teacher75 -> RE: Kako pripremiti dijete za prijemni ispit? (30.5.2010 0:40:04)
|
buduci da ovdje vidim neke dezinformacije, a ja kao zaposlenik gimnazije sam kompetentna da dam odgovor iz prve ruke, evo kopiran dio odgovora na levino pitanje vezan za prijemni ispit u gimnaziji, da ne bi bilo zabune: posto radim u drugoj gimnaziji (profesorica sam engleskog jezika) mogu ti odgovoriti na pitanja iz prve ruke. naime, prijemni je jako vazan, jer ucenik koji ne polozi prijemni iz sva 3 predmeta (matematika, engleski i bosanski jezik) ne moze nikako biti upisan, pa sve i da je imao sve petice u osnovnoj skoli. znaci, prvi kriterij je prijemni ispit. kao u svim skolama, i u drugoj gimnaziji je ogranicen broj ucenika koji se mogu upisati tako da nakon polaganja prijemnog ispita izlazi lista na kojoj su svi ucenici koji su polozili prijemni ispit, poredani po bodovima (sabiru se bodovi iz engleskog, matematike i bosanskog kao i bodovani uspjeh iz osnovne skole). ako je npr. prijemni ispit polozilo 150 ucenika, a prima se 120, znaci da ce ostali biti "ispod crte" bez obzira sto su polozili prijemni i nece biti upisani, osim ako bude odobren naknadan upis jos nekoliko ucenika na 2. roku
|
|
|
|