binanina
|
Eto, odlučih se i ja podijeliti iskustva, ali ponešto i upitati sve vas koje ste već prošle kroz mnoge, teške, ali i one lijepe trenutke da ne zaboravimo. Ja sam uradila IVF postupak, ali van BiH, u Cairu. Muž ima 40, ja 25 godina. NJegovi nalazi savršeni, ali i moji su dobri, uključujući, ultrazvučne nalaze, kao i briseve, krvnu sliku, hormone... Uvijek sam mislila da ću biti trudna od prvog pokušaja, ali nije se desilo. 8 mjeseci smo čekali, desilo se dva puta da imamo pozitivan test, i onda nakon par dana menstruacija dođe. Zabrinula sam se, jer je to znak da moje tijelo ne može podržati razboj bebice. Inače, historija bolesti mi se jedino veže za alergije, a najgore su mi bile one na hranu, naročito proteine biljnog porijekla, a drugi problem je taj što u vrijeme ovulacije, nakon odnosa, ujutro osjetim peckanje od sperme, a zatim i neugodan miris- znači, infekcija... i to se ne mijenja, to je stalno. Muž radio nalaze, na bakterije i viruse, sve uredno, ali zbog promjene pH vrijednosti, moj sekret uništi sve spermije i tako da smo nigdje... On je iz Caira, i obzirom da lično poznaje doktora za IVF postupak, uzeo je godišnji mjesec dana, spakovali smo torbe i na put... 40 dana van kuće... 40 dana po hotelima... jer smo željeli biti sami u ovome, bez njegove porodice i dodatnih ispitivanja, za koje nijedno od nas nije bilo spremno. Trenutno pokušavam napraviti popis lijekova, injekcija i tableta koje smo trošili cijeli ovaj period, pa vam kasnije napišem detaljno, sa danima ciklusa šta sam kada počela i prestala, Danas je 10. dan od transfera oplođenih jajnih stanica, vratili su mi dvije. Jučer, 9. dan sam napravila kućni test, jer betu vadimo u subotu, nisam mogla čekati... Test je pozitivan, sa tankom, tankom crticom... :) U suštini me zanima, koliko je vremena potrebno da injekcija štoperica ne bude više u tijelu. Kontam je li moguće da je ovaj test pozitivan upravo zbog injekcije, ili... od injekcije štoperice je prošlo 15 dana. inače, simptoma imam, lagano se ukazuju, jutarnja blaga mučnina, grudi kao da sam silikone ugradila, za 2 broja mi se povečale :) kada kišem i kašljem, osjećam da me kao nešto presjeće u maternici, od ovih hormona tokom postupka sam se udebljala 5 kg :( miris kafe svugdje osjećam, a muž mi ne da da to sada pijem, ni čajeve... i plus... u krevetu sam komplet ovo vrijeme, ubi me čekanje... Stvarno, želim da nam svima poželim puno, puno sreće, da uz Božiju pomoć držimo u naručju naše bebice. Toplog pozdravka šaljem za sve vas, iz ove paklene Saudije, gdje je moje trenutno prebivalište :)
< Poruku je uredio malena27 RR -- 22.4.2014 15:12:06 >
|