mimicita -> RE: Vantjelesna oplodnja (9.6.2017 18:25:36)
|
Pozdrav djevojke. Evo još jednog kolačića :) :( Danas nakon toliko borbe dočekah negativnu betu :( 10pet, kaže doktor dodji u ponedjeljak mozda upadnem u onih 10-15% onih sretnica kojima se beta okrene u pozitivnu... Da podijelim sa vama moje iskustvo. Prirodno pokusavam vec 7 godina i nista do dan danas. Od prosle godine počela sa nalazima. Uradila ama bas sve fizički: UZ u svim dijelovima mjeseca. Pratila ovulaciju, koja je do prije 1,5god bila samo na lijevom jajniku, ali sad se probudio i desni pa imam na njemu PCO (sad oba ovuliraju). Uradila: HSG RTG (uredan), Histeroskopiju na Jezeru (preporučujem dr. Nakaša), bio mali polip (uredna) - ustanovljeno da imam dvorogu matericu sa dva pravilna i zdrava roga. I na kraju počela sa IVF-om. Na aspiraciji izvadjeno 20 folikula (doktori prezadovoljni - ja bila u bolovima, dobila zatvor, ...), 16 folikula oplodjeno, 6 prezivjelo i zaledjeno. Sljedeci mjesec priprema za VTO, čekali prirodnu ovulaciju, i odledjeni mojih 6 smrzlica, od čega samo 2 dozivjela stanje blastociste (5 dana), ostala 4 prestala da rastu :( Uradjena VTO. Danas 10pet Beta negativna, iako sam uradila testove kuci posljednja 3 dana i bili su negativni, tako da sam ovo unaprijed oplakala. Kaže doktor dodji u ponedjeljak da budemo 100% sigurni i da vidimo šta dalje... U toku postupka imala sam bolove u sredini 5pet i 8pet (bili grozni jedva sam zaspala), stomak mi je kao da sam min 5 mjesec trudna, vec mi svi prilaze i pitaju milujuci stomak jesam li trudna [sm=smiley19.gif] grozno!!!
|
|
|
|