Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 28.8.2012 19:37:46
pralinaa
Vodila sam trudnocu kod dr.Dedaica,do sada se dobro pokazao....Ne znam valjda ce me slijedeci put pitati dali zelim na Kosevo ili u Vojnu bolnicu pa se malo raspitujem....Kakav ti je bio prvi porod????
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 1.9.2012 16:26:21
mminche
pozdrav drage zenice... pitanje za one koje se vodile trudnocu kod Masica a koji je nazačost otisao kod kojeg doktora ste presle? moja jetrva ne zna kojeg da odabere sad pa ako mooze mala pomoc?? ko ce je primiti "bez problema"??
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 30.9.2012 12:42:33
Laylica
Drage zenice i ,
Molim vas za informaciju vezanu za komisiju za cr u vojnoj bolnici...Beba je krupna a dr.na Jezeru su podijeljenog misljenja oko mog nacina poroda...ja sam vec 39 sedmica i nemam vremena cekati dok se babe nagode...
Toliko iskusenja,mnogo Allahovih blagodati toliko grijeha,mnogo Allahovog oprosta toliko propusta,mnogo Allahove ljubavi Allah je Gospodar najljepsi! Neka je uvijek hvaljen i slavljen nas Gospodar svim Njegovim lijepim imenima!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 10.10.2012 12:54:01
veldich
drage trudnice i mamice mozete li mi reci koja je procedura u vojnoj oko kontrole? Da li moram imati uputnicu za kontrolu i ctg iz DZ ili mi je dovoljan samo posljednji nalaz od njih na kome pise kontrola za 7 dana???? molim vas odg.mi ako neko ima iskustva
...i jos nesto... da li jos uvijek u vojnoj mozes ponijeti torbu za porod bez obzira na velicinu-mislim ono ne traze da prebacis osnovno u vrecicu i to je to????
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.10.2012 23:59:41
mminche
ja koliko se sjecam uputnica za ctg nije potrebna, znaci dodjes samo sa onim zadnjim nalazom njihovim i to je to :) i sto se tice torbe...mozes ponijeti koju zelis neces morati prebacivati u vrecicu pozz
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 18.10.2012 0:23:34
veldich
Evo ako nekom zatrebaju nove inf.iz prve ruke: U vojnoj sad ctg samo od 8h-10h, poslije 11h ili pola 12 ne primaju ni kontrole uopste osim hitnih slucajeva( vjerovatno sa velikom uputnicom). I za ctg sad moras imat uputnicu iz DZ... To je neki tek od prosle sedmice novi sisteem...
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 13.11.2012 17:33:35
Taii
IZVORNA PORUKA: sunce27
Pa i ja idem kod njega u DZ u Vogosci, extra lagan porod sam imala.
i ja vodim trudnocu u DZ u Vogosci,tj vodila sam kod dr. Pasic ,ali nisam zadovoljna nimalo, zato sad na kontrole idem Nikulinu a njoj samo dodjem po uputnicu za nalaze....
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 13.4.2013 10:45:11
pahuljica_a
IZVORNA PORUKA: elecsys
Evo jedna novopečena porodilja.Porodila sam se 17.08.2012.g.,porodio me dr. Nenad Mišeljić,tj.operisao pošto sam rodila na carski.Sve pohvale za Dr.Mišeljića,prvo kao čovjeka a onda kao stručnjaka.Beba i ja smo proveli u bolnici 4 dana tj.izašli iz bolnice 5 dan.Sve proteklo besprijekorno.Osoblje od spremačice do načelnika krajnje profesionalno.Ovo mi je drugi porod,prvi je bio u staroj očnoj na koševu i to iskustvo i ovo prije par dana neuporedivo.
da potpišem!!! sve pohvale za našeg dragog, finog, staloženog i uvijek nasmijanog dr. Mišeljića...a naravno i za ostalo osoblje te bolnice, a posebno babicu Binasu, koja ima majčinski pristup i nešto posebno u sebi zbog čega jednostavno čovjek ne bi mogao a da je srcem ne zavoli...
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 15.4.2013 10:00:05
lely
IZVORNA PORUKA: Just smile
IZVORNA PORUKA: Just smile
Ako neko ima svježe informacije molim da napiše! :)) Uputnice koje, za šta? Torba ili kesa? Oprema za bebacha isl. Hvala :)
Uputnica za bolnicu (to ti je ona velika uputnica). Ja sam pripremila torbu,bar do nedavno znam da su svi nosili torbe jedino ako nova direktorica nije šta promjenila Kad kreneš na porod nosiš samo svoju torbu tj. svoje stvari sve ostalo ti donesu ako ti zatreba u međuvremenu ili pri izlasku iz bolnice.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 4.6.2013 14:27:25
elma_87
Ja sam cula da u vojnoj ne dozvoljavaju ocu da vidi majku i dijete prije nego trebaju izaci iz bolnice, bar sto se tice prirodnog poroda. jel to tacno? voljela bih da mm bude uz mene nakon poroda, kad nam donesu dijete :( ili bar da moze vidjeti dijete taj dan. to je i njegovo dijete valjda ima pravo na to.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 4.6.2013 14:33:06
ninuska
IZVORNA PORUKA: elma_87
Ja sam cula da u vojnoj ne dozvoljavaju ocu da vidi majku i dijete prije nego trebaju izaci iz bolnice, bar sto se tice prirodnog poroda. jel to tacno? voljela bih da mm bude uz mene nakon poroda, kad nam donesu dijete :( ili bar da moze vidjeti dijete taj dan. to je i njegovo dijete valjda ima pravo na to.
moj muz je bio ispred vrata u holu i babica je donijela bebu da je vidi. U sobu da udje nema nikakve sanse. kasnije sam ja ustala i otisla do tih istih vrata da bih se vidjela s muzem. Mada, sam pazila da me sestre ne vide.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 4.6.2013 14:50:34
shpagica
IZVORNA PORUKA: elma_87
S obzirom da zene s bebama leze na porodjajnom odjelu bilo bi malo previse da muski ulaze i ne daj Boze ugledaju zenu kako se u lokvi krvi na krevetu previja dok je pucaju kontrakcije, ili bilo sta drugo od zenskih gologuzih i krvavih pred ili postporodjajnih momenata, zar ne mislis?