|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Znacenje imena
30.3.2011 9:05:31   
draguljče
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja malo drugačije mislim, u spektru naših imena sigurno se može naći i imena koja nam se dopadaju za našu djecu
osobito mi nije jasno kad roditelji počnu izmišljati ime za dijete, tako su i moji roditelji  došli do imena za mog starijeg brata

Ma ok, slažem se ja s tobom, ali su mi imena baš se svidjela. A takođe se slažem da ne treba pretjerivati pa izmišljati neka imena samo da bi bilo drugačije.

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 576
30.3.2011 9:06:44   
emi7908
dobro to o izmišljanju imena ponekad da totalno smješan rezultat...user posted image  šta mislite o imenu "alerdina " ovo je babo moje bivše cimerice skomponovao od prva dva slova njihovih imena (amidža, tetka, ovaj, onaj....) sa dodatkom već postojećeg imena aldina .. mislim on je htio ovo ime ali da ga malo promjeni pa eto šta je dobio...user posted image user posted image

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 577
30.3.2011 9:15:30   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: emi7908

ja isto ne vidim nikakav problem u davanju drugih imena.. mislim ako si bosanac ili ne znam šta već zašto da se ograničim na imena koja se ovdje koriste i koja su tako učestala??? dajemo ona imena koja nam se sviđaju .... i dapače baš mi je lijepo kad čujem neko neobično ime za naše podneblje..user posted image
eh vessela kad bi znala moje pala bi u nesvjest user posted image user posted image user posted image

hahaha svi padnu je li tako?

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 578
30.3.2011 9:21:12   
emi7908
hahahahaa nije da padnu nego se izgube user posted image user posted image user posted image  kontaju zezam se .. pa ide ha? molim? ha? kakvo je to ime??? i onda ovako izgledaju user posted image  (pojedini naravno)

majo, majo jel' me to i ti zezaš???

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 579
30.3.2011 9:23:55   
Anoniman
daj reci kako se zoves da se i mi pitamouser posted image user posted image

ja razmisljam ko vesela...imamo toliko lijepih imena da mi naprosto zao bude sto padaju u zaborav...a uvozimo imena koja se jedva izgovaraju

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 580
30.3.2011 9:30:16   
maja78 RR

hahahahaa nije da padnu nego se izgube user posted image user posted image user posted image  kontaju zezam se .. pa ide ha? molim? ha? kakvo je to ime??? i onda ovako izgledaju user posted image  (pojedini naravno)

majo, majo jel' me to i ti zezaš???

cuj zezam, pa imas predivno ime a i prezime (njega si zaboravila spomenuti)

sva si egzotika i izgled i ime i prezime user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 581
30.3.2011 9:31:11   
DM
Emi7908-mi se družile u zanzibaru-a imenauser posted image user posted image user posted image
Evo i ja čekamuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 582
30.3.2011 9:33:10   
Amani12
Ja bas volim neobicna imenauser posted image
A sto smo znatizeljni user posted image user posted image user posted image
Evo i ja cekam user posted image user posted image user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 583
30.3.2011 9:33:52   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: draguljče

ja malo drugačije mislim, u spektru naših imena sigurno se može naći i imena koja nam se dopadaju za našu djecu
osobito mi nije jasno kad roditelji počnu izmišljati ime za dijete, tako su i moji roditelji  došli do imena za mog starijeg brata

Ma ok, slažem se ja s tobom, ali su mi imena baš se svidjela. A takođe se slažem da ne treba pretjerivati pa izmišljati neka imena samo da bi bilo drugačije.

ma da, skoro je prijatelj mm dobio sina i pita ga mm kako dade ime: veli Adi
kaže mm: dobro to mu je nadimak a kako mu je imeuser posted image
hahaha ja pala od smijeha
pa zaista Adi je na ovim prostorima oduvijek bio nadimak user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 584
30.3.2011 9:36:00   
veeseelaa

dobro to o izmišljanju imena ponekad da totalno smješan rezultat...user posted image  šta mislite o imenu "alerdina " ovo je babo moje bivše cimerice skomponovao od prva dva slova njihovih imena (amidža, tetka, ovaj, onaj....) sa dodatkom već postojećeg imena aldina .. mislim on je htio ovo ime ali da ga malo promjeni pa eto šta je dobio...user posted image user posted image

ma sve ok, simpa jest, neobično jest, al nas ime neće učiniti neobičnim ako i sami nismo takvi, tako da obično je to razlog što roditelji smišljaju razno razna imena....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 585
30.3.2011 9:36:13   
teacher75

arslan znaci lav, zar nisi to znalauser posted image mene podsjeca na doktora arslu iz nadrealista pa mi nije bas nesto posebno, a ljepse mi je ime luan koje isto znaci lav- albansko

tiki ti baš voliš neka neobična imena, čemu bježanje od naših starih imena, to mi nekako dodje kao bježanje od svog porijekla user posted image
Arslan extra

jednostavno ne volim duga i starinska imena, ima i nasih lijepih kratkih i jednostavnih imena, evo na primjer, sta fali mom imenuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 586
30.3.2011 9:36:24   
maja78 RR

meni su Adi, Dino, Deni, Edo nadimci i nikako ne mogu to da prebacim na ime (a bas od meni bliskih ljudi se tako djeca zovu)

Neposredna veza do poruke: 587
30.3.2011 9:37:17   
teacher75

mislim zašto neko ko nije Albanac da da djetetu Albansko ime?
meni to nema logike user posted image

ja nisam rekla da bih dala to ime vec da mi se svidja, a Arslan je doktor Arsla iz nadrealista, mislim da bi ga svako tako zvaouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 588
30.3.2011 9:40:38   
teacher75

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

meni su Adi, Dino, Deni, Edo nadimci i nikako ne mogu to da prebacim na ime (a bas od meni bliskih ljudi se tako djeca zovu)

potpisujem maju, ja volim kratka imena ali ne ova, ova su mi previse kratka i zaista zvuce kao nadimci, a i oko nas su uglavnom djecaci s takvim imenima i kod rodbine i kod prijatelja. ja volim da muskarac ima muzevno ime, a ova su mi bas sissy, sto bi rekli engleziuser posted image

Neposredna veza do poruke: 589
30.3.2011 9:40:45   
veeseelaa
ovisi, ja se toga ne bi sjetila
Mislim da je dr Arsli iz nadrealista pravo ime Aleksandar
tako mu piše u matičnoj knjizi user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 590
30.3.2011 9:40:46   
new mama
IZVORNA PORUKA: dadada

ja razmisljam ko vesela...imamo toliko lijepih imena da mi naprosto zao bude sto padaju u zaborav...a uvozimo imena koja se jedva izgovaraju

Slazem se i meni se vise svidjaju,user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 591
30.3.2011 9:41:45   
veeseelaa

slažem se
zna se brate šta je na ovim prostorima oduvijek bio nadimak

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 592
30.3.2011 9:42:08   
emi7908
majo78 ti zabelaji pa ode a ja sad moram da kuburim sa ovim ženicama.... (hvala na komplimentu user posted image )

dadada slažem se ja.... imamo mi lijepih imena i nisam zato isto tako da se djeci daju imena iz ovih sapunica što je postao vrlo čest slučaj i to mi je stvarno bezveze.. ali neki izuzetci zašto ne ?

a kad već pitate za moje ime reću vam Nauel.. čekam reakcije user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 593
30.3.2011 9:43:18   
teacher75

il se preziva arslanagic, ja jednostavno ne volim duga imena, nebitno koje su nacionalnosti, ne bjezim od porijekla, ima lijepih kratkih bosanskih imena. takodjer ne volim imena sa š, dž itd.. tj. afrikatima. uvijek bih prije djetetu dala ime selma, alma, emina nego dženana, itd...

Neposredna veza do poruke: 594
30.3.2011 9:43:21   
Anoniman
mm recimo ima ime koje je cesto na nasim prostorima ali mu fali jedno slovouser posted image ...zapravo, pise se po eGlenskiuser posted image ...i vazda ima probleme...pogotovo kad se neko od ovih sluzbenika napravi pametan pa mu "ispravi" ime...valjda kontaju da ga je pogresno napisaouser posted image user posted image user posted image ...e onda trci...pa ispravljajuser posted image user posted image ...na vjencanom listu su mu tako zeznuli...u z. knjizici Andreja, isto...ma mislim...katastrofa...on se vazda sekirauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 595
30.3.2011 9:43:28   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: new mama

IZVORNA PORUKA: dadada

Slazem se i meni se vise svidjaju,user posted image

e da i meni zaista bude žao
a smiješno mi bude kada roditelji s ponosom predstavljaju svoje dijete, kao on ima extra ime pa je i extra dijete hahahah ovo je Deni npr a ja uvijek priupitam tako ga zovete ili...?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 596
30.3.2011 9:45:07   
Anoniman

majo78 ti zabelaji pa ode a ja sad moram da kuburim sa ovim ženicama.... (hvala na komplimentu user posted image )

dadada slažem se ja.... imamo mi lijepih imena i nisam zato isto tako da se djeci daju imena iz ovih sapunica što je postao vrlo čest slučaj i to mi je stvarno bezveze.. ali neki izuzetci zašto ne ?

a kad već pitate za moje ime reću vam Nauel.. čekam reakcije user posted image user posted image
ma ti meni nisi odavLeuser posted image user posted image ...lijepo je ime...ali mi nisi odavdeuser posted image user posted image

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 597
30.3.2011 9:45:53   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: teacher75

il se preziva arslanagic, ja jednostavno ne volim duga imena, nebitno koje su nacionalnosti, ne bjezim od porijekla, ima lijepih kratkih bosanskih imena. takodjer ne volim imena sa š, dž itd.. tj. afrikatima. uvijek bih prije djetetu dala ime selma, alma, emina nego dženana, itd...

a što bez afrikata??? vrlo važno, i onako će nas većina živjeti samo na ovim prostorima i samim tim neće imati problema s imenom

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 598
30.3.2011 9:45:56   
teacher75
ja upoznala nedavno neku seljanku iz sela kod gorazda, dala ime curici Aysella- obratitte paznju na spellinguser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 599
30.3.2011 9:46:43   
Lady26

a kad već pitate za moje ime reću vam Nauel..

Nikad cula iskreno ali mi je prelijepo....kao i ti naravno user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *