Anoniman -> RE: Postporodjajna depresija (16.3.2011 12:11:13)
|
IZVORNA PORUKA: Djana Jedan savjet, davno dobijen od mog dragog tate: "Uvjek nastoj pokusati prilagoditi zivot sebi i svojim potrebama. Kada ne mozes onda sebe prilagodi zivotu!" Drage moje, kada se udari glavom o plafon, potrebno je razmotriti objektivno situaciju, vidjeti da li to sto trenutno radite ide u vasu korist ili ne. Ukoliko je negativan odgovor, pokusajte naci drugi pristup, drugo rjesenje, neku alternativu. Jer ako stvari ne funkcionisu, a vi ne mjenjate nista u svom pristupu problemu, problem se nece nikada rijesiti. Za neke je potreban posjet strucnom licu, nekome je potreban drustveni zivot, nekome radna obaveza itd. Svi smo mi razliciti ali je sustina u rjesavanju slicnih problema odgovoriti na pitanje "Sta je meni potrebno?". Dzeni_NL, koliko ja vidim tebi je mila potrebna koja prospavana noc u sedmici. Dogovori sa TM da od 7 dana u sedmici minimalno 3-4 dana on provodi noc igrajuci se sa bebom. Ne kao opciju vec kao moranje, jedino te moze blago probuditi kada trebas dojiti M. Pored toga vidim da ti je potreban drustveni zivot, tako da sljedeci put kada ti se ukaze prilika da spontano upoznas "nase zene" sa djecicom pritisni ponos i pridji im i upoznaj se, mozda ne upali kod prve prilike ali nekom drugom prilikom sigurno hoce. Šaljem svima veliki [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Djana, bas si to lijepo napisala. Ja bih jos dodala da ne treba od drugih previse ocekivati. "Uzdaj se u se i svoje kljuse"-stara je narodna. Skontaj sta hoces, a sta neces i ulozi sve svoje napore da to ostvaris!
|
|
|
|