Esmica
|
Kao sto kazes Amrino RR,nema to veze u kojoj si bolnici,sad svuda traze te uputnice. Ja sam dvoje djece rodila na Kosevu.Prvo kad sam nosila,tako sam jednom samo dosla na Kosevo,i primila me doktorica Naima Imsirija,i ona mi je vodila trudnocu,bez problema me je primila.I kad sam sa drugim bila trudna,pitala sam je da li bi mi opet vodila trudnocu,i pristala je. A sad,u treceoj trudnoci...imala sam jedan dan bolove u stomaku,i otisla sam gore,njena sestra Lejla je bila dezurna.I nakon 2,5 sati cekanja,kad sam ja kao zadnja dosla na red,ona me odmah pita za uputnicu.Ja kazem nemam,a i subota je,nemam gdje uzeti,ne radi mi Dom zdravlja,a i da radi,ne bih dosla ovdje,vec bih isla u taj Dom zdravlja.Kaze ona pregledacu te,al moraces platiti taj pregled . I ja kazem oprostite doktorice,ja ne mogu platiti. Kaze ona,ja te moram pregledati,jer si dosla hitno,i ne zelim snostiti nikakvu odgovornost ako se nesto desi.Pa rekoh ja ne mogu platiti.I pitam je moze li muz naknadno donijeti uputnicu.Kaze ne moze. I posalje me gore da cekam nekog doktora da me pregleda jesam li otvorena,a ultrazvuk kao da uradim u ponedeljak...I ja nisam ni isla na taj pregled,vec sam u ponedeljak otisla svojoj doktorici,i ona mi je rekla da imam jake kontrakcije,i dala mi Gynipral i Apaurin... Eto,ja se napisah... Samo kazem,sve je individualno. Ja sa prvim djetetom imam grozno iskustvo sa osobljem gore. A sa drugim super.Cak mi je bila i ista sestrica.Derala se na mene sto ne ustanem sama,i sta jecim kao da se niko nije porodio do ja.A kad sam drugo rodila,ona dosla i nesto mi tepa,i ja joj tako kazem da mi je bila kad sam rodila prvo dijete,i da se puno derala na mene.A ona se smije,i kaze sigurno me nisi slusala...
|