teacher75 -> RE: Znacenje imena (11.3.2012 22:27:08)
|
IZVORNA PORUKA: *pcelica* IZVORNA PORUKA: mama alma RR IZVORNA PORUKA: Vinetu U našem jeziku se čak ni ne koristi taj oblik vokativa: Tariče, Faruče... To je uobičajeno u hrvatskom jeziku. pa po naški je Faruke, Tarike, hahahahahha Joj, ja ne znam kako L da ubjedim da se seka zove Lamija, ona kaže il Imančica (Iman) ili Dalal i nema priče, a meni Lamija nekako prelijepo Ja sam uvijek govorila da cu ako budem imala curicu dati joj ime Lamije. To mi je ime tako lijepo. Medjutim kad sam se udala bliska rodica mm se zove Lamija a ja sam htijela ime koje nema ni u mojoj ni u mm familiji. I tako jednu vece meni ko grom iz vedra neba pade na pamet Ajla i tako je ostala. Za mladju smo znali koje cemo joj ime dati ali se mm malo dvoumio, i tako je ona jadnica petnaestak dana imala ime ali ga nije imala, i kad je mm krenuo da preda papire ja mu kazem da joj da ime Atija i da me ne interesuje sta ce ko reci. Meni se svidjelo i gotovo a odakle ti pade na pamet ime Atija? ja nikad to nisam cula[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|