|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
11.12.2012 22:05:06   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: kokouli
usla sam u postupak vantjelesne oplodnje

gdje si u postupku VTO?
ja ti od user posted image želim uspjeh, a to što si lošije reagovala možda ne znači ništa posebno, možda to bude kvalitetno i pokaže user posted image
user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2976
11.12.2012 22:16:14   
ajla86
kokouli ja sam uletila ovdje samo da kazem nesto....neznam dal cete me shvatiti..
4 god sam se borila da zatrudnim...insemicaije nisu dali znacaj neki...rekli mi da idem na vto...ja to nisam mogla podnjeti-neznam dal me razumijete.to me sljuljalo nekako i digla sam ruke od svega....bila sam jako mlada kad mi je receno da prirodno necu moci ostati trudna...21 godina...
i kad sam dosla u tu fazu da mi je svejedno...da me nezanima nista vise....ono kad si tup kad nemas vise ni suza ni nade....nista....
ja ostala trudna....prirodno....
evo je spava pored mene....mamu zajhebaje...
znam da je najgore kad ti neko kaze da se opustis..mrzila sam tu recenicu....ali ja tek kad sam se opustila i digla ruke od svega meni urodilo plosom..psiha je cudo....
opterecenje ucini svoje....
redovno citav ove teme jer znam sta je ova borba...u mojim dovama ste sve zene moje drage da vam Allah ugrije dusu..obraduje vas...da nikad nijedna suza nepadne zbog opnog prokletod - na testu....inshallah sve mi trojke rodile

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 2977
11.12.2012 22:19:07   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: ajla86
..u mojim dovama ste sve zene moje drage da vam Allah ugrije dusu..obraduje vas...da nikad nijedna suza nepadne zbog opnog prokletod - na testu....inshallah sve mi trojke rodile

amin, da te Dragi Allah nagradi user posted image pa misliš na trudilice user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2978
11.12.2012 22:24:38   
ajla86
naravno....kako necu??ja sam jedna u masi bila i uvjek cu nositi taj pecat u sebi.
i dan danas dok malu drzim zaplacem...nekad nemogu da vjerujem da sam rodila...poslije svega
ali ima dragi Bog....ja cvrsto vjerujem da ako smo i ja i mm (oboje imali dijagnoze boze dragi ) uspjeli da ce svaka....samo uporan biti ali neoptereti se....
ako je to ikako moguce....
samo hrabro u borbu..beba svaku od nas ceka samo ova roda malo spora mamicu joj njenu....neke zene malo duze cekaju....

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 2979
12.12.2012 11:22:14   
esmasa1
Prvo da vas pozdravim... sve od reda! Da se predstavim...2004 se udala i zatrudnila normalno, malom smrdi 7 god. Pokušavamo drugo dijete, međutim ništa... Raidila tone nalaza, predlože mi Laporoskopiju, na koju sam naravno pristala.. Radili mi laporosk. i napravi se problem... Mehanički mi probuše maternicu, helem izvade oni aparaturu i urade klasičnu operaciju. 2 god poslije desi se infekcija i ponovo operacija, odstrane mi lijevi jajnik i jajovod.
Nakon svega odlučimo se muž i ja na VTO i jučer sam bila u Bahcecy na pregledu i konsultacije. Doktor se jadan načitao mojih otpusnih lista i dr. papira...Čovjek kaže da je zbog cijele moje situacije jedino uspješna VTO. Ono što ne znam i čega se bojim jeste to da kako mi je on objasnio, moguće je da 1 put neće doći do trudnoće iz razloga jer je moguće da će curiti neka tečnost iz jajovoda (onaj koji je ostao) i da će potisnuti plod?! Jednia mogučnost je da ako 1 put ne uspije da mi presjeku taj jajovod kako bi odstranili vezu maternica - jajovod. Naravno tu sada ja vidim problem jer bih na neki način PONOVO morala na neku vrstu operacije, a drugi je problem same psihe... tipa ŠTA ako ne uspije ni 2 put a presjekli su mi jajovod i mogučnost normalnog začeća?! Ne znam, totalno sam zbunjena.....

Anur - 2005g

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2980
12.12.2012 12:37:29   
kokouli
NEDZLA u postupku sam na Jezeru kod Dr.Godinjaka .Hvala na podrsci ,ma i ja sve mislim mozda te dvije budu sasvim ok i dovoljne ,ne znam vise ,nekako sam se izmjestila iz sesbe pa ne dam mjesta panici ,to mi je neki odbrambeni mehanizam ,sta ja znam ,hajde sutra abd cu vidjeti na kontroli jel se sta bitno promijenilo.

(odgovor članu esmasa1)
Neposredna veza do poruke: 2981
12.12.2012 14:04:27   
sabas
kokoluli :) tako treba sto manje stresa
Neznam sta je dr Zulfo rekao , ali koliko ja znam da on mjeri uvijek samo najvece folikule , pa tako nemora da znaci da su samo dva , a i ako jesu to su dva dobitna aBd.
Pa folikuli su ujednecene velicine sto je super, sama velicina ne znaci mozda ce dan dva da se produzi stimulacija , nebitno boca vise manje. Endometrij na 7 dc 4,5mm nije los jer je rano bilo sta prognozirati.
Puno dobrih vibrica za kokouli <3

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2982
12.12.2012 14:51:29   
kokouli
SABAS draga ,hvala ti za dobre vibrice ,ma fakat su samo 2 ,jesu ujednaceni ,al sta ako budu bez js .malo me to brine ,ne gubim nadu ,jos danas bocanje ,pa da vidimo ,i ja mislim da endometrijum ipak nije los za taj dan ciklusa ,a vjerovatno ce jos zadebljati ,ma vise mi je sve smijesno u vezi mene i mojih stimulacija ,bice sta ce biti ,abd do Nove godine znacu sve ,sve ce mi se kazati .Kako si ti ,saljem veliki zagrljajuser posted image user posted image .

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2983
12.12.2012 14:58:34   
kokouli
I jos mi je super kako ja razmisljam ,buduci i kad bih imala 20 folikula ,sve sto bi na kraju postupka se desilo na Jezeru ,buduci da nemaju nista ,ni zamrzavanje ni nista znaci ,jeste da sve ide u kantu za smece ,boga mi 2 su sasvim optimalne ,nema bacanja makar .Pa da ,sta i kad bi punktirali 20,i da nadju 6 js ,2 nek uspiju da vrate ,ostalo je nula bodova ,neupotrebljivo .

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2984
12.12.2012 15:00:15   
sabas
kokouli
nije mi jasno kako jos samo sutra bocanja ??? koja ti je stimulacija i koliko

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2985
13.12.2012 7:16:00   
White rose
Kod mene još jedan negativan test... Biće valjda treća sreća, a i zadnji voz jer više smrzlića nemamo :(

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2986
13.12.2012 13:10:04   
Azyy
White rose ja bas navracam na temu da vidim imal od tebe kakvih vijesti, tako mi je zao user posted image zbog neg. testa naravno bice ABD i treca sreca..saljem user posted image  i cuvaj mi se
kolikuli tako i treba biti opusten,jer kad pogledas jedna ti i treba al uspjesna navijam  za user posted image  
sabas zeno kako si mi ti salje druga user posted image user posted image  za hrabru zenicu često te se sjetim.. tvoja snaga i borba motivisu i mene i nedaju mi da pokleknem u ostvarenju user posted image  cuvaj mi se mila

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 2987
13.12.2012 18:55:59   
kokouli
Sabas ,juce kad si pitala bio mi je 9dc ,danas je 10dc ,i danas sam dobila 2 x1 Merional ,time se bocam od 2dc ,kratki protokol,danas prije inekcije endometrijum 5,2mm ,a folikuli 14,5mm i 14,2mm.Dr.samo sto nije odustao ,medjutim nema toga ,pitala sam treba li i danas da dobijem inekciju jer nije rekao ,kaze da ,dobila sam je ,ujutro cu vaditi beta estradiol ,evo sam od huje caj od vrkute napravila ,ne znam ,sta ti mislis user posted image .

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 2988
13.12.2012 18:57:14   
kokouli
Azyy hvala na podrsci user posted image .

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2989
13.12.2012 18:58:39   
kokouli
White rose zao mi je user posted image .

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2990
13.12.2012 21:58:56   
mersudina 27
White rose sta reci, sve vec znas, jako mi je zao zbog negativnog testa,ali sto kazes treca sreca aBd.user posted image

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2991
14.12.2012 10:27:07   
delila1986
White rose,
zao mi je...
ne odustaj bori se dalje!!!
puno srece!!

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 2992
14.12.2012 16:06:32   
White rose
Cure, hvala na podršci... Super ste!

Nego, ja još nisam dobila user posted image Jučer je bio 14. dan od transfera i ujutro sam uradila test koji je bio neg. Prekinula sa korištenjem utrogestana i evo još ništa nema... Betu nisam ni radila.
Prošli put kad nam nije uspjelo, ujutro sam isto uradila test koji je bio neg., prestala koristiti utrogestan i odmah taj dan dobila... A sad evo i drugi dan prolazi, a još ništa nema???

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 2993
14.12.2012 17:49:12   
kokouli
Pa izvadi betu ,i sto moras prekinutu sa Utrogestanom

Neposredna veza do poruke: 2994
14.12.2012 19:26:56   
zgiba
Ukoliko ti je doktor rekao da imas tecnosti u jajovodu u pitanju je vjerovatno hidrosalpings. Takav jajovod vjerovatno i nema fukciju, a i otvara mogucnost za nastanak vanmatericne trudnoce. U svakom slucaju tekucina iz takvog jajovoda nepovoljno utice i na eventualni embrion. Ja bih na tvom mjestu poslusala doktora i taj jajovod sanirala prije IVF.

IZVORNA PORUKA: esmasa1

Prvo da vas pozdravim... sve od reda! Da se predstavim...2004 se udala i zatrudnila normalno, malom smrdi 7 god. Pokušavamo drugo dijete, međutim ništa... Raidila tone nalaza, predlože mi Laporoskopiju, na koju sam naravno pristala.. Radili mi laporosk. i napravi se problem... Mehanički mi probuše maternicu, helem izvade oni aparaturu i urade klasičnu operaciju. 2 god poslije desi se infekcija i ponovo operacija, odstrane mi lijevi jajnik i jajovod.
Nakon svega odlučimo se muž i ja na VTO i jučer sam bila u Bahcecy na pregledu i konsultacije. Doktor se jadan načitao mojih otpusnih lista i dr. papira...Čovjek kaže da je zbog cijele moje situacije jedino uspješna VTO. Ono što ne znam i čega se bojim jeste to da kako mi je on objasnio, moguće je da 1 put neće doći do trudnoće iz razloga jer je moguće da će curiti neka tečnost iz jajovoda (onaj koji je ostao) i da će potisnuti plod?! Jednia mogučnost je da ako 1 put ne uspije da mi presjeku taj jajovod kako bi odstranili vezu maternica - jajovod. Naravno tu sada ja vidim problem jer bih na neki način PONOVO morala na neku vrstu operacije, a drugi je problem same psihe... tipa ŠTA ako ne uspije ni 2 put a presjekli su mi jajovod i mogučnost normalnog začeća?! Ne znam, totalno sam zbunjena.....

< Poruku je uredio zgiba -- 14.12.2012 19:27:42 >

(odgovor članu esmasa1)
Neposredna veza do poruke: 2995
14.12.2012 19:36:24   
White rose
Jer dok god trošim Utrogestan ne mogu dobiti, tako su mi rekli prošli put.

Zato sam sada, čim mi je test pokazao samo jednu čizu prestala sa utrogestanom, betu nisam ni radila, ali ako ni sutra ne dobijem uradiću je...
IZVORNA PORUKA: kokouli

Pa izvadi betu ,i sto moras prekinutu sa Utrogestanom

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2996
14.12.2012 19:48:19   
kokouli
White rose drzim fige da ne dodje nikako i da budu user posted image ..user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2997
14.12.2012 19:50:30   
White rose
Uf nešto mi se čini da ja baš i nisam te sreće, ali Amin... Da bude user posted image user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2998
14.12.2012 20:47:55   
delila1986
white rose
puno srece sutra i da Bog da da ne dobijes, pa nas obradujes lijepim vijestima!

Neposredna veza do poruke: 2999
16.12.2012 18:37:19   
kokouli
Drage moje ,situacija kod mene je poprimila dramske oblike,2 folikula ijevo i desno 12dc 18,5mm i 18mm endometrijum 6mm ,veceras stoperica u 22h ,medjutim nece raditi IVF jer ima fizicka prepreka ato je krvni sud na koji se nastavlja jajnik sa vodecim folikulom ,vrlo opasno i rizicno jer moze doci do problema ako se probusi taj krvni sud a nema nacina da ga se izbjegne .....elem ,u utorak na 15dc imacu IUI a ne IVF user posted image ,jako sam se nasekirala ,ne polazem nikakve nade u uspjeh te inseminacije ,i eto .Sta vi mislite

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 3000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *