Bebica11 -> RE: vaginalete u trudnoci (13.4.2013 12:25:55)
|
IZVORNA PORUKA: ada_ bebice prvo cestitam ti na t i zelim ti mirnu i bezbriznu trudnocu,a sto se tice vaginaleta ja sam od pocetka imala problema sa svrabom i iscjetkom i doktor mi je odmah dao da koristim vaginalete Polygynax a ksnije kanesten kremu i vaginalete i rekao je da kanesten uzmem kad god osjetim peckanje i pojacan iscjedak...ne znam koja si sad sedmica ako je bas puno rano da olaksas sebi ispiraj cajem od kamilice i mozes se mazati kanesten kremom jer ona se maze vani a olaksat ce ti.... e hvala na odg, jesil to koristila u prvom trimestru, ja sam puna 8. nastala 9-ta hefta, citala sam da je kljucni razvoj do 10. sedmice aBd pa bar cu do tad trpiti a ako mogne i do 12. sedmice aBd mada je kao malo lakse hB, ne jedem secer a hljeb samo minimum, i pila sam juce sensiu i lgg jogurt i danas cu ins, zezaju me mucnine pa to nazor pijem zbog mucnina sam jela puno peciva pa je to buknulo garant zato:((( citala sam da nistatin djeluje lokalno i ne prolazi sluzokozu,ne znam zasto mi odmah canesten rece kad je on malo 'opasniji' podijeljena su misljenja oko njegovog koristenja u prvom trimestru
|
|
|
|