faris06 -> RE: Znacenje imena (18.6.2010 17:58:15)
|
IZVORNA PORUKA: henna ze dala sam svojoj kćerki ime Hena, našla sam to ime u nekoj knjiti muslimanskih imena..tamo piše da je arapskog prijekla i znači sreća... ja sam uzle knjigu i prvo gledala značenja..kad naidjoh na sreća..pogledma Hena i odlučimo da će tako biti..neki dan dolazi Hena iz mekteba i plače kaže rekla su joj djeca da to nije muslimansko ime, pa kad su upitali efendiju on joj rekao da ne zna...da hana jeste muslimansko a za njeno nije siguran..njoj se svijet srušio..e sad da li neko zna nešto o tome? by the way..moj otac je isto u dzamiji našao neku knjigu i našao ime Hena sa istim značenjem... I moja kcerka se zove Hena. I ja sam danima proucavala imena , jer bilo mi je bitno da ime koje dam svojoj princezi ima neko znacenje. I Hena ar. zensko ime znaci sreca, blagostanje, a na nekoj stranici tacno ne znam kojoj pise da imaju arapskog porijekla Hena, Henna , znacenje im nije isto. Hena ar. name - polite. E sad mama je uci da bude uctiva. A Henna ima neko skroz drugo znacenje samo se ne sjecam koje, a opet Hana neko trece.
|
|
|
|