balasgirl -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (1.6.2011 15:06:37)
|
Ja sam iskreno zadovoljna jedino odnosom dr. Zvizdića prema meni i mojoj bebici, jer je on jedini pristupio problemu na pravi način i meni kao roditelju objasnio šta i kako dalje. Ostali doktori kad je "vizita" (ako se to uopće može nazvati vizitom) čak ni ne uđu u boks nego onako "s vrata" pitaju kako je bebica. Sestre su grozne (osim dvije i glavne sestre) galame na majke, bukvalno se iživljavaju na bebicama, a kad je ne dao Bog nešto zovneš, doći će ti za dva sata. Uvjeti su grozni, ja sam svaku noć provela na stolici, osim zadnju noć kada je druga majka što je bila sa mnom u sobi otišla kući, pa sam ja dobila krevet. Posteljinu i sebi i bebi mijenjaš sam. Samo te sabur drži i nada da će beba biti ok, ma visila bih i na plafonu, a ne na stolici. Čistačice su posebna priča. Kupatilo koje je namijenjeno pacijentima i majkama koriste za svoje potrebe (pušenja i ispijanja kafa). Kada sam ujutru uletila na brzinu da se istuširam, nakon 15 sec čistačica urliče na vrata: "Izlazi, ne možeš se sad tuširati, hoćemo kafu piti." Jao kad sam joj vrisnula, mislim da će me zapamtiti za sva vremena. Moja beba je povraćala dva dana, ako je ne zamolim da obriše pod, ona to neće ni uraditi, a kada je na hodniku nešto prosuto (ne znam šta je bilo u pitanju) čistačica je izvukla jednu posteljinu iz ormara, prebrisala to i ponovo vratila posteljinu u ormar među čiste. Doktor (neću ga sada imenovati) prilazi sa kriškom eurokrema i iznad moje bebe jede (mljacka li mljacka) dok njega jadnička previjaju i čiste mu ranu. Naravno, ostali pacijenti te gledaju kao šugu, kao da si ti sam dao svom djetetu bakteriju, bune se što ste na odjelu zajedno sa drugim pacijentima. Sve u svemu, najlošije iskustvo. Kao da nije dovoljna briga i strah za dijete, pored svega toga.
|
|
|
|