Tajno moja -> RE: Korištenje zdravstenog osiguranja osiguranih lica KS pri odlasku u inostranstvo (10.7.2012 13:50:37)
|
Kako se bliži naš odlazak na more,tako sam se dala u informisanje oko putničkog zdravstvenog osiguranja. Maloprije sam zvala DZ "Saraj-polje" da ih pitam koja je procedura oko izdavanja potvrde o zdravstvenom stanju djeteta od strane pedijatra,rekoše mi da dolazak sa djetetom nije neophodan,da je potrebno samo popuniti obrazac koji oni zovu "Izvod za medicinsku dokumentacijiu",koji dalje šalju na komisiju i nakon što komisija odobri taj dokument sa isitm se ide u Socijalno na Skenderiju.U ambulanti se plaća 5KM+još neka suma u Socijalnom. Sad sve više razmišljam o nekom privatnom osiguranju,jer mi se neda zezati sa tom dokumentacijom po ovoj vrelini. Zvala sam Sarajevo osiguranje i iznos po danu za odraslu osobu do 60 godina je 1.05 KM,a za djecu do 18 god. popust od 50%,tako da bi nas za 5 dana boravka u HR sve skupa ( 2 odrasle osobe+1 malodobno dijete) izašlo oko 13-14KM. Sada me zanima,dal' neko ima iskustva sa Sarajevo-osiguranjem?Negdje čitam da su proglašeni za najbolju osiguravajuću kuću na području BiH.... U BiHamku je osiguranje 1KM,s tim' da imaju popust od 20% na cjelokupnu cijenu. Eto,malo da vas informišem i podignem temu :)
|
|
|
|