Hanady RR -> RE: gljivice u ustima kod novorodjeni beba! (30.11.2012 11:30:11)
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 drage zenice mojoj curi je sad god dana i pojavio joj se soor[sm=smiley13.gif] u ustima i vodila sam je dr kaze ima i na krajnicima, i da joj dam boraks na dudu od flasice(posto ne cucla cuclu) da popije malo da joj se skine sta bih trebala davati od hrane, osim jogurta, imate li kakav savjet a sta izbjegavati da nam to sto prije prodje??? IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Bebica11 drage zenice mojoj curi je sad god dana i pojavio joj se soor[sm=smiley13.gif] u ustima i vodila sam je dr kaze ima i na krajnicima, i da joj dam boraks na dudu od flasice(posto ne cucla cuclu) da popije malo da joj se skine sta bih trebala davati od hrane, osim jogurta, imate li kakav savjet a sta izbjegavati da nam to sto prije prodje??? Uz terapiju, izbjegavajte slatko i germu. Puno jogurta a možeš joj koliko možeš dohvatiti čistiti kiselom vodom(namoči na gazu i prstom briši). Pretpostavljam da dojite, pa i ti trebaš koristiti istu terapiju na bradavicama...što više ih zrači, pamučno rublje i nadam se da ćete se što prije rješiti gljivica. IZVORNA PORUKA: medic slatki Evo cure ti rekose sta je kod sora dobro. Nama su nistatin kapi pomagale, Gencijana mast cini mise da je za to, pitaj u apoteci. Prokuhana voda i malo sode bikarbone, umocis gazu i obavijes oko presta i tako polako ocistis djetetu, vise puta na dan. Svaki put trebas novo praviti. Nije to nista strasno, vecina djecice to dobije :) IZVORNA PORUKA: MALA1994 Bebice medic ti dovro rece za nistatun a geniciana je ljubicasta otopuna i maze se takodje kod gljivica . IZVORNA PORUKA: mama75 bebice nama je nistatin pomogao; to su kapi koje dijete može i gutati. Iskreno, ja bih ti savjetovala da prvo probas sa Nistatin kapima pa ako ne pomognu onda borax. Znam da svi mi slusamo sta nam dr kaze, ali eto, pokusaj mozda prvo 2-3 dana sa Nistatinom. Ovo kazem jer ja licno ne bih djetetu nikada borax čak ni lokalno primjenila, a kamoli oralno. IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: Bebica11 drage zenice mojoj curi je sad god dana i pojavio joj se soor[sm=smiley13.gif] u ustima i vodila sam je dr kaze ima i na krajnicima, i da joj dam boraks na dudu od flasice(posto ne cucla cuclu) da popije malo da joj se skine sta bih trebala davati od hrane, osim jogurta, imate li kakav savjet a sta izbjegavati da nam to sto prije prodje??? Nistatin kapi su dovoljne. Najbolje da ti to uradi neka medicinska sestra. Ako dojiš, moraš i ti tretirati bradavice, i to kod svakog podoja. Soor zna biti vrlo bolan ako se ne tretira odmah. Moja H. je imala, ali je problem riješen za dan, patronažna koja nam je dolazila je u jednom potezu skinula sve, i više se nije nikada pojavio. IZVORNA PORUKA: Bebica11 jutros smo vadile briseve, bice u srijedu nalaz jucer sam dosta s boraksom skinula, al ima jos, jedino mi je frks za te krajnike( da neko ozbiljno ne shvati nije da sad umirem radi toga al nemam ideje kako skinuti[sm=smiley36.gif]) a nistatin kapi su nam propisali al su "deficitarne" u 3 apoteke ih nema[sm=zmeden.gif] jel neko davao malom djetetu lgg kupovni jogurt dukatov??? kupila sam i ja da pijem, ne dajem joj hljeba ni slatka, malo me grize savjest jer je ovih dana nana pocesto dolazila i davala joj monte il red kinder cokolade, jer N je pocela tek jesti s 9-10mj pa sad se svi zadaju oko mene da je hrane[sm=zmeden.gif] i nisam znala da trebam mazati bradavice prije svakog podoja, ja sam to 2-3puta na dan, al sad cu cesce, i tesko mi je da ih susim jer N odmah trci da sisa, jedino ovako kad spava[sm=smiley1.gif] [/ IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: Bebica11 jutros smo vadile briseve, bice u srijedu nalaz jucer sam dosta s boraksom skinula, al ima jos, jedino mi je frks za te krajnike( da neko ozbiljno ne shvati nije da sad umirem radi toga al nemam ideje kako skinuti[sm=smiley36.gif]) a nistatin kapi su nam propisali al su "deficitarne" u 3 apoteke ih nema[sm=zmeden.gif] jel neko davao malom djetetu lgg kupovni jogurt dukatov??? kupila sam i ja da pijem, ne dajem joj hljeba ni slatka, malo me grize savjest jer je ovih dana nana pocesto dolazila i davala joj monte il red kinder cokolade, jer N je pocela tek jesti s 9-10mj pa sad se svi zadaju oko mene da je hrane[sm=zmeden.gif] i nisam znala da trebam mazati bradavice prije svakog podoja, ja sam to 2-3puta na dan, al sad cu cesce, i tesko mi je da ih susim jer N odmah trci da sisa, jedino ovako kad spava[sm=smiley1.gif] davala sam ja maloj. Njoj je 14 mjeseci. IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Bebica11 jutros smo vadile briseve, bice u srijedu nalaz jucer sam dosta s boraksom skinula, al ima jos, jedino mi je frks za te krajnike( da neko ozbiljno ne shvati nije da sad umirem radi toga al nemam ideje kako skinuti[sm=smiley36.gif]) a nistatin kapi su nam propisali al su "deficitarne" u 3 apoteke ih nema[sm=zmeden.gif] jel neko davao malom djetetu lgg kupovni jogurt dukatov??? kupila sam i ja da pijem, ne dajem joj hljeba ni slatka, malo me grize savjest jer je ovih dana nana pocesto dolazila i davala joj monte il red kinder cokolade, jer N je pocela tek jesti s 9-10mj pa sad se svi zadaju oko mene da je hrane[sm=zmeden.gif] i nisam znala da trebam mazati bradavice prije svakog podoja, ja sam to 2-3puta na dan, al sad cu cesce, i tesko mi je da ih susim jer N odmah trci da sisa, jedino ovako kad spava[sm=smiley1.gif] Možeš joj slobodno davati LGG jogurt a još bolje je acidofilno mlijeko protiv soora. Ma njoj je jednostavno oslabio imunitet, nema veze s pretjeranim unosom slatkog, ali sad trebate pripaziti i jedan period nakon što se povuku simptomi. Ja moram reći da sam skontala poentu Halimine priče, ali opet razumijem da nisu sve mame kao ona i ja. Al svaka želi najbolje svome piletu[sm=smiley1.gif] Bebice, da se što prije rješite soora.[sm=smiley31.gif] IZVORNA PORUKA: koka i po bebice....kupi u apoteci daktarin gel.veoma brzo rjesava problem soora.rijetki su slucajevi da se isti nakon ovoga lijeka vrati. nego...nabavi ovaj gel i sve ce biti u redu[sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: Bebica11 IZVORNA PORUKA: Iman83 Možeš joj slobodno davati LGG jogurt a još bolje je acidofilno mlijeko protiv soora. Ma njoj je jednostavno oslabio imunitet, nema veze s pretjeranim unosom slatkog, ali sad trebate pripaziti i jedan period nakon što se povuku simptomi. Ja moram reći da sam skontala poentu Halimine priče, ali opet razumijem da nisu sve mame kao ona i ja. Al svaka želi najbolje svome piletu[sm=smiley1.gif] Bebice, da se što prije rješite soora.[sm=smiley31.gif] gdje se to kupi? nisam cula za to a dacu joj malo lgg jogurta i ja mislim da je do imuniteta, kasno nam izbijaju zubi, ima samo 2 koja su izbila NAKON STO JE PROHODALA, a prije njih je imala proljev, zelenu stolicu, a sad je moguce da ce i gornji pa da je malo opao imunitet a i sve stavlja u usta
|
|
|
|