Hanna -> Da li prekinuti ili zadrzati trudnocu?! (21.5.2008 12:19:49)
|
Pozdrav! Trazim savjet jer doktori ne zele da daju svoje prognoze ni savjete, niti preuzeti odgovornost za bilo kakvu posljedicu. Naime, u proteklih godinu i po imala sam 2 spontana (u 5 i 6 sedmici trudnoce), a prije 2,5 mjeseca mi je pao imunitet i bila sam jako slaba, obilazila ljekare, pretrage svih vrsta, trazili su odakle potjece ta tolika slabost i iscrpljenost. Osim anormne anemije nisu nista drugo nasli. Trebam spomenuti da sam u tom periodu pila raznorazne lijekove, za bolove, za mucninu, za povracanje, zeljezo, za kiselinu..sve po savjetu ljekara - naravno, naknadno sam citla, neki od njih se ne preporucuju u trudnoci. By the way, bila sam i kod zubara i slikala zub. Da bi u sred tog perioda meni izostala menstruacija, test - trudnoca! Nisam znala da li da se radujem ili sta? Sad sam u 10 sedmici trudnoce, svih 10 sedmica povracam non-stop, bukvalno se ne sjecam kad sam se najela i kad je u meni nesto od hrane i pica ostalo. U ovom periodu smrsala sam 5 kg, a izgledam kao smrt. Posljednji put sam kod ginekologa bila u ponedjeljak, uradjen je UZ koji je uredan, ali koliko on moze i pokazati u tako ranom periodu sta?? Trazila sam savjet ginekologa da mi kaze sta raditi, da li zadrzati ili ne trudnocu. Upravo zbog iscrpljenosti organizma, ne jela, rengena ( ma da ginek.kaze da je to mali stupanj radijacije), silnih ljekova koje sam ispila bojim se da to ne bude imalo negativnog ucinka na moju bebu, jer je upravo prvih 10.12 sedmica period trudnoce kad treba najvise obratiti paznju na ishranu, vitamine, ponasabje... Kao sto sam vec rekla, ne zeli davati prognoze ni savjete, a vrijeme za kiretazu istjece?? Molila bih neku od vas, ako je imala slicno iskustvo i dobila savjet od ljekara sta je najbolje uciniti, da mi napise. Jos da kazem da imam 37 godina i jednu kcerku od 10 godina, i da mi je ta trudnoca i porod, doduse tad kad sam bila 10 godina mladja, bili vise nego uredni i normalni. Hvala velika unaprijed! Pozz
|
|
|
|