adissa_
|
IZVORNA PORUKA: ivany Iskreno da kažem,nikada,ali nikada se nisu izmišljala imena kao sada,meni lično važno je da se ime meni sviđa,meni se viđalo i Suzana,Dunja,Lejna,nijedno MM nije htio da nadijemo jer mu nisu muslimanska,nije ni moje ime muslimansko,paaa.......nigdje ne piše nadjevajte svojoj djeci muslimanska imena,nego piše nadijevajte lijepa imena. Meni je i dan danas žao što Asji nisam dala ime Dunja. Ponekad je ja zovem Dunja:)) meni je važno da mi se ime sviđa. Muško mi je lijepo Hamza i Sulejman,svi su padali od smijeha kad pomenem to ime,eto ono je sada starinsko,sada je došao takav vakat kad se gleda ko će neobičnije ime izmisliti i dati djetetu,i koje je više muslimansko a koje nije,itd. Moja kolegica kad je bila trudna svih 9 mjeseci je samo izmišljala imena takva da sam se ja počela ježiti. Hana (predivno ime,ja sam tetka jednoj Hani) nije muslimansko ime nego jevrejsko, u Njemačkoj najviše ima Hana koje se jevrejke,i to je jevrejsko ime,koje smo mi preuzeli. Ovo Hana nek se niko ne uvrijedi navela sam kao primjer jer mi je prvo palo na pamet mada ih ima još. Eto molila bih da se niko ne uvrijedi ja sam samo napisala svoje mišljenje o imenima,koje neko neće smatrati ispravnim,al naravno svako ima svoje mišljenje,a moje je da djeci dajemo imena koja nam se sviđaju. Nikada nemožemo dati ime koje će se svakome svidjeti,al to nije važno,važno je da se nama sviđa jer to je naše dijete,jel tako:))) Dunja je arapski za svijet(kod nas Dunjaluk),Dunja je jako obicno ime medju arapima Hana je takodjer jako cesto medju arapima,,takodjer se smatra muslimanskim i ako je cesto i medju nemuslimanima
|