rose -> RE: Znacenje imena (1.2.2012 22:02:31)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: alma80 dali neko zna jeli sajra muslimansko ime ii sta znaci????????? Ja ću opet reći da ne postoje muslimanska imena....postoje arapska, turska, perzijska.....itd itd. Moje dijete nosi ime Sajra. turskog je porijekla, i znači: pjesnikinja....ima još jedna značenje: žena sa intuicijom. I ne znam od kud to da se treba dati muslimansko ime. To je pogrešan stav! Sam hadis kaže: Dajite djeci LIJEPA imena! Ne muslimanska, nego lijepa. Imena lijepog značenja. Mirha je arapsko ime, a znate li značenje tog imena?! ja sam se vodila ovim...odabrala svojoj curici ime Soraja...sva znacenja koja sam nasla su lijepa...smatra se da je izvedenica od arapskog thurayya i negdje je navedeno da je soraja perzijskog porijekla...mada nadjoh da je cesto u autraliji...elem, znacenja su lijepa (zvijezda, svjetlo, prnceza) i postoji neka simbolika koja se meni svidjela (povezuje i mene i mm sa njom) i nekako sam je dozivjela kao znak, npr. moja curica i ja smo obje skorpije (2 dana izmedju rodjendana)...mm je bik a soraja je po nekom znacenju, mislim grckom , 6-7 plejada (zvijezda) u sazvjezdju bika Taurus is composed of two main groups of stars; the Pleiades and Hyades. The Pleiades are a star cluster with eta (η), Alcyone, as the principal star, situated on the shoulder of the Bull, also known as the Seven Sisters and Messier 45, or M45. Traditionally six of the stars are visible to the naked eye, another star is "lost" or "invisible" giving rise to stories and legends explaining the reason. In Japan they are called "Subaru". Their Persian name is "Soraya". http://www.constellationsofwords.com/stars/pleiades.html
|
|
|
|