Galicia -> RE: Znacenje imena (30.3.2011 11:51:48)
|
100 ljudi 100 cudi. Svako ima pravo dati svojoj bebi ime kako ono zeli, samo je stvar u ukusima. Ja imam strano ime, nije cesto na nasim prostorima ali ipak ga ima. Upoznah jos 3 curice sa istim imenom kao ja. Stare nene/bake su mi najsladje sto ne mogu mi zapamtiti ime pa sam pola zivota bila i Selma. Kad je mama bila trudna sa mnom, kaze da su se sve nane, tetke, strine mjesale u odabir imena. Fazon je sto je termin bio 1 Maja, pa samim tim su odlucne tetke, nane i ostale rupicarke nasle ime Maja, na koje se moja mama grozila. Maja je simpa ime, ali ona nije htjela dati. Inace mi je mama fina zenica, malo namcor [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kao i ja, ali nije htjela dati da iko utice na odabir imena. Tata ponosni je imao nekih par prijedloga (Larisa, Sonja, Blanka) ali to se takodje mojoj mami nije svidilo. Elem, zadnjih dana pred porod, trebalo je fakat naci ime meni. I tako, posto je moj stari muzicki nastrojen, sto pise pjesme, sto svira instrumente, imao je harmoniku staru koju je dobio na poklon od svog oca, stara njemacka harmonika Weltmeister Stella. I tako ja postadoh Stella. Iskreno, nije bilo lako odrastati u malom mjestu sa stranim imenom, ali ipak je moja mama bila ponosna na moje ime. Volim svoje ime, volim sto mi je mama odabrala ime, i volim sto ima neko znacenje mojim roditeljima. Nauel, ime je prekrasno. Inace sam pristalica neobicnih imena, ali tvoje mi je super. Neki dan sam predlagala mm zensko ime Moana. Samo me blago pogledao.
|
|
|
|