Lulu_08 -> RE: Unikati (odjeća, nakit,...) (14.6.2010 22:13:04)
|
Ja volim unikate, istina tesko pronalazim unikate po mom ukusu sa pristupacnom cijenom - kada je odjeca/nakit u pitanju. U Tuzli na Korzu ima jedna zlatara, covjek iz Srbije, mislim da je ozenjen u Tz, pravi rucno nakit od srebra u kombinaciji sa koralima i jos nekim raznim kamenjem, odlicno to radi, i super mu je ponuda, ali i cijena. Pored toga, strasno volim sitnice u namjestaju koje su koliko toliko bar unikatne. Primjer: Imam 2 cilima, uvoz iz indije, kombinacija jute i akrila - rucno tkano; jastucici su rucni rad iz Mostara; u Holandiji sam kupila nekoliko kristalnih posuda zajedno sa kristalnim drzacem za tortu iz proslog stoljeca koji je prije nekoliko godina imao vrijednost na aukciji od nekoliko hiljada eura (provjerila sam vrijednost, marka je Val Saint Lambert iz Pariza), medjutim zena je umrla i njena nasljednica je odlucila da sve proda buzasto. Takodjer, dok sam zivjela u Holandiji, voljela sam posjecivati "World Stores" koje uvoze iz Afrike i Azije ukrase za kucu, gdje sam npr. kupila male slonice iz Afrike i dvije kutijice za nakit iz Indije. Volim kombinovati, to bi bio najbolji odgovor. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|