Emina*
|
Eh evo i mene da se javim..... Najprije sam dojila, i bila sam najsretnija na svijetu.... Maleni je vec drugi dan dobio zuticu, i zadrzali su ga u bolnici 4 dana, ja sam isla da ga dojim, svaka tri sata, navece se izdajala, samo da mlijeka ne nestane... I govorila sam sebi, ma neka popije, pa kap, kap, nije bitno..... U bolnici su mu davali, ni manje ni vise nego 100 ml po obroku svaka tri sata, sto je bar po mom misljenju ipak previse..... Ja sam maksuz donijela Aventovu bocicu sa dudom br 1, jer je rupica jaaakoooo mala, i beba se ne odvikava od sisanja, medjutim sestra u bolnici je probusila upravo tu dudu, i napravila mu "rupetinu" tako da mu je mlijeko samo curilo...... Kad se vratio kuci, to su bile traume, nece sisu, jede pa place, nikako da se najede.... Uvedem mu adaptirano, ali cisto po principu, prvo podoj, pa onda adaptirano, nikako naizmjenicno.... I neko vrijeme tako..... Nakon nekoliko dana, smanjivala sam mu kolicine adaptiranog...... I kad smo poceli samo da dojimo, otisli smo kod pedijatrice na pregled, i rekla je da beba slabo napreduje i da mu uvedemo adaptirano... Ponovo traume, pomislila sam, ali mi je iznad svega bilo vazno da on napreduje.... Plakala bih svaki put kad bih mu stavila flasicu u usta, srce mi se cijepalo.... I uvela sam mu poslije svakog podoja flasicu, pa koliko moze.... I napredovao je fino, mada je mene jos uvijek dusa moja boljela sto jos uvijek pije adaptirano...... Nakon nekoliko dana (ja ne znam jel moguce), ali meni se mlijeko povecalo, i to pravo.... S vremenom je mog mlijeka bivalo više ili je bilo kvalitetnije, ne znam tačno, ali se količina popijenog iz bočice smanjivala . On je svakim danom pio sve manje i manje adaptiranog..... Ja sam mu polako i postepeno smanjivala doze, i ukidala dnevne flasice.... Ne znam kojim cudom je to bilo, je li meni mlijeko bas nadoslo, postalo bolje, je li on ojacao, ili mu se nije svidjelo AD mlijeko, nemam pojma, ali zahvalna sam dragom Bogu na tome..... Danas, to jeste sada, jede samo jednom dnevno adaptirano, i to navece......... I to planiramo da ukinemo
< Poruku je uredio Eminica -- 4.6.2008 14:05:18 >