovore. Lično poznajem dvije žene koje su radile IVF, jednoj jej uspjelo iz drugog puta, a drugoj iz prvog i to braco i seka. Obje imaju finih godina 39 i 42. A od kolegica sam čula za još nekoliko slučajeva iz prvog puta. Tako da je zaisat velika vjerovatnoća da se desi iz prvog puta i moja kolegica upošte nije mirovala, čak je morala negdje da putuje nekoliko dana poslije ET i treskala se u autu, pa malo i prehladila, ali Bog je htio da se bebac rodi uprkos svemu. Što se tiče samog postupka pričala mi je da malo boli punkcija jajnika ali da kratko traje, a ET nikako ne boli, više je osječaj male nelagode. Punkcija se može raditi sa anestezijom, ali poslije je gora ona mučnina nego se prerpiti dvije minute. Ja lično više ne mogu podnosti bol jer imama veliku traumu od HSG-a. IZVORNA PORUKA: mala85 Aha,znam ja nesto o tome al sam htjela vidit kako je vama bilo,hehe...ma bilo me je uzasno strah te punkcije al mi je dokt.rekla da mogu koristit anesteziju jer sam ja jaaako osjetljiva al sta cu..tak da sad jedva cekam da krenem na to,al to cekanje kasnije ce me ubit al nema veze..sad mi je i prolaktin 1200 pijem bromergon danas idem po nalaze pa se nadam da mi je pao .A zanima me sta ak se to u toj epruveti ne oplodi,jel postoji i velika mogucnost da ne?Uh mozda sad djelujem glupo al imam milijun pitanja.Ocajnicki zelim imat bebu..Cure,zelim vam puno srece ko i samoj sebi IZVORNA PORUKA: mala85 Antigona,ja sam ti iz okolice Rijeke,tako da cu u Ri i radit...danas sam dobila nalaze i prolaktin mi je 130,paooo je znaci mogu na umjetnu ...aj barem nesto...jos kad bi mi uspjelo od prvog puta... Lijepi pozdrav IZVORNA PORUKA: AJLICH Pozdrav vama svima Vidim lijepo se snalazite u ovoj temi samo tako nastavite.Ovako ja bi zamolila ovaj nick -amela - ako mi moze pomoci .Da mi kaze koliko kosta u Sarajevu umjetna oplodnja sa anestezijom i ako mi mozes dostavit broj tel ordinacije.Hvala unaprijed IZVORNA PORUKA: magdalen mene isto zanima kako to sve ide ja imam problema veliki prosle sedmice mi je doktor reko da ne mogu imati djecu jer mi jajnici nisu u funkciji a reko mi je jedina sansa da zatrudnim jest da idem na umjetnu oplodnju stim sto moram uzet jajne celije od neke druge zene to oni nadu cekas na listi za donatora i onda se to pomjesa sa sper..mog muza i ubrizga u mene meni je 24 god.i nemam pojma o tome kako sta ide mozeli mi reci neko ako ima isti problem il je radio tako umjetnu oplodnju ocajna sam hvala vam IZVORNA PORUKA: Mirkica magdalena napisah ti sada tekst i vjerj ne znam gdje ode , ev opet zao mi je sto tako mlada moras kroz sve to prolaziti evo ti link od nase cekaonice tu su nase trudilice vise njih je skoro radilo Vantjelesnu pa ti mogu pomoci dalje http://www.ringeraja.ba/forum/m_5''7132/mpage_99/tm.htm#583998 inace aktivne su u toku dana vredne zene puno srece
|
|
|
|